sagiandi

Vörösboros szarvaspörkölt - bográcsban készítve

A Sikeres Háziasszonyok konyhájából

2018. szeptember 05. - sagiandi

A szabadtűzön készült ételeket azért szeretem, mert ízükben hordozzák a parázsló fahasábok közül felszálló füst aromáját. Egy jó bográcsozás társaságban az igazi, olyan emberekkel, akik szeretnek jókat enni, vidám hangulatban sztorizgatva elkészíteni egy ízletes pörköltet vagy gulyást. 

szarvasporkolt1.jpg

Kaptunk 3 kg kiváló minőségű szarvashúst, és úgy döntöttünk, hogy bográcsban fogjuk elkészíteni, hiszen az ízek kiteljesedéséhez a füstös aroma nélkülözhetetlen, főleg egy ilyen nemes étel esetében.

Vörösboros szarvaspörkölt - galuskával

Hozzávalók
3 kg szarvashús (comb, lapocka, gerinc) vegyesen színhús és csontos hús felkockázva 
20 dkg sertészsír
4 közepes fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
4 közepes paprika, legyen köztük csípős is 
3 közepes paradicsom 
4 szem borókabogyó 
só, bors, majoranna ízlés szerint
4 evőkanál pirospaprika
1 dl Szent Gaál Bikavér (száraz vörösbor)


Elkészítés
A sertészsírral jól kikenjük a bogrács alját és oldalait, plusz még egy evőkanállal is mehet az aljára. A felaprított vöröshagymát beletesszük a bográcsba, megdinszteljük, majd következik a paprika és a paradicsom. Miután elkészült az alap jöhet a hús.

szarvasporkolt2.jpg

Arra ügyeljünk, hogy közepes lángon, gyakran kevergetve főzzük az ételt, így is legalább 3 óra szükséges ahhoz, hogy teljesen megpuhuljon a hús. Sóval, borssal, majorannával, pirospaprikával ízesítjük. A borókabogyót megtörjük és  szintén hozzáadjuk, végül a fokhagymát is. A vörösbort a főzés befejezése előtt 20-25 perccel locsoljuk rá a húsra. 

A vörösboros szarvaspörköltet fogyaszthatjuk galuskával, de házi sütésű, friss ropogós kenyérrel és savanyúsággal is kínálhatjuk.

A videóért kattints a youtube csatornámra: 

A hozzávalókat a Mágnáskert Csemegében szereztem be.

Jó bográcsozást és jó étvágyat kívánok! 

Szeretettel,

Ságiandi

A bejegyzés trackback címe:

https://sagiandi.blog.hu/api/trackback/id/tr5914223067

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tunde Laszlo 2018.10.16. 18:33:22

Nem találom a szavakat :) Jó értelemben persze :) Szinte érzem az ízeket a fotók láttán :)
süti beállítások módosítása