A sült alma a téli időszak egyik legkedveltebb desszertje, hiszen a forró és illatos finomság nemcsak felmelegíti a testet és a lelket, hanem feltölt bennünket energiával is egy fárasztó nap után. Ami pedig plusz pont: pár perc alatt elkészíthető! Ebben a változatban aztán minden finomság benne van, hiszen a töltelék darált dióval, fahéjas szilvalekvárral, mazsolával és mézzel készül.
Hozzávalók
6 db zöldalma
2 marék dió, darálva vagy durvára aprítva
1 evőkanál méz
2 evőkanál szilvalekvár
fahéj (ízlés szerint)
1 narancs szeletelve
1 citrom leve
mazsola
Elkészítés
Az almák felső negyedét levágjuk és félre tesszük. Egy kisebb késsel, vagy egy kávéskanállal eltávolítjuk a magházakat! Ezután egy kis citromlével bekenjük az almák belsejét, hogy ne barnuljon meg, majd egy tepsibe sorakoztatjuk őket. Egy tálkában összekeverem a lekvárt, az apróra vágott diót, a mézet és a fahéjat. Én még pár szem mazsolát is tettem a töltelékbe, hogy még tartalmasabb legyen. Az almákat megtöltjük az elkészült töltelékkel. Majd egy narancs karikát teszünk a tetejére és arra a "kalapot" vagyis az almák felső részét. A sütési idő 180 fokon, körülbelül tíz perc.
Ez a gyakorlatilag elronthatatlan édesség garantáltan az egész család kedvence lesz!
A hozzávalókat a Mágnáskert Csemegében szereztem be.
Jó sütögetést és jó étvágyat kívánok!
Szeretettel,
Ságiandi