Lángos bundába bújtatott Mozzarella golyók

A Sikeres Háziasszonyok konyhájából

2018. november 19. - sagiandi

toltott_langos.jpg

Hozzávalók

  • 3 dkg élesztő
  • 1/2 liter tej
  • 1 kg #nagyititka búza finomliszt
  • 2 dl tejföl
  • 2-3 zacskó Szarvasi Mozzarella Mini
  • 1 evőkanál só
  • olaj

Elkészítés

Az élesztőt langyos tejben megfuttatjuk, és a liszttel a tejföllel  és a sóval nem túl lágy tésztát gyúrunk belőle. Letakarjuk, és kb. fél órát langyos helyen kelesztjük. Miután megkelt, a tésztából kb. 6x6 cm-es darabokat vágunk. Picit megnyújtunk és a mozzarella golyókat szépen bevonjuk vele.  A tenyerünkben tovább formázzuk a golyókat, hogy szépen egyenletesen, mindenhol bevonja a tészta. Ezután tűzforró olajban pár perc alatt aranybarnára sütjük.  

Amennyiben nem használjuk fel az összes tésztát, akkor a maradékot kiolajozott zacskóba tesszük, és 1 héten keresztül akkor sütünk belőle, amikor akarunk. Hűtőben (nem fagyasztóban) tároljuk. 

A hozzávalókat a Mágnáskert Csemegében szereztem be.

Jó sütögetést és jó étvágyat kívánok! 

Szeretettel,

Ságiandi

A bejegyzés trackback címe:

https://sagiandi.blog.hu/api/trackback/id/tr814381344

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.