A korai ősz egyik legfinomabb gyümölcse a szilva; zamatos termését július közepétől egészen október végéig élvezhetjük. Ebben a cikkben egy mennyei finom szilvás lepény receptjét osztom meg veletek, amely villámgyorsan elkészíthető. Tésztája rendkívül finom és omlós, mely tökéletes kísérője lehet, akár egy teának vagy egy hosszú kávénak. A recept nagyon egyszerű, a nagymamám is az alábbi leírás alapján készítette el nekem gyerekkoromban.
Hozzávalók
25 dkg #nagyititka finomliszt,
20 dkg porcukor,
15 dkg #rama margarin,
2 tojás,
1 csomag #droetker sütőpor,
1,5 dl tej,
kb. 40 dkg szilva,
1 mokkáskanál fahéj.
Elkészítés
A margarint a porcukorral géppel elkeverjük, ezután egyesével a 2 tojást hozzáadjuk, végül a tejet. Amíg dolgozik a robotgép, a szilvát felszeleteljük. A lisztet elkeverjük a sütőporral és a fahéjjal, majd a masszához keverjük fakanállal. Közepes méretű tepsibe tesszük. A felapritott szilvát a tetejére sorba rendezzük és picit belenyomkodjuk a masszába. 20-25 percig sütjük 170 fokos sütőben.
Miután kihűlt, felszeleteljük, vaníliás porcukorral meghintjük és tálaljuk!
A hozzávalókat a Mágnáskert Csemegében szereztem be.
Jó sütögetést és jó étvágyat kívánok!
Szeretettel,
Ságiandi