Gesztenyés kifli

A Sikeres Háziasszonyok konyhájából

2018. november 08. - sagiandi

A hétvégén a konyhámba is beköszöntött az ősz és a család egyik nagy kedvencét, gesztenyés kiflit sütöttem. A sült gesztenyét, illetve a gesztenyéből készült ételeket és desszerteket nagyon szeretjük, próbálok mindig változatosan sütni-főzni, ezért picit újítani is szoktam a megszokott recepteken. Most is így tettem és a töltelékbe csempésztem egy kevés házi meggy lekvárt is. 

gesztikifli.jpg

Gesztenyés kifli recept

Hozzávalók tésztához
25 dkg #rama
25 dkg porcukor
2 egész tojás
2 evőkanál tejföl
50 dkg #nagyititka búza finomliszt
1 csomag #droetker sütőpor

Hozzávalók a töltelékhez
50 dkg gesztenyemassza
darabos házi meggylekvár a massza lazításhoz, ízlés szerint.

Elkészítés
A margarint kikeverem a porcukorral, majd a két egész tojás is hozzákeverem. Beleteszek két evőkanál tejfölt, a végén pedig 50 dkg lisztet és a sütőport jól összegyúrom. 4 egyenlő részre osztom a tésztát. Kisodrom és háromszögeket vágok a tésztából, majd megtöltöm a töltetékkel és felcsavarom. A kifliket #Hewa sütőpapírral bélelt tepsibe helyeztem, majd 180 fokos előmelegített sütőben, 7-8 perc alatt készre sütöm. Még forrón vaníliás porcukorba forgatom, kihűlés után pedig tálalom. 

 A hozzávalókat a Mágnáskert Csemegében szereztem be.

Jó sütögetést és jó étvágyat kívánok! 

Szeretettel,

Ságiandi

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sagiandi.blog.hu/api/trackback/id/tr2614360661

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.