Hozzávalók:
1 kg #nagyititka búza finomliszt
2 db #ráma margarin
4 db tojás
6 dkg élesztő
kevés tej az élesztő felfuttatásához
só (ízlés szerint)
30 dkg sajt
Elkészítés:
A lisztet a rámával elmorzsoljuk, sózzuk, hozzáadjuk a sajt 2/3-át, a tojásokat és a tejben felfuttatott élesztőt. Jól összedolgozzuk az anyagokat, majd a tésztát kétfelé vesszük és cipót formázunk belőllük. Kicsit pihentetjük (kb. fél órát), majd ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, kiszaggatjuk, tetejét tojással megkenjük és a maradék sajttal megszórjuk. Hewa sütőpapírral kibélelt tepsiben, 170 fokon kb. 15-20 perc alatt megsütjük.
A hozzávalókat a Mágnáskert Csemegében szereztem be.
Jó sütögetést és jó étvágyat kívánok!
Szeretettel,
Ságiandi