sagiandi

Vitaminbomba smoothie

A Sikeres Háziasszonyok konyhájából

2019. február 22. - sagiandi

Tavasszal még inkább fontos az immunrendszert megerősíteni, hiszen egy hosszúra nyúlt tél után,  különösen fontos, hogy minél több vitamint juttassunk a szervezetünkbe. Természetes jelenség, hogy télen, amikor nem túl egészségesen táplálkozunk és kevesebb zöldséget és gyümölcsöt fogyasztunk, illetve a  szabadban is kevés időt töltünk, fogékonyabbá válunk a betegségek iránt. Tavasszal tehát a méregtelenítést követően – esetleg azzal egyidejűleg – érdemes mindent megtennünk szervezetünk megerősítéséért és az immunrendszer támogatásáért.  

smoothie.jpg

A zöldségekből és gyümölcsökből álló zöldturmix hihetetlen vitaminforrás, és rendkívül finom! A zöldségturmix könnyen elkészíthető, rendkívül egészséges. Ha ügyesen kombináljuk a zöldségeket, gyümölcsöket akkor a végeredmény nagyon élvezetes lesz!  Nélkülözhetetlen összetevője a friss leveles zöldség, ugyanis ezek sok esszenciális aminosavat tartalmaznak, valamint egyik fontos összetevőjük a méregtelenítő és lúgosító hatású klorofill. Ásványi anyag tartalmuk magas, nem beszélve a jótékony rostokról. A gyümölccsel és zöldséggel készített smoothie gyümölcs-zöldség aránya a legtöbb recept esetében 60-40 százalék, amit természetesen saját igényünk és kedvünk szerint is módosíthatunk. 

Eisberg Green Drink salátakeverékből készült ez a turmix, amely mosott és szeletelt római salátát, sárgarépát, fodros kelt, rukkolát, valamint bébispenót-leveleket tartalmaz. Végtelen variációban készíthetünk a Green Drinkből finom turmixokat. Én most a salátakeveréket egy banánnal és egy pohár gyümölcslével turmixoltam össze. Néhány csepp citromlevet is csepegtettem bele szervírozás előtt. 

Próbáljátok ki Ti is! 

A hozzávalókat a Mágnáskert Csemegében szereztem be.

Szeretettel,

Ságiandi

A bejegyzés trackback címe:

https://sagiandi.blog.hu/api/trackback/id/tr3614643432

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

takacsveca93 2019.03.24. 19:07:25

Ez így a tavaszi fáradtság ellen elég jó fegyver. Valamiért most érzem magamon , hogy teljesen kimerült vagyok, meg teljesen más étrenden voltam és emiatt is fáradt vagyok gondolom, kevesebb cukor. www.ujsagomat.hu/aldi/aktualis-ajanlatok-csutortoktol-21-03-2019/ Itt szoktam nézni melyik gyümi akciós és ahhoz igazítom a meal prepemet, meg ,h milyen smoothiet csinálok
süti beállítások módosítása