sagiandi

Szilvás-fahéjas lepény

A Sikeres Háziasszonyok konyhájából

2018. augusztus 16. - sagiandi

A korai ősz egyik legfinomabb gyümölcse a szilva; zamatos termését július közepétől egészen október végéig élvezhetjük. Ebben a cikkben egy mennyei finom szilvás lepény receptjét osztom meg veletek,  amely villámgyorsan elkészíthető. Tésztája rendkívül finom és omlós, mely tökéletes kísérője lehet, akár egy teának vagy egy hosszú kávénak. A recept nagyon egyszerű, a nagymamám is az alábbi leírás alapján készítette el nekem gyerekkoromban. 

szilvaspite3.jpg

Hozzávalók

25 dkg  #nagyititka finomliszt,
20 dkg porcukor,
15 dkg #rama margarin,
2 tojás,
1 csomag #droetker sütőpor,
1,5 dl tej,
kb. 40 dkg szilva,
1 mokkáskanál fahéj.

Elkészítés

A margarint a porcukorral géppel elkeverjük, ezután egyesével a 2 tojást hozzáadjuk, végül a tejet. Amíg dolgozik a robotgép, a szilvát felszeleteljük. A lisztet elkeverjük a sütőporral és a fahéjjal, majd a masszához keverjük fakanállal. Közepes méretű tepsibe tesszük. A felapritott szilvát a tetejére sorba rendezzük és picit belenyomkodjuk a masszába. 20-25 percig sütjük 170 fokos sütőben.

szilvasfahejas_pite_2.jpg

Miután kihűlt, felszeleteljük, vaníliás porcukorral meghintjük és tálaljuk!

A hozzávalókat a Mágnáskert Csemegében szereztem be.

Jó sütögetést és jó étvágyat kívánok! 

Szeretettel,

Ságiandi

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sagiandi.blog.hu/api/trackback/id/tr914184875

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása