sagiandi

Karácsonyi kókusztorta

A Sikeres Háziasszonyok konyhájából

2018. december 24. - sagiandi

A puha piskóta remek alapja egy könnyed és mennyei kókusztortának. Ezzel a kényeztető desszerttel nemcsak az ünnepi alkalmakkor, hanem baráti összejöveteleken is garantáltan learathatod a babérokat. Az elkészítése nagyon egyszerű, a krémet pedig most laktózmentes változatban készítettem el. Próbáljátok ki Ti is! 

kokusztorta22.jpg

Hozzávalók a tésztához:
5 tojás
5 kanál porcukor
5 kanál #nagyititka búza finomliszt
2 kanál holland kakaópor

Hozzávalók a krémhez:
20 dkg  laktózmentes vajas #rama margarin
15 dkg porcukor
1 #haas vaníliás cukor
1 kókusz ízű #haas pudingpor
2 dl Alpro kókusztej
25 dkg kókuszreszelék
A Díszítéshez Raffaello bonbon

kokusztorta1.jpg

Elkészítés:
Tészta

5 tojás sárgáját habosra kikeverünk 5 kanál porcukorral és a kakaóporral. Az 5 tojás fehérjét kemény habbá verjük. Majd óvatosan fakanállal az 5 tojás habját és az 5 kanál lisztet a masszához keverjük. Előre kivajazott torta formába  öntjük, majd megsütjük, 180 fokon. (kb. 20 perc, de szúrópróbával ellenőrizzük!)

Krém
A 20 dkg laktózmentes vajas margarint kikeverjük a 15 dkg porcukorral és a vaníliás cukorral. A pudingport egy tányérba tesszük, majd ráöntünk 1 dl kókusztejet és simára keverjük. A másik 1 dl kókusztejet meglangyosítjuk, aztán hozzáöntjük a kikevert pudingot és felfőzzük. Levéve a tűzről addig keverjük, amíg ki nem hűlt. Végül a margarinos krémmel összedolgozzuk. 

Rákenjük a kihűlt tésztára és kókuszreszelékkel és Raffaello bonbonnal díszítjük. Hűtőszekrénybe tesszük, és körülbelül fél óra múlva tálalható.

kokusztorta3.jpg

A hozzávalókat a Mágnáskert Csemegében szereztem be.

Jó sütögetést és jó étvágyat kívánok! 

Szeretettel,

Ságiandi

A bejegyzés trackback címe:

https://sagiandi.blog.hu/api/trackback/id/tr714512728

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása