Korit fel - Irány a jégpálya!

Gyermek jégkorcsolya tesztelés

2017. december 07. - sagiandi

Már három éves kortól érdemes megismertetni a gyerekeket a korizás örömeivel. Gyermekünknek életre szóló élményeket, előnyöket, különleges fejlődési lehetőségeket biztosíthatunk a sportolás által. A mozgáskoordináció javulásával együtt nő a gyerekek önértékelése, fejlődnek a szocializációs és kommunikációs készségeik, sőt a mozgás kihat az intelligencia természetes fejlődésére is.

img_4227.jpgBertold (7) kisfiamnál ez nem ment olyan egyszerűen. Valamiért elzárkózott teljesen a korizástól, és hiába volt lehetőség az oviban, nem volt hajlandó elmenni a többiekkel együtt korizni. Helyette más sportot választott, inkább focizott, biciklizett és úszni tanult. Aztán véget értek a gondtalan ovis évek, idén szeptembertől iskolás lett. Az iskola a testnevelés óra keretében lehetőséget biztosít a gyerekeknek, hogy megtanuljanak korcsolyázni. Újabb kihívás elé kerültünk. Valahogy meg kellett győznöm arról, hogy a korizás mennyire szuper dolog, és milyen jól fogja érezni magát. Nehéz volt, mivel még könnyek is hullottak, hogy Ő ezt nem tudja megtanulni... el fog esni... kinevetik a többiek... Nagyon sok gátlás és félelem volt benne, amit fel kellett oldanom úgy, hogy kedvet kapjon, és bátran merjen a jégre lépni.

Első lépésként sokat beszélgettünk arról, hogy a korizás mennyire jó és vidám móka, megnyugtattam, hogy a többiek is éppúgy eleshetnek mint Te, és bizony lesz kacagás is, de  nem egymáson, hanem játék és a sport öröme lesz az, ami okozza majd a sok nevetést. 

Következő lépésként együtt választottuk ki a korcsolyát. Nyilván itt már több általam elvárt szempont is megjelent, de a kori formája, színe, mintája a gyerkőc ízlésére lett bízva.

A Sportsarok webáruház kínálatában találtuk meg azt a KORIT, amely az árát és minőségét tekintve is a legmegfelelőbbnek bizonyult.

akori.jpg

Fontos szempont volt, hogy ne csak egy-két szezonra tudja használni a korcsolyát a gyerkőc, hanem az évekig használható legyen. Ezért az állítható korcsolyák közül választottunk. Bertold lába most 32-es méretű, ezért a 32-35-ös méretre állítható korcsolyákat szűrtük ki elsőként. További fontos szempont volt, hogy biztonságosan tartsa a gyerkőc bokáját, könnyen kezelhető legyen, egyedül is fel és le tudja venni. Ezért egy tépőzáras-csatos korcsolyát választottunk. 

A kiválasztás folyamatát érdeklődéssel követte végig, és nagy izgalommal várta a jégkori érkezését. Amikor megkaptuk, rögtön felpróbálta, és kicsit óvakodva, bizonytalan lépésekkel de kipróbálta. 

Aztán elérkezett az első nap, amikor élőben is tesztelhette a jégkorcsolyát. A Városligeti Műjégpályán tanulnak az osztálytársaival korizni. Reggel csupa izgalommal pakoltuk össze a hátizsákot benne a nélkülözhetetlen kellékekkel és a korival. Egész délelőtt azon izgultam, hogy  vajon jól érzi-e magát, hányszor esett el, és egyébként egyben van-e még? :)

img_4226.jpg

Suli után mikor mentem érte, vidáman jött elém és hosszas mesélésbe kezdett. Telis-tele volt élménnyel, csupa pozitív impulzus érte, és már azt kérdezte tőlem, hogy együtt mikor megyünk el korizni. Nagyon örültem, hogy ilyen jól sikerült az első koris órája, amelyhez az is hozzájárult, hogy a tanárai is ösztönözték, bíztatták és bátorították. 

3 koris órán van túl, a lelkesedése pedig töretlen.  Azóta voltunk közösen is korizni, és magam is meggyőződhettem arról, hogy tehetsége és érzéke is van a korizáshoz, ráadásul a maga gyermeki lelkesedésével még engem is lázba tud hozni. Egyre biztosabban mozog a jégen, ráadásul az önbizalmát is meghozták ezek a sikerélmények, ráadásul az egyensúly érzékét is növeli, amely a későbbiek során más sportok esetében is nagy segítség lesz a számára. 

img_4661_1.JPG

Szerintem egy szuper jégkorcsolyának minden gyermek biztosan örülne! Nemcsak a sport és a siker élményét tudjátok ajándékba adni, hanem a gyermek önbizalmát is erősíthetitek. 

Ajánlom figyelmetekbe a SportSarok webáruház kínálatát, ahol nemcsak kedvező árakkal, hanem karácsony alkalmából akciókkal is kedveskednek a vásárlóknak!

Szeretettel

Ságiandi

 

A fotókért köszönet Gabi tanító néninek!

A darázsderék titka a hulahopp karika

Egyszerű - otthon végezhető tornagyakorlatok a Sportsarok támogatásával 2.rész

Ebben a cikkben a SportSarok webáruház támogatásával, a masszázs hulahopp karikát mutatom be nektek.

hulahopp fitnesz eszköz egy karika, amelyet a derekad, a végtagjaid és a nyakad körül tudsz forgatni. Az alap hullahopp gyakorlat 10 perc alatt elsajátítható, kiválóan formázza a csípődet. A hullahopp karikával ritmikus, táncszerű gyakorlatok végezhetők, amellyel finoman edzhető a test minden izma, növelhető az aerob aktivitás és erősíthető a szív és érrendszer.  Naponta 20 perc hulahopp karikázás, és egy hét után szemmel látható lesz az eredmény! 

hh1.jpg

Hogyan válasszuk ki a nekünk leginkább megfelelő eszközt?

Nálam az első szempont az eszköz hatékonysága. De fontos szempont az is, hogy könnyen tudjam tárolni. A masszázs hulahopp tornakarika, hullámosított felülettel rendelkezik, mindez magában foglalja a cardio, akupresszúra, karcsúsító- és masszázs- funkciókat egyben. Formálja a combokat, a feneket, a derekat, a csípőt és a karokat. Javítja a mozgáskoordinációt, serkenti a vérkeringést és az anyagcserét. Nekem az is nagyon tetszik benne, hogy 6 különálló részből egyszerűen összerakható és használat után szétszedhető, ezzel kis helyen tárolható, könnyen magunkkal vihető.

hpkarika.jpg

Mivel a csípőn illetve a derékon kell egyensúlyozni, ez a hulahopp karika az igazán kritikus területeket veszi célba: a hasat, a derekat, a csípőt, a feneket, de még a combokat is, ráadásul javítja a testtartást, az állóképességet, és közben roppant jól lehet szórakozni! Ennél a mozgásfajtánál a szervezet a szénhidrátokat és a zsírokat oxigén segítségével égeti el, ezzel biztosítja az izmok számára szükséges energiát. A pörgetés során minden izmodat igénybe veheted, ettől azon erősebbé is válnak. 

Nagyon fontos, hogy alaposan melegítsd be egész testedet az edzés előtt, és a nyújtásról se feledkezz meg. Ezzel elkerülheted a későbbi izomlázat és a merev izmok sérülését.

hh3.jpg

Miért jó hulahopp karikával tornázni?

A hulahopp fejleszti az egyensúlyérzéket, mozgáskoordinációt,  minden izmot meg tudsz vele dolgoztatni, az izmok erősödnek, rugalmasabbá válnak. Viszonylag kis erőbedobással használható és minden edzettségi szinten alkalmazható. Alakodra nagyon jó hatással van, ugyanis nem csak hajlékonyabb leszel, de csípődet is kiválóan formálhatod vele. Ha rendszeres edzel vele, garantált, hogy Neked is vékony csípőd, darázsderekad lesz. Sok előnye van még ennek a mozgásnak. Nincsen edzettségi szinthez kötve, bárki, bármilyen korosztály, bárhol végezheti. Nem terheli az ízületeket és gerincproblémákra is gyógyír lehet.  Szív és érrendszer erősítő. És ugye az sem utolsó szempont, hogy nem egy drága kellék.

Hogyan használjuk?

Elsőre nem mindenkinek sikerül ráérezni, de nem kell aggódni, ez normális! El kell kapni a ritmust, mert ha egyszer rájövünk a tecnikára, akkor nehéz lesz letenni! Kitartónak kell lenni, ugyanis napi 10-15 perc gyakorlással 2-3 hét alatt látványos eredményeket érhetünk el! Később persze lehet emelni az adagot annak függvényében, hogy ki milyen intenzitással kíván edzeni. 

A hulahopp karikát nekem találták ki. Sajnos nekem nincs időm munka és gyerek mellett naponta eljárni az edzőterembe. Viszont ezt a mozgásformát akár a tévé előtt, vagy telefonálás közben is végezhetem, így elrepül az idő, és közben formálódom és erősödöm.

hh2.jpg

hh7.jpg

Bátran próbáljátok ki Ti is, nem fogjátok megbánni!

Ajánlom figyelmetekbe a SportSarok webáruház kínálatát, ahol nemcsak szuper árakkal, de folyamatos akciókkal is kedveskednek a vásárlóknak!

Szeretettel

Ságiandi

A ránctalanítás új dimenziója

A toxSkincare termékcsalád tesztelése

A toxSkincare egy német, prémium minőségű professzionális kozmetikai termékcsalád, mely orvosi tisztaságú, egyedülállóan magas hatóanyag koncentrációjának köszönhetően látványos hatást fejt ki az anti-aging kezeléseknél és az otthoni bőrápolás során is.

tox2.jpg

Minden nő sokáig szeretné megőrizni bőre fiatalságát és szépségét. Bizony az első ráncok hamar megjelennek, és a legtöbben nehezen fogadják el az idő múlását. Én sem vagyok ez alól kivétel. Amikor a 30-as éveimet elértem, akkor kezdtem el komolyabban foglalkozni a ránctalanítás gondolatával. Ekkora már megjelentek a halványabb ráncok az arcomon és nehéz volt elfogadni, hogy múlik az idő. Sokféle kozmetikumot kipróbáltam azóta, voltak hatásosak és kevésbé hatásosak. Olyan eset is volt, amikor kozmetikus ajánlására vásároltam méregdrága krémet, ami hatástalannak bizonyult. Biztosan veletek is előfordult már, hogy csalódtatok egy termékben, mert nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket.

Mivel én örök kísérletező vagyok, ezért nagy érdeklődéssel vágtam bele a toxSkincare kozmetikumok tesztelésébe. Szimpatikus volt a weboldalon olvasott leírás, valamint az, hogy több közszereplő is az arcát adja a márkanévhez és használja a termékeket. Azelőtt sohasem próbáltam még botox hatású arckrémet, ezért nagyon izgultam, hogy vajon milyen lesz a hatása, hogy fogja magát érezni a bőröm?! 

toxSkincare 24h krém 

tox3.jpg
A toxSKINCARE 24 órás krém nem csak hidratál, hanem extra nagy dózisú Argireline és Hyaluronsav tartalmával botox hatású a készítmény, melynek könnyű állaga és finom illata már az első használat alkalmával meghódított! Normál és vegyes bőrre is használható, kiegyensúlyozott zsírsav tartalma zsíros filmréteg hátrahagyása nélkül hidratál. Védi és ápolja a bőrt a B5 Provitamin, az A és E- vitamin, illetve az édes mandulaolaj.

Nagyon érdekes volt tapasztalni a krém hatását. Be kell vallanom először picit megijedtem. Ugyanis 3-4 nap után éreztem, ahogy a bőröm elkezdett kisimulni. Ahogy hatott a krém és simult ki a bőröm, egy feszülő érzés kísérte. Ekkor rögtön konzultáltam a toxSkincare kapcsolattartómmal. Mivel még botox hatású krémet nem próbáltam, így nem éreztem soha ilyen érzést. Megtudtam, hogy a feszülő érzés az anti aging hatás miatt van. A válasz megnyugtatott és hamar hozzászoktam az érzéshez is hiszen fantasztikus volt látni, ahogy a bőröm napról-napra egyre simább és egyre szebb lett.

A krém hatóanyagai:

– Extra nagydózisú Argireline és Hyaluronsav
A toxSKINCARE kozmetikumok elsődleges hatóanyaga az Argireline, ez a hatóanyag nagymértékben hozzájárul a ráncok csökkentéséhez. Lokális pihentető és ránccsökkentő hatásának köszönhetően, üde és természetes külsőt eredményez. Az Argireline természetes úton segít visszaépíteni a ráncokat, túladagolni lehetetlen, így a mimikai művi hatás kizárt. A Hyaluronsav egy olyan fehérje, amely megtalálható az emberi szervezetben. Ez a kis titokzatos sav felelős a szöveteink (csont, porc, bőr, izom) rugalmasságáért, vízfelvevő és folyadékmegőrző képességéért. A Hyaluronsav a kötőszövetben hálószerűen összekapcsolja és kitölti a sejtek közötti állományt, így biztosítva az adott szerv (pl. bőr) rugalmasságát és feszességét. Ez a  sav felelős a szöveteink rugalmasságáért, vízfelvevő, valamint folyadékmegőrző képességéért. A Hyaluronsav a kötőszövetben  összekapcsolja és kitölti a sejtek közötti állományt, így biztosítva az adott szerv, mint például a bőr rugalmasságát és feszességét.
– Nagy koncentrátumú Coenzym Q10
 B5 Provitamin
 A és E- vitamin
– 
Édes Mandula olaj
– Növényi kivonatok
– Shea- vaj
 Hidratáló anyagok

A használat előnyei:

Nem tartalmaz semmilyen konzerváló anyagot, ásványolajat, PEG-t. Kifejezetten normál és kombinált bőrre kifejlesztett, kiegyensúlyozott zsírsavtartalmú, botox hatású krém. Extra nagy dózisú Argireline és Hyaluronsav hatóanyag tartalom, melynek köszönhetően nem marad el a kívánt hatás. Mélyebb felszívódás a mikromolekuláris technológiának köszönhetően. Nagy felületű felhasználásra alkalmas az arc, nyak és dekoltázs környékén. Már néhány hét használat után, látványos bőrfeszesítő hatás. 

Az arckrémet naponta 2x, reggel és este a megtisztított bőrömre vittem fel vékony rétegben. Nagyon jó volt reggel a tükörbe nézni, és látni napról-napra az egyre simább arcbőrömet. Gyorsan beszívódott, illetve tökéletes sminkalapot is biztosított.

tox4.jpg

 toxSkincare szemránckrém 

Ha Te is gyakran ébredsz fáradt, karikás szemekkel és minden vágyad az üde, fiatalos tekintet, akkor próbáld ki bátran a toxSKINCARE többfunkciós szemránckrémet. A toxSCINCARE Eye Cream nagy mértékben csökkenti a szemkörnyéki ráncokat, a sötét karikákat, és a duzzanatokat. 

Az érzékeny szemkörnyék jelentős stressznek és káros környezeti hatásnak van kitéve, ezért különleges ápolást igényel. A krémben lévő értékes Q10 Liposzómák, Avokádóolaj, Mandulaolaj, Shea vaj ápolja és védi a szemkörnyéket, míg az extra magas Hyaluronsav tartalom biztosítja a nedvesség megkötő hatást. Feszíti a szem körüli bőrt és növeli annak rugalmasságát, amire azért képes, mert az egyik hatóanyaga az Argireline, amely felelős a ráncok alatti izmok ellazulásáért és regenerálódásáért. Az anyagnak köszönhetően csökkenti a ráncok mélységét és mennyiségét. A szem körüli sötét karikák és duzzanatok hatékony csökkentéséről egy különleges hatóanyag komplexum gondoskodik, mely Barna alga- kivonatot, koffeint és gesztenyéből nyert Flavonoidot tartalmaz. 

A szemránckrémet esténként használtam, gyengéden masszíroztam kis mennyiséget a szemkörnyéki bőrbe. Reggelre nem maradt el a hatás: a szemem környéke ismét friss és üde lett.  A mélyebb ráncok is egyre halványabbak lettek, ahogy teltek a napok. Nagyon megkedveltem ezt a szemránckrémet, mert ilyen gyors és szembetűnő változást más krém esetében eddig még nem tapasztaltam. 

toxSKINCARE Ultimate Lifting Roller

tox1.jpg

A roller szintén egyedülállóan magas Argireline és Q10 liposzóma koncentrátum, azaz botox hatású a készítmény. 

Egyedülállónak számít a formája és professzionális összetétele miatt, hiszen Argireline és Q10 hatóanyag tartalmának köszönhetően szisztematikusan tünteti el a ráncokat. Érzékeny szemek körül is használható kíméletes összetevőjének köszönhetően, valamint a Roller előnye, hogy célzottan a kisebb ráncokat is könnyedén kezelni tudjuk. Koncentráltan használtam a szem környékén, illetve a mosolyvonal esetében. A megtisztított bőrön alkalmaztam finom masszírozó mozdulatokkal. Az arc, a nyak és a dekoltázs is kezelhető vele, ráncmélységtől függően napi 1-2 alkalommal a reggeli és az esti bőrápolás alkalmával. A tökéletes hatás elérése érdekében,  a toxSkincare 24 órás krémét is használtam, mely egy ” Argireline- Hyaluransav bomba” és vitaminok kombinációja.

A két termék együttes hatásával értem el a legszebb eredményt. Pár nap alatt elkezdődött a változás. Az arcom egyre simább és üdébb lett, látható volt ahogy a sok jótékony hatóanyag végzi a dolgát és feszesíti az arcomat. A ráncok egyre halványabbak lettek, és a bőröm pedig megőrizte hidratáltságát, szinte újjászületett.

Összegzés:

Tökéletes ránctalanító termékek, amelyek beváltották a hozzájuk fűzött reményeket. Úgy gondolom, hogy  az ár/érték arány teljesen rendben van, valóban professzionális termékeket kapunk a pénzünkért, amelyek igazoltan hatásosak. A bőrfeszesítő hatás pedig már egy alkalom után érezhető!

Jó szívvel ajánlom nektek is toxSkincare termékeit, melyeket a Szabó Imre Szalonokban illetve a webáruházban értek el.

Szeretettel,

Ságiandi

Felejtsd el a hát- és derékfájást

Egyszerű - otthon végezhető tornagyakorlatok a Sportsarok támogatásával 1. rész

A  hátam gyakran fáj, főleg a lapockámnál, gyakran fájnak a lábaim is, főleg ha sokat lépcsőzöm. Mivel számítógép előtt dolgozom, ezért sokat ülök, rossz testtartással, mert ha belemerülök a munkába akkor arra már nem tudok figyelni, hogy kihúzzam magam. Arra sincs időm, hogy rendszeressen járjak masszőrhöz. Viszont rendszeresen tornázom. Minden nap legalább 30 percet szánok egy kis esti tornára, amely nagyon jót tesz az elfáradt izmoknak. Legújabb szerzeményem egy SMR masszázs henger, melynek használata nagyon egyszerű, és könnyen megtanulható.

Az SMR (Self Myofascial Release) elsősorban sportolók számára kifejlesztett rendszer, melynek lényege az izompólyákban kialakult feszültségek feloldása, felszabadítása. Ennek eléréséhez csak egy egyszerű eszközt, egy hengert kell használnunk, valamint saját testünket.

smr3.jpg

A hengerrel végzett gyakorlatok helyes kivitelezése hamar elsajátítható. Ezt a módszert természetesen olyanok is alkalmazhatják, akik szinte semmilyen, vagy csak nagyon minimális mozgást végeznek és olyanok, akik munkájuk során jellemzően sokat ülnek, illetve állnak. Az állandó és komoly fizikai igénybevétel nem kívánt hatásait az SMR hengerrel gyorsan megszüntethetjük.

Az SMR henger nagy méretéből adódóan csak nagyobb testfelületek kezelésére használható, mint a lábszár, a comb egésze, a csípő, a farizmok, a hát középső- és felső szakasza és a felkar egy része.

Hogyan kell használni az SMR masszázs hengert?

A technikákat nagyon könnyű megtanulni. A lényeg, hogy úgy kell helyezkedned, hogy a henger a padló és a megdolgozni kívánt lágyszövet közé, mintegy szendvicsbe kerüljön. Nehezedj rá a hengerre a testsúlyoddal, lassan gördülj, de kifejezetten állj meg az érzékeny "forró pontokon" (kb. 20-30 másodpercre), hogy enyhüljön a kellemetlen érzés. Ez fontos, ha a fájdalmas helyeken csak átgurulsz, akkor az izomorsó ingerlődik és csak nő a feszültség és a fájdalom! 

A nyomóerőt egyszerűen növelheted azzal, hogy több testsúlyt helyezel a pontra, majd a gravitációs erő és a henger együtt elvégzi a dolgát! Amint a fájdalom ezeken a pontokon enyhül, masszírozd át a többi helyet is. A lágyszövetet érő nyomás növelése érdekében egyszerűen nagyobb mértékben nehezedj rá a testsúlyoddal a hengerre. Erre a legegyszerűbb mód, ha például előbb mindkét lábadon egyszerre dolgozol, utána csak az egyiken, vagy pedig, ha az egyik lábadat a másikra ráteszed, hogy így növeld a terhelést. Ahogyan egyre jobban megszokod majd az SMR-t, úgy akarsz majd egyre jobban (akár egész testsúllyal is) ránehezkedni a hengerre. A csontos kitüremkedéseket kerüld!

Néhány egyszerű gyakorlat

1. Combfeszítő izom-gyakorlat

Hason fekve combodat tedd a hengerre, és támaszkodj a karodra vagy alkarodra. Haladj előre-hátra térdtől csípőhorpaszig. 

smr1.jpg

2. Vádli

Páros lábbal (haladóbbak egyesével is csinálhatják) tedd a lábadat a hengerre. Kezeiddel emeld fel és told magad előre-hátra úgy, hogy a vádlid teljes terjedelmében le legyen masszírozva. Oldalról is csináld meg ugyanezt.  A nyomás növelése érdekében helyezd egyik lábad a másikra. 

smr4.jpg

3. Gerinc gyakorlat

Feküdj hanyatt a hengerre, lábaidat húzd fel. Told végig a hengert a hát közepétől indulva a nyakig úgy, hogy folyamatosan emelkedjen a csípőd. Karjaidat változtathatod keresztbe téve, függőlegesen vagy vízszintesen kinyújtva.

4. Mellkasi feszítő izmok, középső és alsó trapézizom, rombuszizom

Feküdj hanyatt úgy, hogy a henger a hátad közepe alatt legyen. Gurulj felfelé és válts irányt, valahányszor elérsz a hónod aljáig. Ez egy remek módszer arra, hogy a kifózist (a gerinc háti hajlatának megtörését, púposságát) korrigáld.

smr2.jpg

Amikor először végeztem a gyakorlatokat nagyon fájt mindenhol. Viszont minél többször használtam, ahogy telt az idő, illetve a gócpontok is lazultak, úgy csökkent a fájdalom is.  Amikor megtaláljátok azt a pontot, ami a legjobban fáj, akkor tartsátok magatokat abban a helyzetben, és lassú ide-oda görgetéssel dolgozzátok el a gócpontot, hogy szépen fokozatosan kiengedje az izomból a feszültséget. A fájdalom nagyjából 10-20 másodperc múlva csökkenni fog. Mindössze 15 perc pedig elég ahhoz, a fájó testrészeken végighaladva, úgy fejezzük be a tornát, mintha újjászülettünk volna. A hengerezés része lehet az edzések előtti bemelegítésnek, az edzések utáni nyújtásnak, de akár pihenőnapokon, otthon is érdemes végezni, főleg akkor ha vannak különösen problémás területek a testeden. 

smr5.jpg

Bátran próbáljátok ki Ti is, nem fogjátok megbánni!

Ajánlom figyelmetekbe a SportSarok webáruház kínálatát, ahol nemcsak szuper árakkal, de folyamatos akciókkal is kedveskednek a vásárlóknak, mint például most pénteken a Black Friday alkalmával.

Szeretettel

Ságiandi

 

 

 

Merülj el a natúrkozmetikumok világában

A DEJA VU Világ webáruház termékei 3. rész

A DEJA VU Világ missziója, hogy minél több háztartás váljon méreg mentessé termékeik segítségével. Te is problémamentes bőrre vágysz, ellenőrizetlen hatású kozmetikumok nélkül? A DEJA VU Világ termékei különös gondossággal készülnek, hogy a vásárlók magas elvárásainak megfeleljenek. Itt nem találsz káros hatású összetevőket, csakis jótékony hatású, természetes alapanyagokat. A termékek összetételét nem tartják titokban, a receptúráikat nem hígítják szintetikus adalékokkal. Nincs szükség drasztikus hatású vegyi anyagokra ahhoz, hogy valóban hatékonyak legyenek. Elég ha csak megnézed a több száz elégedett vásárló véleményét, amely Téged is meg fog győzni arról, hogy jó helyen jársz.

dejavuszappan.jpg

Biztos voltál már Te is olyan helyzetben, amikor egy szépségápolási termék vagy kozmetikum használata után bőrirritációt tapasztaltál. Ez nagyon kellemetlen dolog, leginkább azért, mert utána hosszú idő, míg újra rendbe jön a bőröd, és sok esetben mélyen a pénztárcába kell nyúlni egy-egy jól hangzó márkás termék vásárlásakor.  Ha Te is átélted ezt és kipróbáltál számtalan szépségápolási terméket, amely nem vált be, akkor azt tanácsolom próbáld ki  a kézműves termékeket és a kézműves szappanokat. 

A DEJA VU Világ kézműves szappanjai nem okoznak bőrirritációt, hiszen  az előállításuk során csakis természetes alapanyagokat használnak fel! Ha problémás és érzékeny a bőröd, úgy mint az enyém, akkor bátran próbáld ki a kézműves szappanokat! A kézműves szappanok nemcsak gyógyítják és hidratálják a bőrt, hanem számos bőrproblémára is megoldást nyújtanak.  

Nap érintése szappan

szappan1.jpg
A Nap érintése körömvirágos szappan kiváló választás mindennapos arc- és testápolásra. Kiváló bőrápoló tulajdonságokkal rendelkezik. Ahogyan a neve is mutatja, ez a szappan gyengéden és kedvesen simogat, mint a napsugarak. Nem hivalkodik, visszafogott illatával szerényen teszi a dolgát, de aki találkozik vele, nem felejti el a pillanatot. A kedves körömvirág a falusi kertek népszerű növénye, rendkívül sok gyógyhatással, kicserepesedett, száraz bőr kezelésére is kiváló. Szirmai segítségével még tökéletesebb ápoló hatás érhető el. A szappan illata nagyon enyhe, citrusos, melyet a bergamott és a citrom illóolajának köszönheti. Receptjében nagy arányban található olívaolaj és sheavaj. Az E vitaminban gazdag olívaolaj kiemelkedően regenerálja és gyengéden ápolja a fáradt, érzékeny bőrt. A sheavaj az egyik legfantasztikusabb bőrtápláló. Alkotórészei elősegítik a sejtmegújulást. A bőrproblémák széles palettáján gyakran alkalmazható azok enyhítésére, pl. ekcéma, rosacea, leégés, hegesedés, ráncosodás kezelésében. Segíti visszanyerni a bőr rugalmasságát és puhaságát, használata után a kezelt felület selymessé válik. Különböző bőrproblémák, mint az ekcéma, rosacea, leégés, hegesedés és ráncosodás kezelésében is hatékony segítséget nyújt. a szappant a nyár folyamán több héten keresztül használtam. Gyengéden ápolta és hidratálta a kiszáradt bőrömet és napozás után is éreztem nyugtató hatását.

Gül baba kertje szappan

szappan3.jpg
A hagyomány szerint Gül baba kertjében számtalan rózsatő ontotta illatát. Ezt a kertet szerette volna felidézni a DEJA VU Világ, amikor a szappant megalkotta.

Illatát a geránium és a pálmarózsa illóolajának köszönheti, mely gyengéd, puha, bársonyos virágillattal öleli körbe a használóját, egy csipetnyi női bűbájt csempészve mindennapjainkba. Varázslatos világba repít ez az illat, ha behunyjuk a szemünket, szinte megérintjük a virágok kelyhét, és érezzük, ahogy a feszültség kiolvad tagjainkból. Az E vitaminban gazdag olívaolaj kiemelkedően regenerálja és gyengéden ápolja a fáradt, érzékeny bőrt, a sheavaj pedig az egyik legfantasztikusabb bőrtápláló, melynek alkotórészei elősegítik a sejtmegújulást. Különösen megkedveltem nemcsak a hatása miatt, hanem fenséges rózsaillata miatt is. A hatása is figyelemre méltó, hiszen rendszeres használata során puha és bársonyos lett a bőröm, nem beszélve arról, hogy a csodás rózsaillat egész nap enyhén körbevett.

Amazonas kincse szappan

szappan2.jpg
Ha Neked is érzékeny, száraz, irritált, kipirosodásra hajlamos a bőröd, akkor ez a szappan Neked való. Ne keress tovább, megtaláltad a megfelelő szappant! Visszafogott színe és illata, krémes állaga kellemessé teszi használatát. Ez a szappan kizárólag olívaolajból készült, enyhe rózsafa illattal, az érzékeny bőr ápolására.  Tökéletes választás minden bőrtípus számára, de különösen ajánlott száraz és érzékeny bőrűeknek, valamint kisbabáknak, gyermekeknek is. Jó szívvel ajánlom férfiak érzékeny arcbőrére is, mivel illata egyáltalán nem hangsúlyos. Mivel olívaoljaból készült ezért nem habzik, használata során inkább krémes állagot tapasztalunk. Ezt a szappan a kisfiam is kipróbálta, és az ő bőrére is hatásosnak bizonyult. 

Szirmok titka szappan

szappan4.jpg
A Szirmok titka szappant biztonságos összetevői miatt még kisbabáknak és gyermekeknek, de száraz, érzékeny bőrű felnőtteknek is kiváló választás. Újszülöttek bőrének ápolására és gyengéd tisztítására is jó szívvel ajánlom. Tökéletes megoldás lehet olyan bőrproblémákra is, mint pl. az ekcéma, irritált bőr, de természetesen a normál bőr is meghálálja rendszeres használatát. Illatmentes szappan, a kamillavirág jótékony hatásával igazi nagyágyú a bőrápolásban. A kamilla, más nevén orvosi székfű az egyik legismertebb és legértékesebb gyógynövény. Virágzata számos problémára adhat kíméletes megoldást: elsősorban gyulladáscsökkentő hatása ismert, de használják még bőrirritációk enyhítésére, görcsoldónak, illetve emésztési panaszok, valamint érzelmi vagy fizikai kimerültség esetén. Enyhe „nyugtatószerként” is ismert, különösen az ideges vagy izgatott gyermekekre van jótékony hatással. 

Hogyan fürdessük álomba a babánkat a Szirmok titka szappannal?

1. 20-30 perccel az etetés után következzen a fürdés.
Éhes babát a legfinomabb fürdő sem képes megnyugtatni.

2. Ne kapkodjuk el a fürdetést! 
Még a fürdetés megkezdése előtt halkítsd le a telefonod, hogy senki ne zavarhasson meg, és készítsd össze a szükséges eszközöket - a törölközőt, pelenkát, hintőport, babaolajat -, hogy minden kéznél legyen. Készítsd elő a Szirmok titka szappant is. Ha ügyelsz arra, hogy a víz hőmérséklete állandó maradjon - például hagyod, hogy folyamatosan csordogáljon 37-38 °C-os víz -, akkor a babát 5-10 percig is a vízben tarthatod. A kicsi testét és a fejét mindig tartsd melegen a fürdővízzel. Fontos a fürdőszoba hőmérséklete is: 23-24 °C-os levegőhőfok mellett nem fog megfázni az apróság.

3. Kövesse a kezed a szíved ritmusát! 
Minél kényelmesebb számodra a fürdetés, annál jobban esik majd az a kicsinek.  Kellemes, relaxáló zene is szólhat halkan, miközben fokozatosan beleengeded az apróságot a vízbe, kezdve a kis lábaival, majd a hátával, és így tovább. Ringasd apró mozdulatokkal, simogasd lágyan, apránként öblögetve a kis testét a meleg vízzel. A szappant "habosítsd" fel a kezedben (ne lepődj meg, nem fog a hagyományos módon habzani, ez az olívaszappanok sajátossága, inkább krémessé válik), majd simítsd végig gyengéden kisbabád bőrét. Ügyelj rá, hogy a szemébe ne kerüljön. Végül öblítsd le bő, tiszta vízzel. Mosdókendőre nem is lesz szükség, a meleg, vizes, cirógató anyai kéznél nincs jobb. A Szirmok titka szappant elég kétnaponta alkalmazni a baba bőrének egészsége érdekében.

4. Ne félj a víztől
Miután kivetted a babát a vízből, azonnal bugyoláld be puha, vastag, meleg fürdőlepedőbe. Ha picit sírna, bújj közel hozzá, és a hangoddal, simogató kezeddel nyugtasd meg. Ha már nem annyira kicsi, hogy azonnal fel kell öltöztetni, lágy babamasszázsban is részesítheted, ha elég nyugodt: a masszázs kiválóan erősíti a kettőtök kapcsolatát, amellett, hogy ellazítja a babát, aki könnyebben szenderül álomba, és mélyebben is alszik majd.

A termékeket megtaláljátok a DEJA VU Világ webáruházban, ahol érdemes odafigyelni a kedvezményekre is. Törzsvásárlói kedvezmény jár 10.000 Ft feletti vásárlás esetén. A nagycsaládosok szintén kedvezményben részesülnek. Ráadásul ezek a kedvezmények összevonhatóak. Ami pedig a leglényegesebb, hogy 100% pénz-visszafizetési garanciát biztosítanak a vásárlástól számított 60 napon belül. 

Szeretettel ajánlom a DEJA VU Világ termékeit a figyelmetekbe!

Ságiandi

Biológia a bőrgyógyászat szolgálatában

Bioderma teszt

A bőr teljes tiszteletben tartásával a BIODERMA olyan termékeket gyárt, amelyek összetevőikkel és hatásukkal a bőr természetes működését utánozzák. Elkészítésükhöz a BIODERMA a legtisztább aktív összetevőket választja, a bőrben természetesen megtalálható molekulákat, a nagyobb tolerancia elérése érdekében. A problémától függően a BIODERMA termékek megőrzik, aktiválják, illetve helyreállítják a bőr természetes folyamatait.

bioderma.jpg

Nagyon örültem, amikor lehetőségem nyílt a BIODERMA termékek tesztelésére. A BIODERMA termékeit már régóta ismerem és használom, mivel a cég filozófiája számomra hiteles. A biológusok és bőrgyógyászok által kifejlesztett  termékek olyan biológiai hatásmódra épülnek, amelyek a bőrproblémák okait és következményeit célozzák, hosszú távú megoldást kínálva azokra. 

Az érzékeny bőröm gyakran kipirosodik, hajlamos a dehidratáltságra, ilyenkor gyakran feszül, húzódik. Ezért körültekintően kell kiválasztanom azokat a termékeket, amelyeket napi szinten használok a bőröm tisztítására és/vagy ápolására. Arc- és sminklemosók esetében sokszor volt rossz tapasztalatom. Szeretem kipróbálni az újdonságokat, de bizony előfordult amikor rosszul választottam. Micellás vizek esetében például csak rossz tapasztalatokat szereztem. 

Sensibio H2O arc- és sminklemosó micellaoldat

bioderma3.jpg

A Sensibio H2O arc- és sminklemosó az első és egyetlen bőrgyógyászok által kifejlesztett micellaoldat, amely tökéletesen harmonizál a bőrrel: a benne található micellákat felépítő zsírsavészterek hasonlóak a sejtmembránok foszfolipidjeihez, így természetes módon segítik újjáépíteni a bőr hidrolipid rétegét. Használata rendkívül kíméletes és gyengéd a bőrünkhöz. Napi szinten sminkelek, ezért különösen fontosnak tartom, hogy a sminklemosáshoz csakis olyan terméket használjak, amely funkciója mellett ápoljon és regeneráljon is.

Így használtam:
Egy vattakorongot átittam az oldattal, majd gyengéden simítottam végig először a szemeimen, majd az arcomon.  A BIODERMA micellaoldat, ellentétben a társaival hatékonyan és nyom nélkül eltávolította a sminkemet. A bőröm eközben nem pirosodott ki, mint ahogy más micellás oldatoknál ez előfordult. Használata után a bőröm nem fénylett, és tapintása selymes lett.

Jó ha tudod:
Illatanyagmentes, alkoholmentes, parabénmentes, hipoallergén. 3 fajta kiszerelésben kapható. A vízálló sminket is tökéletesen eltávolítja. Megnyugtatja és frissíti a bőrt. 
Világszerte minden 2. másodpercben értékesítenek egy Sensibio H2O arc- és sminklemosó micellaoldatot!

Sensibio AR BB krém

bioderma5.jpg

Életem első BB krémje. Biztosan sokan mosolyognak most... De higgyétek el, tényleg nem próbáltam még egyetlen BB krémet sem. Mindig arra gondoltam, hogy a piros arcomon csak egy tökéletesen fedő alapozó tud szép és hibátlan fedést biztosítani. Ezért ezen a téren nem próbálkoztam, hanem hűségesen kitartottam a megszokott márkám, megszokott alapozójánál. És megérkezett a BIODERMA BB krém tesztelésre, és meggyőzött, mi több: elvarázsolt! 

Miben rejlik a Sensibio AR BB krém titka?
A Sensibio AR BB krém az első olyan bőrtökéletesítő, kipirosodás elleni termék, mely a hajszálerek kitágulásáért felelős biológiai tényezők szabályozása által csökkenti a kipirosodást, védelmet nyújt a kipirosodást súlyosbító UV-sugarakkal szemben, egyenletessé teszi az arc tónusát, valamint elősegíti a ragyogást a hibátlan bőr érdekében.
Az egyedülálló Rosactiv® összetevő közvetlenül fejti ki hatását a VEGF-re (vaszkuláris endoteliális növekedési faktor), mely egyike a hajszálerek tágulásáért és az érfal gyengüléséért felelős fő tényezőknek, ami a kipirosodás okát jelenti.
Az enoxolonból, allantoinból és repcéből álló erőteljes nyugtató kombináció azonnal csökkenti az égő érzetet.
Szabadalmaztatott D.A.F. (Dermatological Advanced Formulation) komplex tartalma révén megnöveli a bőr tolerancia küszöbét.
A glicerin és a repce-kivonat erősíti a bőrfelszín működését, valamint valódi komfortérzetet nyújt a bőr számára. A fényvisszaverő pigmentek eltüntetik a pirosságot, és semleges, bársonyos eredményt hagynak maguk után, mellyel elősegítik a bőr természetes ragyogását.

Így használtam:
Minden reggel használtam alapozó helyett. A felvitele nagyon könnyű, szépen egyenletesen fed, és azonosul a bőr színével. Egységessé tette az arcszínemet és láthatóan ragyogó bőrt eredményezett. Elfedte a vörösséget, nyugtatta a bőrömet és hidratálta. Teljesen természetes hatása van, szinte észre sem lehet venni az arcon. Nekem leginkább az tetszik benne, hogy azonosul a bőr színével és hagyja azt lélegezni. 

Jó tudni:
Enyhén illatosított, hipoallergén, parabénmentes, nem mitesszerképző és SPF 30-as védelmet biztosít. Tubusos kiszerelésben kapható, amely gazdaságosan adagolható.

Hydrabio szérum

bioderma2.jpg

Mitől lesz vízhiányos a bőr?
A mindennapok során minket érő stressz, a környezetszennyezés, a hideg időjárás meggyengítik a bőr sejtjeinek működését. Nem képesek többé sem a mélyebb rétegekből regenerálni, sem pedig a bőr felszínén megtartani a természetes egyensúlyhoz szükséges vizet. Ennek következtében a bőr vízhiányos lesz, amely feszülő és kellemetlen komfortérzethez vezet, valamint érzékenyebbé válik a külső hatásokkal szemben és elveszti ragyogását.

Hogyan segít a Hydrabio?
A Hydrabio termékek mindegyikében magtalálható Aquagenium® szabadalom stimulálja a bőr mélyebb rétegeiben lévő sejteket a kiegyensúlyozott nedvességtartalom kialakítására és megköti a nedvességet a bőr felsőbb rétegeiben. A bőr újra kisimul, visszanyeri komfortérzetét és természetes ragyogását.

Így használatam:
Reggel és este használtam a megtisztított arcomra és a dekoltázsra vittem fel. Nagyon könnyű állagú a szérum, gyorsan beszívódott a bőrömbe és tökéletes sminkalapot biztosított. Használatát követően a bőröm bársonyos és puha tapintású lett. Nagyon kellemes állagú szérumról van szó, amely észrevétlenül beszívódik a bőrbe és azonnal érezzük a hatását. 

Jó tudni:
Allergénmentes illatanyagot tartalmat, hipoallergén, és nem mitesszerképző. Légmentes pumpás flakonban kapható, amely higienikus és gazdaságos adagolást tesz lehetővé.

A BIODERMA FILOZÓFIA

Minden egyes BIODERMA termék biológusok és bőrgyógyászok által lett kifejlesztve. Olyan biológiai hatásmódra épülnek, amely a bőrprobléma okait és következményeit célozza, hosszú távú megoldást kínálva. A BIODERMA formulák segítségével a bőr toleranciája javul, környezeti hatásokkal szembeni ellenálló képessége erősödik, az egyedi, szabadalmaztatott D.A.F. (Bőrgyógyászatilag  Fejlesztett Formula) formula segítségével.
3 szabály a tökéletes hatékonyságért és a nagyobb tolerancia érdekében 

- a termékek csak a legszükségesebb összetevőkből készülnek,
- megfelelő mennyiségű tiszta aktív összetevő kiválasztása,
- a bőrben természetesen megtalálható molekulák használatával.

Az összetevők és alkotóelemek a BIODERMA termékekben 2 alapvető kritériumnak felelnek meg: biológiai hatásosság és bőrgyógyászati biztonság. A BIODERMA csak olyan összetevőket és anyagokat használ amelyek bőrgyógyászati biztonsága és hatékonysága elismert. Minden BIODERMA termék klinikai vizsgálatokon megy keresztül szakértő bőrgyógyászok, allergológusok és toxikológusok felügyelete alatt. Ezek a vizsgálatok aztán megjelennek tudományos folyóiratokban is. A BIODERMA elkötelezetten felügyeli a termékek és azok alkotóelemeinek eredetét, és biztosítja a teljes nyomonkövethetőséget, teljesítve ezzel a kozmetikai iparág elvárásait is.

A BIODERMA termékeket jó szívvel ajánlom mindenkinek, akinek fontos a bőre egészsége és tudatosan odafigyel a tökéletes bőrápolásra. A termékek elérhetők a patikákban és webpatikákban.

Szeretettel,

Ságiandi

Gyengéd kényeztetés Kneipp termékekkel


kneippkozos.jpg

A Kneipp termékek tesztelése igazi lélekmelengető felüdülés volt. Imádtam elmerülni az illatokban és  azt, hogy hosszú ideig érezhettem a bőrömön az ápoló összetevők gyengéd illatát. A tesztelés során kisfiamnak is lehetősége volt néhány, gyermekek részére készült terméket kipróbálni, így ebben a cikkben ezekről a "finomságokról" is szó esik. Úgy gondolom nagyon fontos, hogy gyermekeinknek is élvezetes, és élményekkel teli legyen a fürdőzés. Ha nem bánjátok, akkor most ezeknek a termékeknek a bemutatásával indítanám a cikket és csak utána térnék át az anyukákra. 

Gyermek termékek

A Kneipp Naturkind színes, illatos, játékos élményt nyújt gyermekeknek. A fürdőkristályok, habfürdők, tusfürdők és samponok elrepítik a kicsiket a vikingek, kalózok, hercegnők, csodaboszik világába! Amíg ő egy jót pancsol, Te tudod, hogy jó kezekben van, hiszen a Kneipp Naturkind termékcsalád minden terméke paraffin és szilikonmentes, gazdag natúr összetevőkben és tele van növényi olajokkal, melyek gyermekeink  bőrét játék közben is ápolják.

kneipp2.jpg

 Kneipp Viking színes habfürdő

kneipp_viking.pngA kék habfürdő és fehér krémfürdő csodálatosan illatossá varázsolják a fürdővizet és hívogatják a gyerekeket a hosszan tartó habhegyek közé. A kiváló minőségű mandulatej és a tápanyagban gazdag jojobaolaj táplálja és védi még a legkisebbek érzékeny bőrét is. 3 éves kortól ajánlott, minden mentes termék. 
Kisfiam nagy kedvence lett a Viking habfürdő, még a tesztelést követően is többször vásároltunk belőle. Imádta a hatalmas habokat, a kék színű vizet és órákig lubickolt volna a kádban.

Kneipp Sárkányharcos sampon és tusfürdő

kneipp_sarkanyharcos_sampon_es_tusfurdo.png

Vidám illata teszi a zuhanyozást igazi élménnyé a kis hősök számára. Természetes jojobaolaj és panthenol tartalma megóvja a gyermekek bőrét és gyengéden ápolja hajukat. Így lesz élmény a zuhanyozás, a hajmosás pedig gubanc és könnyektől mentes. Szintén 3 éves kortól ajánlott termék. Sárkánygyümölcs kivonattal és természetes jojobaolajjal és pantenollal védi és kényezteti a gyermekeink bőrét. 

Most pedig jöjjenek az anyukák! 
Ezek a termékek, amelyeket most bemutatok nektek egytől-egyig elnyerték a tetszésemet. A habtusfürdő nagy kedvencem lett, de a fürdőolaj is hű társként segített egy-egy nehéz nap után az ellazulásban. A bőrradírtól pedig szinte újjászületett a bőröm. 

Boldogság fürdőolaj

kneipp1.jpg

A vörös mák és a kender természetes olaját tartalmazza ez a termék, ezáltal jó közérzetet és örömteli pillanatokat nyújt. A jó hangulatot és derültséget árasztó illat feloldja a test és lélek feszültségét a stresszes mindennapokban. Az ápoló olajok puhává és selymessé teszik a bőrünket. A mákolaj selymesen puha érzést kölcsönöz a bőrnek. A pipacs pedig az álmok szimbóluma. A kenderolaj nagy arányban tartalmaz többszörösen telítetlen zsírsavakat, és ez az egyik legértékesebb természetes olaj.

Egy stresszes nap levezetése nekem egy forró fürdővel történik. Szeretem ha kellemes, nyugtató az illata, és lágy habok veszik körbe a testem. Sokszor több mint egy órát is képes vagyok áztatni magam, ilyenkor becsukom a szemem, lekapcsolom a villanyt és halk zenét hallgatok miközben a gondolataimat száműzöm. A Kneipp boldogság fürdőolajjal garantált a kikapcsolódás!

Habtusfürdő hibiszkusszal

kneipphibiszkusz_habtus.jpg

A Kneipp Hibiszkusz habtusfürdő gyengéd fehér hibiszkusz virágillattal és gazdag shea vajjal teszi kivételessé a zuhanyozást. Kifújva lágy habot képez, amely a bőrünkkel érintkezve lágy krémes érzést kelt. Illata nagyon kellemes és csábító, amely a fürdés után még sokáig érezhető. Nagy kedvencem lett a tusolások alkalmával, nemcsak az illata és a krémes állaga miatt, hanem azért is, mert nem szárította ki a bőröm, és hosszú időre puhává varázsolta.

Kényeztető argánolajos bőrradírkneipp_borradir_150_1.jpgA Kneipp® kényeztető argánolajos bőrradír finoman távolítja el az elhalt hámsejteket, míg a gazdag kényeztető krém értékes argánolaja a bőrt intenzíven táplálja. Finom cukorkristályokat tartalmaz, és a gazdag olaj-krém kombinációjának hatására a bőrünk újra ragyogó és élettel teli lesz.
Egy adag egy alkalomra elég. Használata után a bőrömet bekentem testápolóval is, így értem el a tökéletes hatást. Reggelre olyan sima és puha volt a bőröm, mint a babáké!

Minden Kneipp termék növényi ápoló hatóanyagokkal, tartósítószerek nélkül (pl. parabének), színező anyagok nélkül, paraffin-, szilikon- és ásványi olajok nélkül, tapasztalt természetgyógyászok és bőrgyógyászok által kifejlesztett és ellenőrzött termék. Bőrbarát jellege egyetemi klinika által igazolt. A Kneipp® környezetvédő- és újrahasznosítást támogató vállalati filozófiát követ és tagja a németországi „Emberek és állatok jogaiért” szervezetnek.

A termékek elérhetők a Kneipp Magyarország webáruházában illetve a drogériákban.

Jó szívvel ajánlom nektek is a termékeket!

Szeretettel,

Ságiandi

Ragyogjunk együtt az ősz színeivel

Rossetti bizsu kiegészítők az évszakra hangolva

rosschoker.jpg

Minden nő imád ragyogni! A Rossetti bizsukkal pedig tovább fokozhatjuk a ragyogásunkat! Ebben a cikkben jól variálható ékszereket mutatok be nektek, amelyek a hétköznapokban tökéletes kiegészítőink lehetnek, de egy-egy elegáns alkalom esetén is megállják a helyüket. 

rossettiekszerek.jpg

Ezek a karkötők a szezon legszebbjei. A fekete-arany kombinációját mindig is kedveltem, hiszen sugárzó eleganciát kölcsönöz a viselőjének és szinte minden ruhához passzol. A vékonyabb karkötőket rendszeresen viselem a munkahelyemen, a széles karkötőt pedig elegáns alkalmakra tartogatom. Nagyon praktikus, hogy mágneses kapoccsal záródnak, maga a kapocs is igényesen kidolgozott, tartós és biztonságos. 

rosskark.jpg

rosskk.jpg

Imádom a kék minden árnyalatát. Ez a többsoros kék-arany gyöngy karkötő hamar a szívembe lopta magát. Még az én vékony csuklómon és gyönyörűen áll és nem kell azon izgulnom, hogy lecsúszik és elveszítem. Ezt a darabot az elsősorban vékony csuklóval megáldott hölgyeknek ajánlom. 

rossnyakl.jpg
Az ősz és a tél kedvencei lesznek a hosszú nyakláncok. Ritkán viselek nyakláncot, de ennek a darabnak nem bírtam ellenállni. Egyszerűen megláttam és beleszerettem. A fekete-arany színkombinációjával azonnal lenyűgözött. A fából készült karika és a végén a kis rojt fantasztikus összhangot alkot egymással. Eddig ahányszor viseltem, mindenki megdicsérte és megkérdezték, hogy hol vettem. Azt hiszem ez az igazi visszaigazolás, hogy jól választottam.

zoldsal.jpg

A bejegyzésem végére hagytam nektek egy szuper meleg pihe-puha bohókás sálat. Amikor megláttam a webáruházban rögtön megtetszett, hiszen annyira vidám a kis pomponjaival! Többféle színben is elérhető, nekem ez a zöld-barna kombináció tetszett meg. Egyrészt a szőke hajamhoz jól illik a zöld szín, másrészt pedig még egy fekete vagy szürke kabátot is remekül fel tud dobni egy ilyen intenzív szín. Egyébként pedig ne szürküljünk be teljesen, ha már sötét színű a kabát, akkor igenis a kiegészítőink legyenek merész és vidám színűek! Várjuk ezekben a bohókás sálakban a hideg borongós napokat! Garantáltan feldobja a hangulatot, higgyétek el! 

Ha nektek is megtetszett valamelyik kiegészítő, akkor nézzetek szét a Rossetti bizsu webáruházban, ahol széles választékkal és állandó akciókkal kedveskednek nektek.

Szeretettel,

Ságiandi

 

 

A tartós és ragyogó frizura titka

Schwarzkopf Professional Soft Glam teszt

osis2.jpg

Az OSIS Soft Glam termékcsaládját fogom megismertetni veletek a mai bejegyzésben. Kíváncsian vágtam bele a tesztelésbe, ugyanis régóta keresek olyan terméket, amely a vékony szálú hajamnak egész napra tartást ad.
A termékleírás szerint mindhárom termék volumennövelő és ásványi ragyogást kölcsönöz a hajnak. A hajhab és a hajlakk pedig hosszan tartó tökéletes tartást és bársonyos hajérzetet biztosít. 

osis1.jpg

OSIS Soft Glam Prémium Előkelező Hajspray (P) 

Ez egy többfunkciós előkezelő hajspray. Hajmosás után a törölköző száraz hajamon 4-5 pumpányi mennyiséget oszlatok szét. Ezt minden esetben alkalmazom, akkor is ha egyenesre szárítom a hajam. Szuper csillogó fényt és rugalmasságot ad a hajamnak, kellemes illata pedig egész nap körbevesz.

Miért szeretem?
Mert...

  • Antisztatikus hajalapot biztosít a volumennek és a hajfénynek
  • Véd a hajkefe okozta károsodásoktól, a hajszárító hőhatásától és az UV fénytől
  • Előkészíti a hajat a további hajformázó termékek használatára

Ahogy említettem, ez egy multifunkciós spray, ezért könnyen kezelhetővé teszi a hajat, növeli a volumenét és ragyogó fényt ad. Véd az erős fésülés és a hajszárítás káros hatásaitól és az UV sugaraktól.

OSIS Soft Glam Fényfokozó és Volumennövelő hajhab (2) 

Ez az a hajhab, ami tényleg megemeli a hajat és így egész nap tartós a frizurám. Legtöbbször egyenesre szárítom a hajam és ha időm engedi be is sütöm, mert imádom a hullámokat is! Fantasztikus krémes állaga van a hajhabnak, így könnyen el tudom oszlatni a hajamon. Rugalmas tartást biztosít anélkül, hogy elnehezítené a tincseket.  

Miért szeretem?
Mert...

  • Volumennövelő "push up" hatást biztosít
  • Hajtömeg, tartás és fény anélkül, hogy a hajam megkeményedne
  • Segít megvédeni a hajamat a káros UV sugaraktól

Könnyed, mégis gazdag, krémes állagú hajhab az igazán dús volumenért és gyönyörűen fényes hajért, anélkül, hogy elnehezítené a hajat. Véd az UV sugaraktól.

osis3.jpg
OSIS Soft Glam Erős tartást adó fényfokozó hajlakk (3)

Miért szeretem?
Mert...

  • Erős száraz tartás, anélkül, hogy a hajam elnehezülne
  • Bársonyos hajérzetet nyújt
  • Gyönyörű ásványi csillogás egész nap

Szuper erős tartást ad a hajamnak, az ásványi anyagok pedig csillogóvá varázsolják a tincseimet. Alkalmi frizurák befejező lépéseként ajánlom mindenkinek, higgyétek el, nem fogtok benne csalódni! 

sg.jpg

Összegzés: 

Otthoni hajápolásra a Soft Glam termékcsalád egyénre szabott megoldásokat kínál, normál és vékony szálú hajra.  A Soft Glam termékcsalád minden tagja kellemes illattal bír, állagát, minőségét tekintve mindannyian prémium termékek. Használatukkal a hajam  tökéletesen formázható, nem nehezedik el, rendkívül tartós frizurát eredményeznek.

Jó szívvel ajánlom a termékeket mindenkinek!

A Soft Glam termékcsalád tagjai a szinezdujra.com oldalon található szalonokban vásárolhatók meg.

Szeretettel,

Ságiandi

Reggeli hajápolási rutinom

A Fodrászkellék #FK21 csapatának segítségével

Mai bejegyzésemben a reggeli hajápolási rutinomat mutatom be nektek. Nekem nagyon fontos, hogy mindig szép és fényesen csillogó legyen a hajam, ezért lehetőség szerint naponta megmosom. Szeretem amikor a frissen mosott hajam ragyogó és rugalmas. Köztudott, hogy az ápolt és gyönyörű haj növeli az önbizalmat!

om1.jpg

Reggel 6:20 - csörög az óra
Utálok korán kelni, de muszáj... A gyerkőcöt vinni kell a suliba, aztán rohanás a munkába. 

6:35 - még ágyban vagyok... 
Ebben a 15 percben gyorsan megnéztem mi újság a Facebookon és az Instagramon.

6:40 - hajmosás - 10 perc alatt
A Fodrászkellék #FK21 csapata egy fantasztikus ausztrál termékcsaláddal ismertetett meg.
Az Original Mineral termékcsalád samponja és balzsamja ajánlott minden hajtípusra, de az én különösen száraz, töredezett és szőkített hajam mindennapi ápolására kimondottan jó választásnak bizonyult. 

omsamp.jpg

A sampon lágy és szulfátmentes, amely finoman tisztítja és védelmezi a hajamat. Annyira kíméletes termékről van szó, hogy nyugodtan használhatjuk naponta, hiszen fantasztikus rugalmasságot és fényt biztosít a hajunknak. Az aloe, a szója protein és a Tasmánián őshonos tasmániai tengeri hínár 13 féle aminosavban, A,B,C és E vitaminban és ásványi anyagokban gazdag kivonata revitalizálja a töredezett és igénybevett tincseket. A természetes olajsavakat tartalmazó, Ausztráliában őshonos makadámiából nyert olaj ragyogó fényt ad a hajnak. 

om2.jpg

A hidratáló kondicionáló szintén a samponhoz hasonló összetevőket tartalmazza, valamint a mandula és a ricinus olaj gondoskodik arról, hogy ragyogó fényes és élettel teli legyen a hajam. UV szűrőt is tartalmaz a samponnal együtt, a hajam megóvásának érdekében. 

6:50  - hajszárítás

om4.jpg

Ilyenkor speciális hajformázásra nincs időm, ezért csak egy kefével folyamatosan fésülve megszárítom a hajam. Ezzel 15 perc alatt el is készülök. Ha több időm van, akkor hajvasalóval még áthúzok néhány tincset, de hét közben ez a rohanás miatt nem jellemző.

7:05 -  a hajam 25 perc alatt elkészült!

Ezután jöhetnek a szokásos tennivalók, majd indulás a munkába! 

Összegzés

A termékek rendszeres használatával a hajam újra élettel teli lett, visszanyerte rugalmasságát, fényét, és sokáig megőrizte ragyogó színét. Mivel 1,5 havonta festetem a hajam, ezért kíváncsi voltam, hogy vajon a két hajfestés közötti időszakban tényleg megmarad-e a festett hajam ragyogó színe. Más samponoknál azt tapasztaltam, hogy egy idő után kifakult a hajszínem, viszont az Original Mineral termékek a következő hajfestésig garantáltan megőrizték a festett hajam ragyogó színét. A Fodrászkellék #FK21 segítségével találtam meg a hajam számára legmegfelelőbb termékeket, amelyekkel akár minden nap csodás formában tündökölhetek.

Kinek ajánlom a Fodrászkellék  #FK21 üzletet?

fk24.jpg

MINDENKINEK! 
Szakembereknek, akik a legjobb anyagokkal szeretnének kiváló minőségű szolgáltatást nyújtani vendégeiknek. Magánszemélyeknek, akik ugyanezt a kiváló minőséget szeretnék a saját fürdőszobájukban tudni. Mindehhez kínálnak professzionális samponokat, balzsamokat, speciális hajápoló szereket. Hajfestékek, hajszínezők, ammóniamentes hajfestékek széles választékával segítenek a megfelelő hajszínt megtalálni. Hajformázók között ugyanúgy megtalálhatóak a klasszikus habok, lakkok, zselék, mint a legújabb, leginnovatívabb waxok, formázó porok, sprayk, krémek. Szortimentjük magában foglalja a legújabb fejlesztésű, formatervezésű japán, olasz nemesacél ollókat, hajszárítókat, hajvágó gépeket, hajsütő vasakat.

Szeretettel,

Ságiandi