Kevert epres sütemény

2018. május 08. - sagiandi

Nyakunkon az eperszezon! Egy finom és gyorsan elkészíthető epres süti receptet hoztam ma nektek! Próbáljátok ki Ti is! 

img_1375.JPG

Hozzávalók:
3 tojás
1 csésze (200ml) kristálycukor
1 tasak #droetker vaníliás cukor
2 csésze liszt
175 g tejföl
1 csésze olaj
1 tasak #droetker sütőpor
200 gr friss eper

Máz:
10 dkg porcukor, 1 ek. frissen facsart citrom leve simára kikeverve.

img_1325.JPG
Elkészítés:
A tojást a cukorral és a vaníliás cukorral habosra kikeverem. Apránként a liszt felét (amelybe a sütőport már belekevertem) hozzászitálom, majd a tejföl és az olaj következik. Végül a maradék lisztet is hozzákeverem. Gáztepsibe #hewa sütőpapírt teszek, majd belesimítom a tésztát. Az epret szeletekre vágom, majd szépen a tészta tetejére sorakoztatom. 170 fokon 20-30 percig sütöm. 
Miután kihűlt rácsurgatom (vagy rákenem, kinek ahogy tetszik) a cukormázat.
Ezt követően tálalom!

A hozzávalókat a Mágnáskert Csemegében szereztem be.

Jó sütögetést és jó étvágyat kívánok! 

Szeretettel,

Ságiandi

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sagiandi.blog.hu/api/trackback/id/tr713900152

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.