sagiandi

Rosé kacsamell friss saláta ágyon

A Sikeres Háziasszonyok konyhájából

2019. január 30. - sagiandi

Miért fogyasszunk zöldségeket? Azért, mert rostokban és vitaminokban gazdagok, s a zöldségeknek általában magas a víztartalma is. A legtöbb zöldségben sok a C-vitamin, de található sokukban valamilyen B-vitamin is, emellett általában káliumot, kalciumot, foszfort is tartalmazhatnak. Egyszóval zöldséget, salátát enni egészséges! Egy jól összeválogatott salátával jóval többet tehetünk az egészségünkért, mint hinnénk.

rose_kacsamell.jpg

Az M Csemege üzletekben óriási választékban tudok a különböző előre csomagolt saláták közül kedvemre válogatni. Így aztán változatos salátákat szoktam készíteni, amelyeket akár a munkahelyre is bevihetek, így a napi minimum háromszori zöldség- illetve gyümölcsbevitel egyikét már ki is pipáltam. Nem muszáj főétkezés gyanánt csak salátát enni, a kezdők indíthatnak egy előétel-salátával, a gyakorlottabbak, már a megszokott köretet cserélhetik le egy-egy tartalmasabb salátára, az igazán profik meg tudják, hogy egy igazán remekül összeállított saláta van annyira jó, hogy önmagában is megállja a helyét, mint főétel. Most ez utóbbira hoztam nektek egy igazán egyszerű receptet, amely alapján mindössze 30 pec alatt Ti is egy mennyei finom és laktató salátát tudtok az asztalra varázsolni.

Rosé kacsamell saláta friss saláta ágyon

Hozzávalók
2 db kisebb kacsamell

bors

Elkészítés
Készítsük elő a kacsamellet: tisztítsuk meg ha szükséges, vágjuk be éles késsel a bőrét keresztbe, de úgy, hogy a húst ne sértsük meg. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Én általában csak a hús oldalát szoktam fűszerezni, de a bőrét is fűszerezhetjük.  A bőrös felükkel lefelé hideg serpenyőbe tesszük és közepes lángon 6-8 percig sütjük. Plusz zsiradék nem kell hozzá. Ezután megfordítjuk és a húsos felét fél percig sütjük. Ezután sütőbe tesszük, és 15-18 perc alatt készre sütjük.  (közepesen (rosé) átsütve: 15 perc, teljesen átsütve: 18 perc)
Miután kivettük a sütőből hagyjuk pihenni 10 percig. A hús garantáltan omlós és szaftos marad.  Ezután szeletelhetjük és tálalhatjuk.

Friss saláta ágy
Madársaláta
dió
szőlő

A friss madársalátát tányérra helyezzük, durvára tört dióval és félbe vágott szőlőszemekkel díszítjük. A felszeletelt kacsamellet ráhelyezzük és máris tálalható az étel!

A hozzávalókat a Mágnáskert Csemegében szereztem be.

Jó étvágyat kívánok! 

Szeretettel,

Ságiandi

A bejegyzés trackback címe:

https://sagiandi.blog.hu/api/trackback/id/tr4914596988

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása