sagiandi

Korit fel - Irány a jégpálya!

Gyermek jégkorcsolya tesztelés

2017. december 07. - sagiandi

Már három éves kortól érdemes megismertetni a gyerekeket a korizás örömeivel. Gyermekünknek életre szóló élményeket, előnyöket, különleges fejlődési lehetőségeket biztosíthatunk a sportolás által. A mozgáskoordináció javulásával együtt nő a gyerekek önértékelése, fejlődnek a szocializációs és kommunikációs készségeik, sőt a mozgás kihat az intelligencia természetes fejlődésére is.

img_4227.jpgBertold (7) kisfiamnál ez nem ment olyan egyszerűen. Valamiért elzárkózott teljesen a korizástól, és hiába volt lehetőség az oviban, nem volt hajlandó elmenni a többiekkel együtt korizni. Helyette más sportot választott, inkább focizott, biciklizett és úszni tanult. Aztán véget értek a gondtalan ovis évek, idén szeptembertől iskolás lett. Az iskola a testnevelés óra keretében lehetőséget biztosít a gyerekeknek, hogy megtanuljanak korcsolyázni. Újabb kihívás elé kerültünk. Valahogy meg kellett győznöm arról, hogy a korizás mennyire szuper dolog, és milyen jól fogja érezni magát. Nehéz volt, mivel még könnyek is hullottak, hogy Ő ezt nem tudja megtanulni... el fog esni... kinevetik a többiek... Nagyon sok gátlás és félelem volt benne, amit fel kellett oldanom úgy, hogy kedvet kapjon, és bátran merjen a jégre lépni.

Első lépésként sokat beszélgettünk arról, hogy a korizás mennyire jó és vidám móka, megnyugtattam, hogy a többiek is éppúgy eleshetnek mint Te, és bizony lesz kacagás is, de  nem egymáson, hanem játék és a sport öröme lesz az, ami okozza majd a sok nevetést. 

Következő lépésként együtt választottuk ki a korcsolyát. Nyilván itt már több általam elvárt szempont is megjelent, de a kori formája, színe, mintája a gyerkőc ízlésére lett bízva.

A Sportsarok webáruház kínálatában találtuk meg azt a KORIT, amely az árát és minőségét tekintve is a legmegfelelőbbnek bizonyult.

akori.jpg

Fontos szempont volt, hogy ne csak egy-két szezonra tudja használni a korcsolyát a gyerkőc, hanem az évekig használható legyen. Ezért az állítható korcsolyák közül választottunk. Bertold lába most 32-es méretű, ezért a 32-35-ös méretre állítható korcsolyákat szűrtük ki elsőként. További fontos szempont volt, hogy biztonságosan tartsa a gyerkőc bokáját, könnyen kezelhető legyen, egyedül is fel és le tudja venni. Ezért egy tépőzáras-csatos korcsolyát választottunk. 

A kiválasztás folyamatát érdeklődéssel követte végig, és nagy izgalommal várta a jégkori érkezését. Amikor megkaptuk, rögtön felpróbálta, és kicsit óvakodva, bizonytalan lépésekkel de kipróbálta. 

Aztán elérkezett az első nap, amikor élőben is tesztelhette a jégkorcsolyát. A Városligeti Műjégpályán tanulnak az osztálytársaival korizni. Reggel csupa izgalommal pakoltuk össze a hátizsákot benne a nélkülözhetetlen kellékekkel és a korival. Egész délelőtt azon izgultam, hogy  vajon jól érzi-e magát, hányszor esett el, és egyébként egyben van-e még? :)

img_4226.jpg

Suli után mikor mentem érte, vidáman jött elém és hosszas mesélésbe kezdett. Telis-tele volt élménnyel, csupa pozitív impulzus érte, és már azt kérdezte tőlem, hogy együtt mikor megyünk el korizni. Nagyon örültem, hogy ilyen jól sikerült az első koris órája, amelyhez az is hozzájárult, hogy a tanárai is ösztönözték, bíztatták és bátorították. 

3 koris órán van túl, a lelkesedése pedig töretlen.  Azóta voltunk közösen is korizni, és magam is meggyőződhettem arról, hogy tehetsége és érzéke is van a korizáshoz, ráadásul a maga gyermeki lelkesedésével még engem is lázba tud hozni. Egyre biztosabban mozog a jégen, ráadásul az önbizalmát is meghozták ezek a sikerélmények, ráadásul az egyensúly érzékét is növeli, amely a későbbiek során más sportok esetében is nagy segítség lesz a számára. 

img_4661_1.JPG

Szerintem egy szuper jégkorcsolyának minden gyermek biztosan örülne! Nemcsak a sport és a siker élményét tudjátok ajándékba adni, hanem a gyermek önbizalmát is erősíthetitek. 

Ajánlom figyelmetekbe a SportSarok webáruház kínálatát, ahol nemcsak kedvező árakkal, hanem karácsony alkalmából akciókkal is kedveskednek a vásárlóknak!

Szeretettel

Ságiandi

 

A fotókért köszönet Gabi tanító néninek!

A bejegyzés trackback címe:

https://sagiandi.blog.hu/api/trackback/id/tr7513452447

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása