sagiandi

Epertorta

A Sikeres Háziasszonyok konyhájából

2019. február 13. - sagiandi

epertorta.jpg

Hozzávalók a tésztához:
4 tojás
4 kanál porcukor
4 kanál #nagyititka búza finomliszt

Hozzávalók a krémhez:
20 dkg #rama margarin
15 dkg porcukor
1 #droetker vaníliás cukor
1 eper ízű pudingpor
2 dl tej
0,5 kg eper
1 tasak #droetker tortazselé (opcionális)

Elkészítés:
Tészta
A 4 tojás sárgáját habosra kikeverjük 4 kanál porcukorral. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan fakanállal a habot és 4 kanál lisztet a masszához keverünk. Előre kivajazott gyümölcstorta formába öntjük, és 180 fokon megsütjük. (kb. 20 perc, de szúrópróbával ellenőrizzük!)

Krém
20 dkg margarint kikeverünk 15 dkg porcukorral és egy vaníliás cukorral. A pudingport egy bögrébe tesszük, majd ráöntünk 1 dl tejet és simára keverjük. A másik 1 dl tejet meglangyosítjuk, aztán hozzáöntjük a kikevert pudingot és felfőzzük. Levéve a tűzről addig keverjük, amíg ki nem hűlt. Végül a margarinos krémmel összedolgozzuk.

Rákenjük a kihűlt tésztára és eperrel díszítjük. 
Tehetünk a tetejére tortazselét is, melyet a tasak hátulján található leírás szerint kell elkészíteni és a tortára önteni. Hűtőszekrénybe tesszük. Kb. fél óra múlva tálalható.

A hozzávalókat a Mágnáskert Csemegében szereztem be.

Jó sütögetést és jó étvágyat kívánok! 

Szeretettel,

Ságiandi

A bejegyzés trackback címe:

https://sagiandi.blog.hu/api/trackback/id/tr4114625128

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása