4 lapos krémes

A Sikeres Háziasszonyok konyhájából

2018. július 10. - sagiandi

csokipudingos2.jpg

Tészta
50 dkg Nagyi titka finomliszt
10 dkg vaj, vagy Ráma margarin
15 dkg cukor
1 tasak  vaníliás cukor
1 dl tej
1 tasak szalagáré (szalalkáli)
2 tojás

Krém
6 tojás
3 tasak HAAS csokoládé ízű pudingpor
7 púpozott evőkanál porcukor
12 dl tej
15 dkg vaj vagy Ráma margarin

Elkészítés
A szalagárét feldoldjuk a tejben, majd a többi hozzávalóval együtt tésztát gyúrunk. A tésztát 4 egyenlő részre osztjuk, és alaposan belisztezett deszkán egyenként késhegyni vastagságú lapokat nyújtunk. A lapokat vajjal kikent tepsi hátán megsütjük. A 6 tojás sárgájából, a pudingporból, porcukorból a tejjel sűrű krémet főzünk. Még melegen belekeverjük a vajat és a tojások felvert habját. A krémmel megtöltjük a tésztalapokat, és ha kihűlt a sütemény tetejét vaníliás porcukorral hintjük meg. Másnap négyzet alakú szeleteket vágunk. 
csokipudingos1.jpg
Sütési tudnivalók
Elektromos sütőben 180 fokon, légkeveréses sütőben 160 fokon, gázsütőben 2. fokozaton. A sütési idő kb. 10-15 perc.

A hozzávalókat a Mágnáskert Csemegében szereztem be.

Jó sütögetést és jó étvágyat kívánok! 

Szeretettel,

Ságiandi

A bejegyzés trackback címe:

https://sagiandi.blog.hu/api/trackback/id/tr3114102529

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kissné Dézsi Anett 2018.08.08. 08:41:08

Ennél finomabb süti nincs! Nagymamám mindig ilyennel vár ha meglátogatom! :)