sagiandi

Győzzük le homoktövissel a tavaszi fáradtságot!

A Homoktövis.hu webáruház termékeinek tesztelése 2. rész

2018. március 28. - sagiandi

A téli hónapok után bizony sokan érezzük magunkat fáradtabbnak, ingerlékenyebbnek és kedvetlenebbnek. Hiába melegszik a levegő, és hosszabbodnak a nappalok, a kedvünk mégsem az igazi. A tavaszi fáradtság hátterében leggyakrabban különböző vitaminok hiánya húzódik. A nem megfelelő táplálkozás következtében nemcsak a vízben, hanem a zsírban oldódó vitaminok raktárai is kiürülnek a téli időszak alatt.  A kora tavaszi hónpokban a C- és a D-vitamin pótlása a legfontosabb, ha újra formába szeretnénk hozni magunkat!

sea-buckthorn-small.jpg

Szervezetünk gyors felerősítésére a homoktövis a legalkalmasabb, mivel ez az egyik legértékesebb gyógynövény, amely széles spektrumon segíti szervezetünk egészségét. Gyógyító hatása akár a meleg, akár a téli időszakban jól jöhet. Erősíti és védi az immunrendszert, elősegíti az általános jó közérzetet. C-vitamin tartalma a citrom C-vitamin-tartalmához képest tízszer magasabb. Antioxidáns, fehérje- és rosttartalmának köszönhetően pedig a világ egyik legegészségesebb szupergyümölcse. 

Termését elsősorban nem nyersen, hanem feldolgozva tudjuk felhasználni,  préselnek a húsából és magjából is olajat, velőt, préslét. Fogyaszthatjuk tea, zselé, sürítmény, tabletta, kapszula formájában. Fontos a nemesített alapanyagok használata. Szüretelés után 4 órával legkésőbb fel kell dolgozni a gyümölcsöt mert különben erjedésnek indul. Minél alacsonyabb hőmérsékleten kerül feldolgozásra annál jobb. Ebben a cikkben a Homoktovis.hu webáruház kínálatából a homoktövis préslé és a homoktövis velő különböző felhasználási módjait mutatom be nektek. 

img_9249.jpg
Homoktövisből készíthetünk smoothiet, gyümölcslevet, gyümölcsszószt, teát, de fontos hogy e közben ne érje hőkezelés. A savanykás gyümölcsvelőt mézzel a legjobb édesíteni, és bármilyen frissen préselt idénygyümölcs levével összekeverve isteni italt kapunk. Ha pedig az édesített gyümölcspépet joghurthoz, tejszínhez vagy akár mascarponéhoz adagoljuk, akkor szuper egészséges pohárdesszertet tálalhatunk.

magic-sea-buckthorn-tea-honey-cinnamon-2-600x900.jpg

Sokszor ízesítem a megszokott teámat homoktövis préslével, csak arra kell figyelni, hogy a langyosra hűlt teába keverjük bele. A homoktövis velőt kikeverhetjük mézzel is, ettől finom édes lesz, így a gyerekek is szívesen fogják fogyasztani, mivel a méz tompítja a kissé savanykás ízt.  Nagyon szeretjük natúr joghurtba keverve; egy kis mézzel ízesítem és hidegen fogyasztjuk.

sea-buckthorn-mousse.jpg

Ennek a mágikus bogyónak kiváló többek között a bőrre gyakorolt öregedésgátló hatása, az agy és az emésztőrendszer működését is pozitívan befolyásolja, valamint a gyulladáscsökkentő és fertőzésgátló tulajdonságai is figyelemre méltóak. A homoktövis rendszeres fogyasztása megakadályozza a felesleges zsír lerakódását a szervezetben, csökkenti a cukorbetegség és a szív- és érrendszeri megbetegedések kockázatát. A magas C-vitamin tartalmának köszönhetően segít megőrizni a bőrünk egészségét, továbbá csökkenti a bőrirritációt, a bőrpírt és a viszketést. Kell ennél több jótékony hatás? 

Fogyasszátok Ti is minden nap ezt a szupergyümölcsöt és garantáltan hamar elmúlik a tavaszi fáradtság is!

Magyarország piacvezető homoktövis gyártója, a DR. Fitokup Kft. immáron több mint 2 évtizede, (28 éve) készít nemesített homoktövisből, korszerű technológiával, alacsony hőmérsékleten készült homoktövis termékeket. Palettájukon megtalálhatók az olajaktól kezdve a 100% préslén keresztül a 100% homoktövis velőig minden.

Jó szívvel ajánlom nektek is a homoktovis.hu webáruház termékeit!

Szeretettel,

Ságiandi

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sagiandi.blog.hu/api/trackback/id/tr5913785760

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása