sagiandi

Szépüljünk Zanzibár kincseivel!

ZanZa natúrkozmetikum teszt

2018. február 15. - sagiandi

A ZanZa natúrkozmetikumok Afrika természeti kincseit hozzák el otthonunkba kozmetikumok formájában azért, hogy sokáig megőrizhessük bőrünk szépségét és egészségét. Ezek a kozmetikumok gazdagok vitaminokban, regeneráló és ápoló anyagokban, esszenciális olajokban, finomítatlan növényi olajokban és vajakban.

img_7884.JPG

Az elmúlt években folyamatosan nő az érdeklődés a természetes anyagokat tartalmazó és állatkísérlet mentes kozmetikumok iránt. Véleményem szerint nagyon fontos a tudatos bőrápolás a mai világban, hiszen a  leggyakoribb bőrbetegségek pont a kozmetikumokkal szembeni érzékenység miatt alakulnak ki. Ez az érzékenység és sok allergiás reakció attól alakul ki, hogy túl gyakran használunk olyan kozmetikumokat, amelyek veszélyeztetik a bőrünk védekezőképességét. Bizonyára sokan tudjátok, hogy a szépségápolásban felhasznált nem természetes anyagok (például: konzerválószerek, mesterséges illatok, fényvédőanyagok) veszélyeztetik a bőrünket és az egészségünket. Azonban például a gyógynövények, zöldségek, gyümölcsök, méhviasz, gyógyvizek kevésbé szervezet-idegenek és toxikusak, ezért alig rendelkeznek mellékhatással, nem úgy, mint a labóratóriumban előállított nem természetes anyagok. 
Ebben a cikkben ZanZa natúrkozmetikumokat mutatok be nektek, amelyek kizárólag természetes, prémium alapanyagokból készülnek, ezáltal a természet erejével szépítik és ápolják a bőrünket. 

 Spirit testradír

img_6997.jpg

A bőrradírozás egy otthon is elvégezhető esztétikai eljárás, amely eltünteti az elhalt hámsejteket és újra ragyogóvá teszi a bőrfelületet, megfiatalítja a bőr felszínét, és felszabadítja az eltömített pórusokat. Rendszeres bőrradírozás hatására bőrünk simább, oxigénnel telibb és fiatalabb lesz. 

A testradírozást a zuhany alatt ajánlott elvégezni, a picit már megpuhult bőrfelületen (zuhanyzás vége előtt), arra ügyeljünk, hogy ne dörzsöljük keményen. Lábon körkörös mozdulatokkal, mindig lentről felfelé haladva tanácsos radírozni. A bőrradír leöblítése után már ne használjunk szappant, a törölközővel finoman nyomkodva szárítsuk meg a bőrünket, majd adjunk neki extra ápolást, pl. az ápoló olajjal.

Ajánlatos a legtermészetesebb alapanyagú bőrradírokat használni, amelyekben egyúttal van ápoló összetevők, olajok is vannak.  Mivel az én bőröm nagyon érzékeny, ezért kéthetente használom a bőrradírt, de akinek extra érzékeny a bőre, annak havonta elégendő egyszer használni. Ez az egzotikus, természetes testradír fahéjjal és szegfűszeggel gondoskodik a ragyogó  és illatos bőrről. Imádom használni, a bőröm felfrissül tőle, ápolt és bársonyos lesz, az enyhe fűszeres illat pedig sokáig érezhető a bőrömön.

 Lemongrass (citromfű) ápoló olaj

img_7750.jpg

A növényi olajok biokémiai felépítése nagyon hasonló a bőr zsíranyagaihoz és mesterségesen utánozhatatlan hatóanyagokat – vitaminokat, ásványi anyagokat, lecitint, antioxidánsokat tartalmaznak. A jobbára telített zsírsavakat tartalmazó, szobahőmérsékleten sokszor szilárd növényi olajok, zsírok, mint például a kókuszolaj, lassan szívódnak fel a bőrbe ezért megfelelő védelmet nyújtanak a hideg téli időjárás vagy a bőrt szárító szeles idő és a fűtött szoba száraz levegője ellen.  A szűz kókuszolaj adta hidratalás és kényeztetés maga a természet ajándéka, nem véletlenül használják a nők a szépségápolásban évezredek óta.

A citromfű nyugtató hatása pedig kiváló antidepresszáns, amely segíthet a stressz enyhítésében, a depresszió,  a fáradtság és az álmatlanság esetén is. A citromfű illóolajat tartalmazó olajjal egy esti masszázs például segítségünkre lehet az ellazulásban egy hosszú nap után. Ha egy forró  fürdő vagy zuhany után maszírozzuk bőrünkbe a Lemongrass testápoló olajat, akkor garantált a nyugodt alvás.  

Mivel  a kókuszolaj olvadási pontja 25 fok felett van, ezért használat előtt ha keményebb állagú és vajszerű, akkor 5 percre meleg vízbe kell tenni és a meleg hatására lesz majd belőle 'igazán' olaj. 

A használat során ez az olaj gyorsan felszívódott, kiválóan ápolta a száraz bőrömet. Nem hagyott maga után olajos érzést, csak a kellemes és megnyugtató citromfű illatot. 

Turmeric szappan

img_7608.jpg

Ismerjük meg egy kicsit közelebbről a Seaweed Centert, ahol ez a szappan és a többi kozmetikum készül!

A Seaweed Centerben többnyire nők dolgoznak. Őket csak Mama-ként emlegetik Zanzibáron. Munkájuk részeként termesztik a tengeri hínárt, a fűszereket, virágokat és állítják elő az illóolajakat is, majd kiszárítják az összetevőket és összekeverik őket, hogy elkészíthessék a végső termékeket.  Mivel Tanzániában az oktatás nem ingyenes ezért az itt dolgozó nők a fizetésükből tudják finanszírozni gyermekeik taníttatását.  A Seaweed Center által biztosított fizetés megnyitotta a kaput egy másfajta jővő felé, melyben minden gyerek járhat iskolába köszönhetően nem csak a jobb keresetnek, de annak is, hogy ellentétben a régi a szokásokkal ami az afrikai családokra jellemző, itt végre a nők dolgozhattak, akik azelőtt otthon maradtak, míg férjük többnyire a bizonytalan halászatból tartotta el családját. A fejlődés, a változás, ami a Seaweed Center által történt, teljesen új perspektívát adott és egy jobb jövőt az itt élő családok számára. A büszkeség és tisztelet, ami ezeknek a dolgozó nőknek a lényéből árad nyilvánvalóvá teszi a szemlélő számára, hogy a Seaweed Center sokkal több, mint egy hínár gazdaság, ami kozmetikai termékeket állít elő, sokkal inkább egy társadalmi és persze gazdasági kis csoda Afrika egyik legszegényebb mégis legszebb szigetén.

... és akkor pár szót a szappanról is ...
Ez a fűszeresen ápoló szappan kurkumával és tengeri fűvel kiváló társam a hétköznapi tisztálkodás során. Mivel nincs illata, ezért azoknak ajánlom akik kimondottan az illatmentes natúrkozmetikumokat kedvelik. Nem szárít, a végeredmény pedig puha és selymes tapintású bőr.

Büszke vagyok arra, hogy használhatom ezeket termékeket, és a tudat, hogy hozzásegítettem egy kisgyermeket ahhoz, hogy iskolába járhasson és tanulhasson, melegséggel tölti meg a szívemet.

Jó szívvel ajánlom a ZanZa termékeket mindenkinek, a teljes termékkínálatot a webáruházban találjátok!

Szeretettel,

Ságiandi

 

Forrás: https://zanzaklub.hu/ 

A bejegyzés trackback címe:

https://sagiandi.blog.hu/api/trackback/id/tr4713671280

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Andrea Andi Horváth 2018.02.23. 16:04:33

Mindent így kellene természetesen természetes alapanyagokból jobb lenne mindenkinek osztva
süti beállítások módosítása