sagiandi

A HEWA termékeivel biztos a siker a konyhában!

2018. március 19. - sagiandi

andi.jpg

Ha olyan termékeket használunk, amelyek segítségünkre vannak sütés-főzés közben, vagy az elkészült ételek tárolása során, akkor számunkra a konyha sikerélményekkel teli helyszín lesz. A HEWA termékeit régóta használom és rendkívül elégedett vagyok mind a minőségükkel mind az árfekvésükkel. Ebben a cikkben néhány fotóval és recepttel illusztrálva bemutatom nektek a kedvenc "segítőimet".

hewa1.jpg

Az egyik kedvencem a sütőpapír, amely elérhető már szilikonos, íves változatban is. Azért kedvelem, mert a segítségével végre egészséges süteményeket süthetek, hiszen nem kell külön kivajazni a tepsit, hogy ne ragadjon le a sütemény. A méretre szabott verzió pont egy sütőtepsi méretének felel meg, így nem kell külön ollóval méretre vágnunk. A tekercsben kapható változat pedig az egyedi méretű vagy formájú tepsikbe kiváló, hiszen magunk tudjuk megformázni.

linzer.jpg

Leggyakrabban egyszerű linzert sütök, mivel ez a kisfiam kedvence, de túrós táska, kakaós csiga, vajas kifli vagy bármilyen kelt tésztás sütemény sütésekor is nagy hasznát veszem.

kifli.jpg
Retro vajas kifli recept

Hozzávalók :
90 dkg liszt,
5 dkg élesztő,
5 dl tej,
1 kk. cukor,
1 kk. só,
10 dkg olvasztott vaj.

Elkésztés:
Az élesztőt langyos, cukrozott tejben felfuttatom. Közben megolvasztom a vajat. A lisztben elkeverem a sót és cukrot. Miután felfutott az élesztő, összedolgozom a lisztes keverékkel a vajjal és a langyos tejjel. A dagasztás követően, meleg helyre teszem és letakarom a tésztát egy konyharuhával. Ha megkelt  a tészta, ami kb. 30-40 perc, akkor a tésztát kisodrom, és háromszögeket vágok. Majd a hosszú élüknél fogva feltekerem őket. Végül a kiflik tetejét langyos tejjel megkenem és légkeveréses sütőben 170-180 fokon szép aranybarnára sütöm őket. 

A maradék tésztával való játék a gyerkőcöknek is vidám elfoglaltságot jelenthet. 

bertoldi.jpg

A piaci vásárok legkedveltebb étele a lángos, amelyet mi is könnyedén el tudunk készíteni a saját konyhánkban. A HEWA zsírpapír sokoldalúan  felhasználható, de  én legtöbbször a frissen sült lángos vagy a rántott hús alá teszem.

langos.jpg
Lusta lángos

Hozzávalók:
1 kg liszt,
1 evőkanál só,
3 dkg élesztő, fél liter tej
2 dl tejföl. 
Elkészítés: 
1. Az élesztőt langyos tejben megfuttatjuk, és a liszttel, a tejföllel és a sóval nem túl lágy tésztát gyúrunk belőle.
2. Letakarjuk, és körülbelül fél órát langyos helyen kelesztjük.
3. A tésztát körülbelül fél cm vastagra kinyújtjuk, és kiszaggatjuk tetszés szerinti nagyságú formákra. Forró olajban, frissen annyit sütünk ki belőle, amennyi éppen elfogy. Tejföllel megkenve, sajttal, fokhagymával megszórva, melegen tálaljuk.
4. A maradékot kiolajozott zacskóba tesszük, hűtőszekrénybe (Nem fagyasztóba!) helyezzük, és egy héten keresztül akkor sütünk belőle, amikor akarunk! 

rantott_husi.jpg

Sütéshez rendszeresen használok normál és az extra méretű HEWA Sütőzacskót. A zacskók segítségével a húsok megőrzik szaftjukat és zamatos ízüket. Itt is fő szempont, hogy egészséges ételeket tudunk készíteni, hiszen zsiradékra nincs szükség a sütéshez. Mivel meggyorsítja a sütési folyamatot, ezért alacsony hőfokon is használható, így energiát és pénzt takaríthatunk meg.  

Tároláshoz Aluminium fóliát, Frissentartó fóliát vagy Uzsonnás tasakokat használok.
Legtöbbször alufóliával takarom le az ételeket. Az alufóliát azért kedvelem, mert megvédi az ételt a kellemetlen szagoktól, a fénytől és megőrzi azok frissességét. 
Frissfóliát  segítségével sokáig biztosíthatjuk az ételek frissességét, mivel légmentes zárást biztosít. Használatával az ételek megtartják eredeti aromájukat és nem vesznek át más illatot a hűtőben. Mivel nagyon rugalmas anyagról van szó, ezért edények és tálak lefedésére is kiválóan használható. 
Uzsonnás tasakokba rendszerint a kisfiam tízóraiját csomagolom be, de gyakran tárolok ezekben a tasakokban különböző élelmiszereket  a hűtőben és a fagyasztóban. 

Összegezve számomra nagy segítséget nyújtanak a mindennapok során a HEWA termékei, megkönnyítik a konyhai sütés-főzést és a tárolást. 

A HEWA termékek megvásárolhatók Mágnáskert Csemegében!

Jó szívvel ajánlom nektek is!

Szeretettel,

Ságiandi 

A bejegyzés trackback címe:

https://sagiandi.blog.hu/api/trackback/id/tr8113752962

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Péter Éles 2018.03.20. 12:41:16

A szilikonos sütőpapírt és az alufóliát én is rendszeresen használom, az előnyeik nem kérdésesek. A retró vajas kifli pedig az egyik kedvencem. Azt hiszem, hétvégén el is követem...

sagiandi 2018.03.20. 12:43:45

@Péter Éles: Ennek igazán örülök! Jó sütögetést kívánok! :)

Edit Csonka Németh 2018.03.25. 17:15:22

Retro vajas kiflit még nem sütöttem,köszönöm receptet,most majd elkészítem.
süti beállítások módosítása