sagiandi

Te már „zölden” gondolkodsz?

Cleaneco mosógél és bio öblítő teszt

2017. július 12. - sagiandi

img_7842_2.JPGAz extra érzékeny bőr esetében fontos szempont, hogy mivel mossuk a ruháinkat. Egyre több ember életét nehezítik meg a bőr allergiás megbetegedései, vagy a fokozott érzékenység. A kisbabák és kisgyermekek védtelen bőrére különösen oda kell figyelni. Azonban nemcsak a gyermekek bőre van kitéve a sok káros vegyszernek, hanem miénk is. Mióta megszületett a kisfiam, aki nagyon érzékeny bőrű, azóta csak olyan mosószereket használok, amelyek nem tartalmaznak káros anyagokat, és csak természetes alapanyagok hozzáadásával készülnek.

Ebben a cikkben a Cleaneco mosógéllel, és a temékcsalád 3 féle öblítőjével fogunk megismerkedni.

Cleaneco Mosógél Koncentrátum

mosogel.jpg

A Cleaneco mosógél koncentrátum természetes alapanyagok hozzáadásával készült, így többek között a felületaktív kókuszzsír, pálmakivonat, valamint 5 féle enzimkeverék garantálja, hogy kevés mosógél hozzáadásával is tökéletes eredményt érjünk el.

A termékek gyártásánál felhasznált természetes alapanyagoknak köszönhetően a koncentrátum, valamint munkaoldata a környezetben 100%-ban lebomlik.

4,5 liter mosógél kb. 90 mosáshoz elegendő. Én a kupakba teszem mindig a mosógélt és a kupakot pedig a mosógépbe. Mivel nagyon sűrű a mosógél állaga, ezért kevés mennyiség is elég belőle.

Szeretem, hogy lágy, kellemes illata van a mosógélnek, a ruhák szép tiszták lesznek a mosást követően.

Erősen szennyezett ruhák (pl. zokni) esetében előkezelést csináltam, vagyis beáztattam a zoknikat kb. fél órára, mosógéllel jól bedörzsöltem a foltokat, majd ezt követően a megszokott módon betettem a mosógépbe és egy hosszabb (szennyezett ruhákra javasolt) programmal mostam ki a ruhákat.

Cleaneco Bio Öblítőcsalád

A Cleaneco Bio Öblítőcsalád legkorszerűbb környezetkímélő technológiával, napenergia felhasználásával kizárólag növényi eredetű alapanyagokból készül. A termékek alapanyaga egy különleges repce kivonat, mely rendelkezik az Európai Unió legmagasabb színvonalú biológiai tanúsítási védjegyével, az ECOCERT-tel. Ez alapján az öblítők 100%-ig biológiai eredetű alapanyagból készültek, környezetbarát eljárással, ellenőrzött gazdálkodásban. Az öblítők hipoallergének, színezéket nem tartalmaznak. Érzékeny, akár ekcémás bőrre is ajánlják őket.

Lássuk nekem mennyire váltak be!

Aloe vera illatú öblítőaloe.png

A Cleaneco Facebook oldalán olvasott kommentek alapján nagyon kíváncsi voltam az öblítő illatára valamint, hogy mosás után mennyire marad tartós az illata. Nagy kedvencem lett a tesztelés során ez az öblítő, mivel az illata nagyon kellemes és tartós. Egy mosáshoz egy kupaknyi öblítőt teszek a mosógépbe. Kézi mosásnál is használom rendszeresen, fürdőruhák és fehérneműk esetében. A kellemes aloe vera illat több napon át is érezhető volt a ruhákon. Pont azért szerettem meg, mert egy lágy visszafogott illat, ami nem harsány, viszont napokon át friss illatot adott a ruháimnak. Ezt a különlegesen finom illatot kizárólag a Cleaneco számára gyártják Svájcban.

Zero öblítő

zeromockuphu.png

Az Zero öblítő különlegessége, hogy illatanyag hozzáadása nélkül készült. Úgy gondolom, hogy egy ilyen öblítőnek is van helye a piacon, hiszen nagyon sok ember szenved az illatallergia okozta tünetekkel. Az allergizáló illatot nagyon nehéz megtalálni, mivel a szervezet lassan reagál. Az illatallergia többet között bőrirritációt, bőrgyulladást vagy akár hiperpigmentációt is okozhat. Ha a tünetek bármelyikét tapasztaljátok magatokon, akkor érdemes illatanyag-mentes termékekre váltanotok, melyre a Cleaneco zéró öblítő egy jó alternatíva lehet.

Baby öblítő

baby.png

Egy kis kulisszainformációba beavatott a cég és megtudtam, hogy az öblítő illatát (gyümölcs-púderes illat), exkluzívan a Cleaneco számára Svájcban gyártják, amely certifikáltan hipoallergén és környezetbarát. A kisfiam ruháinak a mosásánál használtam a Baby öblítőt. Bertold nagyon megkedvelte az illatát. Minden teregetésnél a segítségemre volt, és több alkalommal is megjegyezte, hogy "Anyuka, jaj de jó illata van a ruháimnak!" Azt hiszem egy fiú gyermektől egy ilyen bók felbecsülhetetlen!

A Cleaneco mosógélje és öblítői nemcsak tisztává és gyönyörűvé varázsolják a ruhát, hanem kímélik a bőrt, és nem károsítják az egészséget. Az öblítők használatával a mosott ruháink kellemes illatúak, könnyen vasalhatóvá váltak.

A CLEANECO egy olyan magyar tulajdonú „zölden gondolkodó” cég, ahol arra törekednek, hogy a legmodernebb eljárási módszerekkel olyan termékek kerüljenek forgalomba, amelyek hipoallergén, vegán, állatkísérlet mentesek. A termékek előállítása napenergia felhasználásával történik. Minden egyes termék kézi munkával csomagolt és kilenc ember keze munkáját dicséri.

 A Cleaneco termékek megrendelhetők: http://cleaneco.hu/

Nektek is jó szívvel ajánlom a termékeket! Minőségüket és árukat tekintve is kiváló magyar termékek!

Szeretettel,

Sagiandi

A bejegyzés trackback címe:

https://sagiandi.blog.hu/api/trackback/id/tr612647469

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása