Diós pite

A Sikeres Háziasszonyok konyhájából

2018. július 23. - sagiandi

diosteteju-sargabaracklekvaros.JPG

Hozzávalók
4 tojás sárgája
14 dkg Rama margarin
14 dkg porcukor
fél citrom leve
20 dkg Nagyi titka finomliszt
fél tasak Dr.Oetker sütőpor
sárgabarack lekvár
15 dkg darált dió
1 citrom reszelt héja

Elkészítés
A 4 tojás sárgáját a Rama margainnal, a porcukorra és a fél citrom levével habosra keverem. A 20 dkg lisztbe a sütőport beleszitálom, majd hozzákeverem a masszához. Hewa sütőpapírral bélelt tepsibe teszem a masszát, majd baracklekvárral megkenem (ízlés szerinti mennyiségben).
A 4 tojás fehérjét 15 dkg porcukorral felverem, majd 15 dkg darált diót keverek hozzá és egy citrom reszelt héját. Ezt a masszát a lekvár tetejére simítom.

Előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 25 perc alatt megsütöm. Szúrópróbával ellenőrzöm. Miután kihűlt a tészta, tetszőleges méretre szeletelem. 

A hozzávalókat a Mágnáskert Csemegében szereztem be.

Jó sütögetést és jó étvágyat kívánok! 

Szeretettel,

Ságiandi

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sagiandi.blog.hu/api/trackback/id/tr4214130095

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

77katalin 2018.07.24. 15:22:54

Szia Andi!
Gyönyörű lett a tésztája a sütidnek.