sagiandi

Retro kifli

A Sikeres Háziasszonyok konyhájából

2019. február 27. - sagiandi

Nagymamám egyik specialitása volt a házilag készített kifli, amely most is garantáltan felidézi gyermekkorom legkedvesebb emlékeit, mindemellett rendkívül finom és hihetetlenül gyorsan elkészíthető. Hétvégente nemcsak a reggeli forró kakaó vagy kávé ideális kiegészítője, hanem ha vajjal vagy fűszerkrémmel megkenjük, akkor tökéletes és tápláló napindító finomság is egyben.

retro_kifli.jpg

Retro vajas kifli recept

Hozzávalók 

90 dkg liszt, 
5 dkg élesztő,
5 dl tej, 
1 kk. cukor, 
1 kk. só, 
10 dkg olvasztott vaj. 

Elkésztés

Az élesztőt langyos, cukrozott tejben felfuttatom. Közben megolvasztom a vajat. A lisztben elkeverem a sót és cukrot. Miután felfutott az élesztő, összedolgozom a lisztes keverékkel a vajjal és a langyos tejjel. A dagasztás követően, meleg helyre teszem és letakarom a tésztát egy konyharuhával. Ha megkelt  a tészta, ami kb. 30-40 perc, akkor a tésztát kisodrom, és háromszögeket vágok. Majd a hosszú élüknél fogva feltekerem őket. Végül a kiflik tetejét langyos tejjel megkenem és légkeveréses sütőben 170-180 fokon szép aranybarnára sütöm őket. 

A maradék tésztával való játék a gyerkőcöknek is vidám elfoglaltságot jelenthet. 

bertoldi_1.jpg

A hozzávalókat a Mágnáskert Csemegében szereztem be.

Jó sütögetést és jó étvágyat kívánok! 

Szeretettel,

Ságiandi

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sagiandi.blog.hu/api/trackback/id/tr9514658043

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása