Hozzávalók a tésztához:
4 tojás
4 kanál porcukor
4 kanál #nagyititka búza finomliszt
Hozzávalók a krémhez:
20 dkg #rama margarin
15 dkg porcukor
1 #droetker vaníliás cukor
1 eper ízű pudingpor
2 dl tej
0,5 kg eper
1 tasak #droetker tortazselé (opcionális)
Elkészítés:
Tészta
A 4 tojás sárgáját habosra kikeverjük 4 kanál porcukorral. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan fakanállal a habot és 4 kanál lisztet a masszához keverünk. Előre kivajazott gyümölcstorta formába öntjük, és 180 fokon megsütjük. (kb. 20 perc, de szúrópróbával ellenőrizzük!)
Krém
20 dkg margarint kikeverünk 15 dkg porcukorral és egy vaníliás cukorral. A pudingport egy bögrébe tesszük, majd ráöntünk 1 dl tejet és simára keverjük. A másik 1 dl tejet meglangyosítjuk, aztán hozzáöntjük a kikevert pudingot és felfőzzük. Levéve a tűzről addig keverjük, amíg ki nem hűlt. Végül a margarinos krémmel összedolgozzuk.
Rákenjük a kihűlt tésztára és eperrel díszítjük.
Tehetünk a tetejére tortazselét is, melyet a tasak hátulján található leírás szerint kell elkészíteni és a tortára önteni. Hűtőszekrénybe tesszük. Kb. fél óra múlva tálalható.
A hozzávalókat a Mágnáskert Csemegében szereztem be.
Jó sütögetést és jó étvágyat kívánok!
Szeretettel,
Ságiandi