A tészta hozzávalói
40 dkg #nagyititka liszt
15 dkg porcukor
5 dkg vaj
2 db tojás
1 púpos evőkanál holland kakaópor
2 evőkanál méz
1 csapott mokkáskanál #droetker sütőpor
2 csapott mokkáskanál szódabirkabóna
A tészta elkészítése
A lisztbe keverjük el a sütőport és a szódabikarbónát. A többi hozzávalót egy tálba tesszük és gőz felett simára keverjük, levesszük a tűzről és belekeverjük a lisztet. A tésztát három felé osztjuk és darabonként kb. 35x25-s lapot nyújtunk belőle. A lapokat villával megszurkáljuk, hogy hólyagosodjon. 180 fokon pár perc alatt megsütjük. Vigyázzunk, ne süssük túl a lapokat, mert könnyen kiszáradhat!
A krém hozzávalói
50 dkg gesztenyemassza
1 csomag #droetker vaníliás cukor
3 dl tej
15 dkg porcukor
20 dkg puha vaj vagy margarin
5 cl rum vagy egy kevés rumaroma
1 kis zacskó habfixáló (10 gr)
5 dl tejszín
A krém elkészítése
A pudingot a tejjel a szokásos módon elkészítjük és hagyjuk kihűlni. Gépi habverővel a puha vajat keverjük ki a porcukorral. Először a kihűlt pudingot, majd a gesztenyemasszát is folyamatosan adagolva keverjük hozzá a vajas porcukorhoz, végül ízlés szerint a rumot is tegyünk bele. A lehűtött folyékony tejszínt kezdjük el felverni, majd adjuk hozzá a habfixálót és verjük kemény habbá, óvatosan fakanállal keverjük a gesztenyés krémhez.
Töltsük meg a lapokat és hagyjuk állni legalább egy éjszakát, hogy kellően megpuhuljon. Tetejét csokimázzal vonjuk be.
A hozzávalókat a Mágnáskert Csemegében szereztem be.
Jó sütögetést és jó étvágyat kívánok!
Szeretettel,
Ságiandi