sagiandi

Turbózzuk fel a kedvenc ételeinket egy kis chilivel!

Sárréti Chilifarm szószok tesztje

2018. február 10. - sagiandi

A chilit, mint fűszert, jellemzően Mexikóhoz, a Karib-térséghez, Indiához vagy Thaiföldhöz társítjuk. Azonban egyre nagyobb népszerűségnek örvend Európában így Hazánkban is. A Sárréti Chilifarm termékpalettája egészen széles, így mindenki megtalálja a számára megfelelő erősségű ízeket. Ebben a cikkben nemcsak a tesztelés eredményét olvashatjátok, hanem két szuper finom chilis étel receptjét  is  megosztom veletek.

img_5400.jpg

Néha nem árt egy kicsit tüzesebb, pikánsabb hangulatba kerülni - az étkezési szokásaink terén (is). A Sárréti Chilifarm termékeivel ez bizony minden háziasszonynak sikerülhet. Merjünk egy kicsit kísérletezni az ételekkel, próbáljunk ki új ízeket és a hatás nem marad el! Kicsit óvatosan fogtam bele a chiliszószok tesztelésébe, ugyanis sok helyen azt olvastam, hogy brutálisan erősek. De mivel imádok  főzni és minden újdonságot kipróbálni így elkapott kalandvágy és az alkotási hév. Elsőként úgy gondoltam, hogy egy hagymányos fasírtgolyót fogok felturbózni egy kis traBBQ chiliszósszal. Ez a díjnyertes szósz édeskésen, kellemesen erős, ízvilágban gazdag. Hamar rabul ejti áldozatait és nem hagyja menekülni. "Erős idegzetűeknek ajánlott"! 

Baconbe göngyölt mozarellás fasírtgolyók traBBQ chiliszósszal
Hozzávalók:
0,5 kg darált hús
2x200 gr szeletelt bacon
2 csomag 2x 125 gr mozarella mini golyó
só, bors, friss petrezselyem zöld, és fűszerek ízlés szerint
1 kisebb fej vöröshagyma
2 tojás
egy marék zsemlemorzsa
Elkészítés:
A darált húst az apróra vágott kevés olajon előre megpirított vöröshagymát, fűszereket, zsemlemorzsát, tojást összedolgozom. Kis golyókat formázok, ezek közepbe egy mini mozarellát teszek, majd 2 szelet bacon szalonnát tekerek rájuk. Ezt követően a golyókat egyesével megtűzöm egy bambusz saslik pálcikával, hogy a szalonna sütés közben ne tekeredjen le róluk. Majd sütőben sütöm 30-40 percig. Mártogatni Sárréti Chilifarm traBBQ szósszal a legfinomabb. Köretnek parázson v. sütőben (egészben) sült krumplit és/vagy friss salátát ajánlok.

LetEPER chiliszósz  

img_5312_masolata.jpg

Igazándiból egy különleges eperlekvárról van szó, amit megbolondítottak egy kis chilis huncutsággal! Első kóstolásnál úgy éreztem, mintha egy zamatos eperlekvárt kanalazgatnék a sült husim mellé, de egyszercsak megéreztem a chili kellemesen meleg és bizsergető érzését, na hol is? - hát a torkomban! Elképesztő élmény a szinte alig érezhető csipős pikantéria, amely hamar magával ragadott és azonnali függőséget okozott. Hát így estem szerelembe ezzel a szósszal. 

Füst az üstben - avagy a legtutibb chilis kenyérlángos

img_6413.jpg

Magyarország első magyaros bárbekju szósza! Paradicsomos alappal, hagymával, bors keverékkel, kakukkfűvel, oregánóval és füstölt cayenne chilivel készült el ez az isteni barbecue szósz. Ízét a fűszerek mellett  a füst jellemzi és a Cayenne adja a pikáns csípősséget. Többféle ételhez használhatjuk: sültekhez, tészta ételekre, pizzára, kenyérlangosra nagyszerű feltét.

Mivel imádjuk a kenyérlángost, ezért újra gondoltam a megszokott receptet: picit pikánsabb, picit chilisebb ízekre vágytam. A fokhagymás tejföl, szalonna, lilahagyma, kecskesajt harmóniáját ezzel a szósszal egy új dimenzióba emeltem. A végeredmény igazán különleges és fenséges lett!

Kenyérlángos újra gondolva - Füst az üstben chiliszósszal
Hozzávalók:
A tésztához:
25 g élesztő
1 tk cukor
1 dl langyos víz az élesztőhöz +1-1,5 dl víz a tésztához (attól függ mennyit vesz fel a liszt)
500 g liszt
1 tk 
400 g tejföl
2 kisebb burgonya
Feltét:
chiliszószos tejföl, kolozsvári szalonna, lilahagyma, kecskesajt

A burgonyát megfőzzük. Míg fő a burgonya, az élesztőt felfuttatjuk 1 dl langyos cukros vízben.  Egy keverőtálban összedolgozzuk a lisztet, az áttört burgonyát, a sót, a felfutott élesztőt, annyi vízzel amennyit felvesz (kb. 1-1,5 dl). A tésztát letakarva 1-1,5 órán át másfélszeresére kelesztjük. A megkelt tésztát egy lisztezett munkalapon kinyújtjuk, olyan méretűre mint a tepsi amiben majd meg fogjuk sütni. A tepsit kiolajozzuk, majd  beletesszük a tésztát, villával megszurkáljuk és 180 fokos sütőben 10 percig elősütjük.  A kissé kihűlt tésztát megkenjük tejföllel (melybe ízlés szerint Füst az üstben szószt kevertünk) majd megpakoljuk a feltéttel. 180 fokon 20 perc alatt ropogósra sütjük.

Sült kacsacomb - Chili joker szósszal

img_5762_1.JPG
Ha igazán szeretitek az erőset, akkor ez a szósz garantáltan kikészíti az ízlelőbimbóitokat! A rém erős chili szósz, amellett, hogy a világ legerősebb chili paprikáiból készül (Carolina Reaper, Trinidad Moruga Skorpió, Szellem chili),  egy brutálisan finom ízt is kapott.  Nézzétek ezt az aranylóan ropogósra sült kacsacombot, amelyet párolt káposztával és krumplipürével tudunk csak elképzelni. Most itt az ideje, hogy változtassunk szokásainkon! Ezzel a szósszal garantáltan új ízélményekben gazdagodhattok! Aki egyszer kipróbálja, annak garantáltan a szenvedélyévé válik. Fogyasszátok  egészséggel de azért felelősséggel is!  

Chilis-csokis tökmag

tokmag.jpg

Ezek a pikáns tökmag golyócskák finom étcsokoládéval vannak bevonva, s ezt az ízharmóniát egy kis chilis rafináltsággal bolondították meg. Íze enyhén csípős, kiváló snack fiúknak és lányoknak egyaránt! 

Ha Ti is szeretitek  a chilis termékeket, akkor jó szívvel ajánlom nektek a Sárréti Chilifarm termékeit! A termékek elérhetők a webáruházban, Budapesten a Lehel piacon, illetve különböző vásárokban is találkozhattok a termékekkel. 

Szeretettel,

Ságiandi

A bejegyzés trackback címe:

https://sagiandi.blog.hu/api/trackback/id/tr9313651534

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tünde Katona78 2018.02.11. 21:29:13

Biztos, hogy ki fogom próbálni, már képet nézve is csorog a nyálam!
süti beállítások módosítása