sagiandi

Személyes tapasztalataim az Alensa kontaktlencse webshoppal

2017. augusztus 17. - sagiandi

Ebben a cikkemben az Alensa kontaktlencse webshopot szeretném nektek bemutatni, ahol többek között online tudtok szemcseppet, kontaktlencsét és napszemüveget vásárolni. 

andialensa.jpg

De először járjuk körbe a témát, vagyis Mit tehetünk mi magunk a szemünk védelméért?

A szemünk védelme azért fontos, mert a szemünkkel látunk, így jut el hozzánk az információk mintegy 90%-a. Ahhoz, hogy a szem mindig jól működjön, nagyon fontos, hogy eleget tudjon pihenni. A jó látást, az A-, az E-, valamint a C-vitamin bevitelével is tudjuk segíteni. Sportolásnál pedig mindig viseljük az előírt védőfelszerelést, illetve nyáron hordjunk napszemüveget, ezzel is óvjuk szemünket a káros UV sugaraktól.

Milyen a jó napszemüveg?

A napszemüveg nemcsak divatcikk, hanem egészségünk szempontjából is kiemelten fontos védőeszköz, hiszen a szemünk épp olyan védtelen a káros UV sugárzással szemben, mint a bőrünk. Nem kell a napba nézni ahhoz, hogy retinánkat erős sugárzás érje. Ehhez elég, ha a napsugarak olyan felületről visszaverődve jutnak el hozzánk, ami felerősíti a hatásukat. Ilyen például a víztükör vagy a fehér felületek. Én például ilyenkor csak hunyorgok, és ki sem tudom nyitni a szemem. Különösen fényérzékeny a világos írisz, így a kék és zöld szemek még körültekintőbb védelmet igényelnek. Napszemüveg választásnál ezért legalább olyan fontos a lencse minősége, mint maga a fazon. Olyan szemüveget keressünk, amely megfelelően szűri az UVA, UVB és UVC sugarakat és oldalról sem engedi be a fényt.

aviator2.jpg

aviator1.jpg

Az Alensa webáruházból egy divatos, Aviator napszemüveget választottam, amely tökéletesen véd nemcsak nyáron, hanem napos időben bármikor. A könnyű, ezüst hatású fémkeret és kék-zöld UV-szűrős lencsék bármilyen ruhát feldobnak. A gumírozott, állítható nyereg pedig biztosítja a kényelmes viselést. UV szűrővel rendelkezik, az ára pedig mindössze 3490,- Ft. Egy napszemüveg nem feltétlenül attól minőségi, hogy sokba kerül, hiszen sok esetben magát a márkát kell megfizetni. Ami viszont nagyon fontos, hogy megbízható helyen vásároljatok napszemüveget, ha valóban óvni szeretnétek a szemetek egészségét!

Szemcseppek és szemspray használata

Mivel irodában, számítógép előtt dolgozom,  ezért  gyakran tapasztalom, hogy vörösek, fáradtak a szemeim, és bizony sokszor könnyeznek is. De gondolom ezzel nem vagyok egyedül, hiszen napjainkban egyre többen végzik munkájukat számítógép előtt, és biztosan sokan tapasztaljátok ezeket a kellemetlen tüneteket. Na de ha ez nem lenne elég, még tévét is nézünk, és mesterséges fényforrásokat  is használunk. Tovább ronthatja a helyzetet a kozmetikumok szembe kerülése, amely szintén irritációt okozhat.

csepp.jpgA  légkondicionáló berendezések használata egy újabb veszélyforrás, mivel a szemet rendkívül gyorsan kiszárítják. Szemünk az egyik legfontosabb érzékszervünk, ezért  fokozott figyelmet kell szentelnünk az egészségére. Nekem az egyik leggyakoribb problémám a szemszárazság, amelyet több tényező is előidézhet. Bár ez különösen nagy problémát nem okoz, de nagyon kellemetlen és sokszor előfordult már, hogy begyulladt a szemem, amit aztán elég nehéz volt meggyógyítani. Száraz viszkető szem esetén csökken a könnytermelés, ettől gyulladtnak tűnhet a szem. Ezért fontos, hogy mindig legyen nálunk tartósítószer mentes szemcsepp. Nekem a Gelone szemcsepp volt az egyik termék ami bevált, mert azonnal hatott és hosszan tartó komfortérzetet biztosított. A Gelone szemcsepp a természetes könny helyettesítője, és a szemeket egy mesterséges védő réteggel vonja be, ami a szennyeződésektől védi a szemeket. Meggátolja a szemeket a kiszáradástól, és kimossa a szennyeződéseket és port a szemekből. Sok kiváltó oka lehet a szemszárazságnak, de valószínűleg a legfőbb ok a természetes könny hiánya. A Gelone szemcseppek gyors és hatékony megoldást jelentenek a szemszárazság ellen. Nem tartalmaz tartósítószereket, és recept nélkül is megvásárolható!

laim.jpg

A szemcseppet felváltva használom a LAIM Moisture szemspray-vel. A szemsprayt azért kedvelem, mert kényelmes a használata és kellően nedvesíti a szememet. Használata mégis eltér a klasszikus szemcseppes csepegtetéstől, hiszen elég egy-egy fújás a csukott szemre, és a hatás nem marad el. Kellemes kamilla illata van, amelyet nagyon szeretek. A LAIM Moisture szemspray stabilizálja a könny filmrétegen található lipid réteget, megerősíti a szemek nedvességét, a spray alkotóelemei áthatolnak a bőrön és a szemhéjak közötti résen. A spray liposzómákat tartalmaz, ami természetes védelmet ad a szemeknek. Ezek a liposzómák lágyítják és hidratálják a szemhéjakat, és csökkenti a szemek hőmérsékletét.

Ha nektek is fontos a szemetek védelme, és odafigyeltek arra, hogy megbízható helyen vásároljatok, akkor jó szívvel ajánlom a figyelmetekbe az Alensa webáruházat

Akinek van Instagram fiókja, érdemes követnie az alensa.eu oldalát, ahol most indult egy szuper verseny, mely augusztus 15. és szeptember 3. között zajlik, értékes nyereményekért!

Részletek: https://goo.gl/5YoFkY

Szeretettel,

Ságiandi

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sagiandi.blog.hu/api/trackback/id/tr7812754750

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása