Sajtos pogácsa

A Sikeres Háziasszonyok konyhájából

2018. június 18. - sagiandi

sajos_pogacsa.jpg

Hozzávalók:

1 kg #nagyititka búza finomliszt
2 db #ráma margarin
4 db tojás
6 dkg élesztő
kevés tej az élesztő felfuttatásához
só (ízlés szerint)
30 dkg sajt

Elkészítés:

A lisztet a rámával elmorzsoljuk, sózzuk, hozzáadjuk a sajt 2/3-át, a tojásokat és a tejben felfuttatott élesztőt. Jól összedolgozzuk az anyagokat, majd a tésztát kétfelé vesszük és cipót formázunk belőllük. Kicsit pihentetjük (kb. fél órát), majd ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, kiszaggatjuk, tetejét tojással megkenjük és a maradék sajttal megszórjuk. Hewa sütőpapírral kibélelt tepsiben, 170 fokon kb. 15-20 perc alatt megsütjük. 

A hozzávalókat a Mágnáskert Csemegében szereztem be.

Jó sütögetést és jó étvágyat kívánok! 

Szeretettel,

Ságiandi

A bejegyzés trackback címe:

https://sagiandi.blog.hu/api/trackback/id/tr10014017336

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kissné Dézsi Anett 2018.08.08. 08:43:17

Én tejfölt is szoktam tenni hozzá, de így tuti ki fogom próbáni :)