sagiandi

Sült alma - gazdagon töltve

A Sikeres Háziasszonyok konyhájából

2018. december 12. - sagiandi

A sült alma a téli időszak egyik legkedveltebb desszertje, hiszen a forró és illatos finomság nemcsak felmelegíti a testet és a lelket, hanem feltölt bennünket energiával is egy fárasztó nap után. Ami pedig plusz pont: pár perc alatt elkészíthető! Ebben a változatban aztán minden finomság benne van, hiszen a töltelék darált dióval, fahéjas szilvalekvárral, mazsolával és mézzel készül.

sultalma.jpg

Hozzávalók
6 db zöldalma
2 marék dió, darálva vagy durvára aprítva 
1 evőkanál méz
2 evőkanál szilvalekvár
fahéj (ízlés szerint)
1 narancs szeletelve
1 citrom leve
mazsola

sultalma3.jpg

Elkészítés
Az almák felső negyedét levágjuk és félre tesszük. Egy kisebb késsel, vagy egy kávéskanállal eltávolítjuk a magházakat! Ezután egy kis citromlével bekenjük az almák belsejét, hogy ne barnuljon meg, majd egy tepsibe sorakoztatjuk őket. Egy tálkában összekeverem a lekvárt, az apróra vágott diót, a mézet és a fahéjat. Én még pár szem mazsolát is tettem a töltelékbe, hogy még tartalmasabb legyen. Az almákat megtöltjük az elkészült töltelékkel. Majd egy narancs karikát teszünk a tetejére és arra a "kalapot" vagyis az almák felső részét. A sütési idő 180 fokon, körülbelül tíz perc.

Ez a gyakorlatilag elronthatatlan édesség garantáltan az egész család kedvence lesz! 

A hozzávalókat a Mágnáskert Csemegében szereztem be.

Jó sütögetést és jó étvágyat kívánok! 

Szeretettel,

Ságiandi

A bejegyzés trackback címe:

https://sagiandi.blog.hu/api/trackback/id/tr9114476736

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása