sagiandi

Viszlát hátfájás!

John Halfball Plus egyensúlypárna tesztelése a Sportsarok webáruház kínálatából

2019. február 08. - sagiandi

Napjainkra felértékelődött az egészség megőrzésének szerepe, és egyre népszerűbbek azok a kiegészítők, melyek segítségével csökkenthetők a szervezetet érő káros hatások. A John Halfball Plus egyensúlypárna sokoldalúan felhasználható, hiszen nemcsak az ülőmunkát végzők számára nyújt segítséget hátuk megtámasztásában, hanem különböző tornagyakorlatok is végezhetők vele. Ebben a cikkben néhány otthon is elvégezhető egyszerű tornagyakorlatot mutatok be.

img-0641.JPG

A legtöbb esetben a helytelen testtartás, a huzamosabb ülőmunka húzódik meg a hátfájás hátterében. Ezek az egyszerű gyakorlatok segíthetnek a panaszaid enyhítésében!

Derékkímélő felülés

img-0589.JPG

Feküdj hanyatt behajlított térddel, talpad maradjon a földön! Az egyensúlypárnát tedd a derekad alá. Karodat helyezd a tarkód alá! Levegővétel után, hasizmaidra koncentrálva, vállaiddal, hátaddal emelkedj fel a földről úgy, hogy álladat ne közelítsd a mellkasodhoz, illetve derekad végig maradjon leszorítva a párnára szorítva! Tartsd meg magad 2-5 másodpercig, miközben fokozatosan fújd ki a levegőt, majd szép lassan ereszkedj vissza! A mozdulatsort nehezítheted, ha felváltva, térdedet az ellenkező oldali könyöködhöz érinted. Igényed szerint ismételd, váltogasd a mozdulatsorokat! Ez a gyakorlat hatékonyan erősíti a hasizmokat, a ferde hasizmokat, melyek elengedhetetlenül szükségesek a helyes testtartáshoz is!

Csípőemelés 

1. lépés: 
Helyezd a karokat a test mellé, és helyezd a lábaidat az egyensúlypárna közepére.

img-0603.JPG

2. lépés 
Told fel a csípődet, amíg a felsőtest és a comb egy vonalat nem alkot. Tartsd meg magad, majd lassan enged vissza a földre a tested. Ismételd meg 10-20 alkalommal.

img-0604.jpg

Egyensúlyozz a labdán!

img-0596.jpg

Helyezkedj a labda közepére, karjaidat vállmagasságban nyújtsd ki, tenyereid fordítsd felfelé. A feneked feszítsd meg, a hátad tartsd egyenesen, és egyensúlyozz a labdán. Miután megtaláltad az egyensúlyt, a lábfejeid emeld meg és tartsd meg magad, közben végy 5-10 mély lélegzetet. 

Nyújtás, relaxáció

img-0621.jpg

Helyezd a párnát a gerinced alá, a lapockáid maradjanak szabadon. A fejed tedd le a padlóra, vagy tégy alá egy párnát, ha úgy kényelmesebb. Maradj ebben a pózban; a mellkasi izmok és a gerinced szépen kinyúlnak.
img-0614.jpg

Pihenj és relaxálj! Az ülőpárna elnyeli a test rezgését. Kapcsold ki a gondolatokat és élvezd a párnán való könnyű hintázást!

Fontos, hogy előrehaladott krónikus gerincproblémákkal küzdőknek javasolt az eszköz alkalmazása előtt gyógytornásszal konzultálnia a helyes felhasználásról.

A párnához tartozik egy prospektus, amelyben további gyakorlatok találhatóak, fotókkal illusztrálva.  A Sportsarok webáruház oldalán pedig egy szuper Youtube videó is megtekinthető, amelyben egyszerű tornagyakorlatok bemutatásával segítik a párna sokoldalú felhasználását. 

Jó szívvel ajánlom nektek is a John Halfball Plus ülő- és fitness labdát. 

Szeretettel,

Ságiandi

A bejegyzés trackback címe:

https://sagiandi.blog.hu/api/trackback/id/tr4314613164

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása