Kapucíner tekercs

A Sikeres Háziasszonyok konyhájából

2018. november 15. - sagiandi

kapuciner_tekercs.jpg

Hozzávalók

Tésztához:
6 tojás
6 evőkanál kristálycukor
4 evőkanál #nagyititka búza finomliszt
2 evőkanál holland kakaópor
1 tasak #droetker sütőpor

Krémhez:
3 dl tej
1 csomag #droetker vanília ízű pudingpor
20 dkg #rama margarin
20 dkg porcukor
2 csomag #droetker vaníliás cukor
1 espresso kávé

Elkészítés
6 tojás sárgáját, 6 evőkanál cukorral kikeverek. Ezután 4 evőkanál lisztbe  sütőport szitálok, majd két evőkanál kakaót. Végül a 6 tojás felvert habját. A tésztát megsütöm HEWA sütőpapírral kibélelt tepsiben, 180 fokon, közben szúrópróbával ellenőrzöm a tészta állapotát. Miután megsült, feltekerem és hagyom kihűlni.

Krém
3 dl tejben, 1 csomag vaníliás ízű pudingport felfőzök. A 20 dkg margarinból, 2 csomag vaníliás cukorból, 20 dkg porcukorból kikeverem a krémet. Amikor kihűlt a puding, akkor a  krémhez keverem és hozzáadom az espresso kávét is.  A tésztáról lehúzzuk a sütőpapírt, majd a belsejét megkenjük a krém 3/4-ed részével, feltekerjük, majd a külsejét a maradék krémmel bevonjuk. Végül villával mintákat rajzolunk a süteményre. 

A hozzávalókat a Mágnáskert Csemegében szereztem be.

Jó sütögetést és jó étvágyat kívánok! 

Szeretettel,

Ságiandi

A bejegyzés trackback címe:

https://sagiandi.blog.hu/api/trackback/id/tr6814370605

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.