sagiandi

Áfonyás-diós karácsonyi gyümölcskenyér

A Sikeres Háziasszonyok konyhájából

2018. december 06. - sagiandi

A karácsonyi gyümölcskenyér minden bizonnyal az egyik legnépszerűbb édesség az ünnepi asztalon.  Nagyon egyszerű összeállítani, hiszen nem kell vele sokat bíbelődni. Én azért is kedvelem, mert rengeteg variációban elkészíthető, tényleg csak a fantáziánk szab határt, hogy milyen gyümölcsökkel és magvakkal turbózzuk fel.  Jól becsomagolva sokáig eltartható, de akár még ajándéknak is kiváló ötlet, ha karácsonykor vendégségbe megyünk. 

gyumolcskenyer.jpg

Recept
Hozzávalók
4 tojás
10 dkg porcukor
1 csomag #droetker vaníliás cukor
1 reszelt citrom héja
12,5 dkg vajas #ráma
0,5 dl tej
25 dkg #nagyititka búza finomliszt
fél csomag #droetker sütőpor
2 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
10 dkg felaprított dió
10 dkg aszalt vörösáfonya

Elkészítés
A tojást a porcukorral, vaníliás cukorral és rámával simára keverem. Hozzáadom a reszelt citrom héját, a tejet és a mézeskalács fűszerkeveréket. A sütőport a lisztbe szitálom és alaposan elkeverem benne. Végül hozzáadom a masszához. 

A diót felaprítom, az áfonyát nem szükséges, majd hozzákeverem a masszához, és egy kivajazott, kilisztezett, hosszúkás sütőformába öntöm. Előmelegített  (légkeveréses) sütőben 180 fokon  40-45 perc alatt megsütöm. Tűpróbával ellenőrzöm az állapotát.  Ha kész, kiborítom a formából, konyharuhába tekerem és megvárom  amíg kihűl. Ízlés szerint megszórhatjuk a  tetejét porcukorral.

A hozzávalókat a Mágnáskert Csemegében szereztem be.

Jó sütögetést és jó étvágyat kívánok! 

Szeretettel,

Ságiandi

A bejegyzés trackback címe:

https://sagiandi.blog.hu/api/trackback/id/tr5514443494

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása