sagiandi

Védd meg Te is érzékeny bőrödet!

Bioderma Sensibio teszt 2. rész

2018. január 18. - sagiandi

Az érzékeny bőr gondos ápolást igényel. Az én bőröm a legenyhébb környezeti hatásra, hidegre, melegre, szélre azonnal kipirosodással reagál. Ami sokszor nagyon zavaró tud lenni, ezért fokozott gondot fordítok a megfelelő bőrápolásra. A Bioderma Sensibio termékcsalád tagjai, biológiailag aktív összetevői és különböző textúrái révén hatékony megoldást nyújtanak az érzékeny bőr számára.

img-5877.jpg

A bőr érzékenységét a belső és külső tényezők együttesen befolyásolják. Az UV-sugárzás, a lúgok és az oldószerek, egyes bőrgyógyászati kezelések, sőt még a fürdés hatására megjelenő felázás is fokozhatja a bőr érzékenységét. A szakemberek az érzékeny bőr kifejezés alatt olyan bőrt értenek, amely kisebb ellenállást mutat az ingerlő hatású anyagokkal szemben. Látható jel például  a bőr kipirosodásra, duzzanat megjelenése, de gyakran előfordulhatnak még rajta pikkelyes, ekcémás foltok, kiütések is.
Életem során nagyon sokszor tapasztaltam száraz, égő, feszülő érzést, amely bizony intő jel volt, hogy a bőröm túlérzékeny kategóriába tartozik. Amikor szembesültem ezzel a problémával, bőrgyógyász segítségét kértem, aki hasznos tanácsokkal ellátott. Ma már tudatosan azokat a készítményeket keresem, amelyek a megfelelő védelmet nyújtják az érzékeny bőrömnek. 
A Bioderma Sensibio termékcsaládjából újabb két terméket szeretnék bemutatni nektek ebben a cikkben.
bioderma2_1.jpg
Sensibio Gel moussant 

A Sensibio Gel moussant (habzó gél) kíméletesen tisztítja, hidratálja és nyugtatja az érzékeny bőrt. Nyugtató és lipidpótló aktív hatóanyagainak köszönhetően azonnal megnyugtatja az irritált bőrt. Szabadalmaztatott D.A.F. komplex tartalma növeli még a legérzékenyebb bőr toleranciaküszöbét is. Krémes habja puhává varázsolja a bőrt. 


A napi sminkemet a Sensibio micellás oldattal távolítom el, viszont a tökéletes eredmény elérése érdekében alkalmazom az arctisztító gélt is. Ez a gél gyengéden távolítja el a szennyeződéseket és a sminket az érzékeny bőrről, irritáció nélkül. Szeretem benne, hogy illatmentes, könnyű állagú, áttetsző színű és mérsékelten habzik. Különösen kedvelem, hogy pumpás adagolója van, amely rendkívül könnyűvé teszi a használatát és szabályozható a használni kívánt mennyiség.

Jó tudni:

Hipoallergén, parabénmentes, szappanmentes, illatanyagmentes, nem mitesszerképző, kitűnő szem- és bőrtoleranciát biztosít és sminklemosóként is alkalmazható.

Rendszeres használata során éreztem, hogy a bőrömet nyugtatta és kellemes tapintásúvá varázsolta. Az esti sminklemosás során a régebben gyakran tapasztalt kipirosodás mára teljesen megszűnt. 

Sensibio maszk

A Sensibio Maszkban található hidratáló hatóanyagok tartós komfortérzetet nyújtanak, valamint újrastruktúrálják a bőrfelszínt a sugárzó arcbőr helyreállítása érdekében. A Sensibio Maszk alkalmanként használandó, az égető érzést, pirosságot és bőrfeszességet azonnal megszüntető termék.

Heti egy-két alkalommal használtam a terméket. Miután alaposan megtisztítottam az arcomat (Sensibio micellás oldattal és a habzó géllel) gyengéden felvittem egy vastagabb réteget a maszkból. 10 percig hagytam hatni, majd vizes vattapamaccsal letöröltem. Ez alatt a 10 perc alatt a hatóanyagok felszívódtak, és a letörlést követően a bőröm puha és bársonyos lett. 

Jó tudni:

Hipoallergén, illatanyagmentes, parabénmentes, felületaktív anyagoktól mentes, nem mitesszerképző.

A több hétig tartó teszt során éreztem, hogy minden használat után a bőröm maximálisan feltöltődött és több napon keresztül tapasztalható volt a maszk nyugtató hatása. 

A Bioderma Sensibio termékcsaládja az érzékeny bőröm ápolására kiváló választásnak bizonyult, mára megszünt a folyton zavaró kipirosodás, az arcbőröm pedig egész nap friss és ragyogó!

A BIODERMA termékeket jó szívvel ajánlom mindenkinek, akinek fontos a bőre egészsége és tudatosan odafigyel a tökéletes bőrápolásra. A termékek elérhetők a patikákban és webpatikákban.

Szeretettel,

Ságiandi

A bejegyzés trackback címe:

https://sagiandi.blog.hu/api/trackback/id/tr3113586225

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása