sagiandi

A gyógyító illóolajok titka

MediNatural teszt - 1. rész

2018. január 29. - sagiandi

medi2.jpg

Az aromaterápia olyan, növényekből kinyert, terápiás vagy kozmetikai célokra előállított olajok használata, amelyek révén elősegíthetjük az egészség megőrzését, a szervezet egyensúlyának fenntartását, helyreállítását, valamint a jó közérzet biztosítását. Az aromaolajok nagyon erős, pozitív hatással vannak a testre és a lélekre egyaránt, enyhítik a fájdalmat és egyéb kellemetlen tüneteket.  Az aromaterápiát már évszázadok, sőt évezredek óta használják, célja lehet a stressz csökkentése, a felfrissítés, a relaxálás vagy akár a csábítás, de a testápolás és a gyógyítás is.

A MediNatural kínálatában megtalálhatóak azok a termékek, amelyek használata pozitív hatást gyakorol mind a testünkre, mind a lelkünkre. 3 hónapja használom a termékeket, és ebben a cikkben szeretném bemutatni nektek a személyes kedvenceimet, illetve néhány praktikus tanácsot is találtok a bejegyzésben.

medi3.jpg
Medinatural gyógyító fürdő

Az influenzás, megfázásos időszakban nincs jobb, mint egy testet és lelket is gyógyító kellemes fürdőzés. A gyógyító illóolajas fürdőhöz először teleengedtem a kádat kellemesen meleg, de semmiképp sem forró vízzel. Ezután elkevertem 5-10 csepp Légzéskönnyítő és Kakukkfű illóolajat egy evőkanál tejben, majd ezt a keveréket a fürdővízhez adtam. Fontos, hogy a fürdő legalább 20 percig tartson hiszen ennyi idő kell ahhoz, hogy az illóolajok kifejtsék pihentető és gyógyító hatásukat. Szánjunk rá egy kis időt, és készítsük elő a fürdőhöz a környezetet! Teremtsünk kellemes atmoszférát magunk köré: világítsunk gyertyákkal és hallgassunk relaxációs zenét. Vegyük körül magunkat a nyugalom és a béke légkörével, hagyjuk, hogy ez az érzés lassan beszivárogjon a tudatunkba és elkezdődjön a gyógyulás folyamata.

MediNatural stresszűző tipp

Akármennyire is igyekszünk, a hajtás, a határidők, a stressz, a mindennapi gondok életünk részei. A nagy rohanásban fontos időt szakítani egy kis pihenésre, relaxációra. Jót fog tenni a testnek és a léleknek egyaránt. MediNatural Nyugi Stresszűző illóolaj keveréket kizárólag természetes illóolajokból állították össze, hogy egymás hatását erősítve hatékony segítők legyenek az aromaterápia világában.  Jótékonyan hat a feszültséggel teli mindennapokban, stresszes életmód esetén. Elősegíti az ellazulást, a napi stressz legyőzését. Vidám illatával jó hatással van a lelki egyensúlyra és az idegrendszerre. Egy fárasztó nap után a Nyugi Stresszűző illóolaj garantáltan segít az ellazulásban. 3-5 csepp Stresszűző illóolaj keveréket egy kis pohár tejben elkevertem, majd a fürdővízhez adtam. Lekapcsoltam a lámpát, néhány gyertyát tettem a fürdőkád szélére, behunytam a szemem és hagytam, hogy ez a csodás illóolaj keverék átjárja a testem és lelkem. 

medi1.jpg
A gondos téli bőrápolás nélkülözhetetlen kelléke MediNatural Csipkebogyó bőrápoló olaj. Egy igazi szépségbombával van dolgunk - fantasztikusan hatékony regeneráló olaj arcra és testre egyaránt. Csodát tesz a szem körüli apró ráncok, szarkalábak és a finom mimikai vonalak halványításában. Használhatjuk önmagában, de akár a kedvenc testápoló olajunkat is dúsíthatjuk vele a még jobb hatás elérése érdekében! 
 
medi4.jpg
Bársonyosan finom, folyékony arc- és testápoló olajkülönlegesség, amely az érzékeny és a száraz bőrt kiválóan táplálja és védi.  Az édesmandula olaj tápláló hatása tökéletes megoldást jelentett a száraz, nehezen formázható, töredezett hajam ápolására. Kipróbáltam pakolásként is: a száraz hajamra vittem fel hajmosás előtt, befedtem egy zuhanysapkával, 20-30 percig hagytam állni rajta, majd a szokásos módon megmostam. A mandulaolajos pakolás csodásan puha hajfürtöket varázsolt minden egyes használat után. Ez az olaj bebizonyította, hogy a szép egészséges hajkoronám tökéletes ápolója. A pakolást érdemes havonta egyszer elvégezni, higgyétek el a hatás nem marad el!

Medinatural sárgabarackmag bőrápoló olaj

medi5.jpg
A sárgabarackmag bőrápoló olaj ideális választás nyak, dekoltázs és a szem körüli érzékeny területek ápolására. Regeneráló és revitalizáló hatásával, felveszi a harcot az öregedés jelei ellen. A sárgabarackmag bőrápoló olaj vitalitást és ragyogást kölcsönözve visszaadja a bőr régi fényét, tónusát és simaságát.  A sárgabarackmag bőrápoló olaj alkalmazását ajánljuk minden bőrtípusra, különösen a tompa fényű, fáradt vízhiányos, öregedő, ráncos bőrre, aminek ápolása kitüntetett figyelmet igényel. A bőrpuhító és a bőr szárazságát enyhítő hatású olajbőr ápolására 

A szem körüli apró ráncok, szarkalábak és a finom mimikai vonalak halványítására. Nem lesz tőle ragacsos a bőr, mivel gyorsan felszívódik. Amióta használom, a  bőröm minősége sokat javult. Kellemes tapintású, puha és bársonyos lett és amit még észrevettem, hogy a  szem alatti ráncokra kifejezetten hatásosnak bizonyult, a mimikai ráncok halványabbak lettek a használatát követően. Reggel és este alkalmaztam a megtisztított  bőrömön, majd a szokásos arcápoló krémet használtam utána. Sárgabarackmag bőrápoló olaj remek éjszakai arcápoló olaj - ​elég belőle néhány cseppet tenni az arcra lefekvés előtt, és reggelre csodálatosan sima és tündöklő lesz tőle a bőrünk.

Az illóolajok jótékony hatással vannak az érzelmeinkre, a hangulatunkra, enyhítik a fájdalmat és egyéb kellemetlen tüneteket. Tökéletesen ápolják a bőrünket, a hajunkat, továbbá használatukkal sokáig megőrizhetjük a szépségünket és a fiatalságunkat. 

A MediNatural termékeit jó szívvel ajánlom nektek is! 

Folyt.köv!

Szeretettel,

Ságiandi

 

  

A bejegyzés trackback címe:

https://sagiandi.blog.hu/api/trackback/id/tr7013613861

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kissné Lupaneszku Anasztázia 2018.01.29. 19:19:56

Nagyon sok jó folgokat írtál kifogom próbálni a kakkukfű illóolajat biztos szuper.Köszönöm.

Tünde Katona78 2018.01.30. 21:01:35

Az illóolajak tényleg csodákra képesek, a 20 perces fürdőzéssel nincs is gond, szeretek fürödni, ellazulni, így most, hogy betöltöttem pár napja a 40-et, szerintem kell is a testnek és léleknek is az illóolajokban rejlő /csoda/

sagiandi 2018.01.31. 14:56:28

@Tünde Katona78: Utólag is Isten éltessen! :) Egy kis kényeztetés pedig mindenkinek jár a rohanó hétköznapokban!

Tünde Katona78 2018.01.31. 17:05:59

@sagiandi: Köszönöm szépen, nagyon kedves vagy! Igen én is így gondolom, mindenkinek jár!
süti beállítások módosítása