sagiandi

Bőrápolás a természet erejével

Natorel és Avril biokozmetikum teszt

2017. szeptember 11. - sagiandi

natorel.jpg

Ha Te is elkötelezett híve vagy a környezettudatos és egészséges életmódnak, és tudatosan keresed azokat a termékeket amelyek legkevésbé terhelik a környezetet akkor figyelmedbe ajánlom a Natorel webáruházat. Az elmúlt hónapokban 3 terméket teszteltem, és nagyon jó tapasztalatokat szereztem. Nagyon sokáig fenntartásaim voltak a szappanokkal szemben. Mivel nagyon száraz és érzékeny bőröm van, ezért fontos, hogy jó minőségű termékeket használjak a tisztálkodás során, amelyek nem irritálják, viszont maximálisan ápolják a bőrömet. Mivel nagyon szeretem a kellemes gyógynövényes illatokat, ezért a Natorel szappanok már az első alkalommal meghódítottak. Na de mielőtt belevágnánk a közepébe, pár szóban írnék nektek a szappanokról, hogy eloszlassak minden kételyt azokban, akik még ódzkodnak a szappanoktól.

szappan ősrégi tisztítószerünk. Az ókori népek is használták, főként fontos templomi események alkalmával, és rituális tisztálkodások során vették elő, de olykor bőrbetegségeket is gyógyítottak vele. Manapság a fejlett országokban a lakosság többsége tusfürdőkkel tisztálkodik. De ahogy nőtt a gyártásuk volumene, úgy terjedtek el a civilizációs bőrbetegségek is ebben a rohanó, modern világban. Egyre több az ekcémás, rosaceás, pikkelysömörös megbetegedés. Ennek fő oka, hogy  a tusfürdők nem tisztítanak eléggé, viszont esetenként túlságosan is tisztítanak. Ez azt jelenti, hogy túl sok zsiradékot oldanak le a bőrfelszínről, viszont nem távolítják el az elhalt hámsejteket, ez pedig oda vezet, hogy elszaporodnak a káros mikroorganizmusok.

Miért hatékonyabb szappannal mosakodni? 
A szappan lúgos kémhatása miatt megöli a bőr felületén élő, és a betegségeket okozó kártevőket, fertőtlenít és hatékonyan tisztít. Eltávolítja az elhalt hámsejteket, és segít megőrizni bőrünk valódi tisztaságát. Kíméletesen tisztítja bőrünket, ami azért fontos, mert nem oldja fel a bőr felületén található összes zsiradékot, csak azokat amelyek nem odavalók. Sokan azt gondolják, hogy a szappanok nem hidratálnak. Ez bizony nagy tévedés! A szappannal való mosakodás nemcsak kiválóan tisztítja a bőrünket, hanem ápolja és hidratálja. A szappan megtisztítja bőrünket az elhalt hámsejtektől, faggyúmaradványoktól, verejtéktől, és mindentől ami nem oda való, miközben stabilizálja és egészségesen hagyja a bőrfelszíni emulziót. Ez a fő titka a hatásának.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy a szappan nagy segítség az ekcéma és egyéb fertőzéses betegségek gyógyításában. Miért? Azért, mert a szappan legfontosabb tulajdonsága, hogy jól tisztít. Ez azért fontos, mert egyrészt a szennyeződések nem mérgezik az élő szöveteket, nem tömik el a pórusokat, ezáltal a bőr szabadon lélegzik, így öngyógyító mechanizmusai beindulhatnak. Másrészt a tiszta bőrfelület utat enged egyéb hatóanyagoknak a bőr mélyebb rétegeibe való bejutásának: egy jó alapos szappanos mosakodás után tehát itt az ideje, hogy szükség szerint elővegyük kedvenc testápolónkat, arckrémünket, vagy az olivaolajat, shea vajat.

Persze a szappan nemcsak tisztít, hanem ápol is. Gyógynövények hatóanyagaival dúsítva, mint a kamilla, levendula, körömvirág, még jobb ápoló hatást tud kifejteni. 

A Natorel kézműves szappanok különleges recept alapján készülnek, minőségi alapanyagokból. Az alapanyagok növényi eredetű olajok és zsírok, valamint esetenként 100%-os tisztaságú illóolajok, gyógynövények. Mesterséges színezékektől, tartósítószerektől és pálmaolajtól mentesek. A Natorel szappanok finoman tisztítanak, ugyanakkor ápoló hatóanyagaikkal védik a bőrt a kiszáradástól. A Natorel szappanok bőrproblémák esetén pl. ekcéma, pikkelysömör is hatásosak.

Kecsketejes szappan

kecsket.jpg

Ez a szappan natúr és illatmentes, sheavajat tartalmaz, amely gyengéd kényeztetést nyújt a színtiszta egyszerűség kedvelőinek! Kimondottan hatásos a száraz és érzékeny bőrre. Bertold kisfiam tesztelte ezt a szappant, mivel neki kimondottan érzékeny és száraz a bőre, amely egy hét után észrevehetően bársonyossá és puhává vált. Olyan összetevőket tartalmaz ez a szappan, hogy gyermekek számára is ajánlom mindennapi tisztálkodásra. Falusi gazdaságból származó kecsketejet tartalmaz, jól habzik, és kellemes selymes tapintású a bőr a kókuszolajnak köszönhetően. A napraforgó olaj és extra-szűz olívaolaj gondoskodik róla, hogy megakadályozza a bőr hámlását, kiszáradását. A sheavajat nem kell bemutatnom, hiszen tudjátok mennyire tökéletes bőrápoló. Tartalmaz még ricinusolajat, ami szintén ápolja a bőrünket, és garantálja a kellemes habzást. 

Kókusztejes szappan csokival és mentholos illattal

csoki.jpg

Ugye milyen jól hangzik? Amennyire ígéretes a neve annyira rabul ejtő az illata is. Természetes alapanyagokból készült és bársonyosan kényezteti a bőrünket, krémes jól habzó szappanról van szó, kakaóvajjal, kókusztejjel, szőlőmagolajjal gondoskodik a bőr hidratáltságáról. A mentolos illatot a borsmenta illóolajnak köszönheti. Nagyon megkedveltem a nyári fürdések alkalmával, hiszen igazi felfrissülést nyújtott minden egyes alkalommal. A bőröm is hálásan reagált, hiszen jól hidratált és bársonyos tapintású lett. A mentol miatt nem ajánlják érzékeny bőrre, de nálam nem okozott semmiféle panaszt, pedig irritációra hajlamos, érzékeny bőröm van. 

Mindegyik Natorel szappan díszcsomagolásban kapható, illetve a szappanok formája egyedi -  egyesével gyártott kézműves termékekről van szó. 

Avril Bio kétfázisú szemfesték lemosó

avril.jpg

Mivel napi szinten sminkelek, és használok vízálló sminktermékeket is, ezért nagyon megörültem a lehetőségnek, hogy kipróbálhatok egy bio szemfesték lemosó terméket. Érzékeny a bőröm, illetve a szemem is érzékenyen reagál egyes termékekre, ezért körültekintően válogatom meg a sminkeléshez és arcápoláshoz használt kozmetikumokat. Az Avril szemfesték lemosó bio és természetes összetevőkből készül, bio búzavirág vizet tartalmaz, ami a frissességért felelős, illetve bio kamillavirágot, ami pedig gyulladáscsökkentő hatású. Így még a kontaktlencsét viselők is bátran használhatják. Semmiféle panaszt nem okozott ez a termék. Nagyon megkedveltem, mert dörzsölés nélkül pár mozdulattal, kíméletesen de mégis hatékonyan eltávolította még a vízálló sminket is. A szemem sem könnyezett és nem vörösödött be. Mivel kétfázisú termékről van szó, ezért némi olajos hatás marad a használata után, de ez egyáltalán nem zavaró, mert vízzel is megmostam a szemeimet, így még nyomokban sem maradt az arcomon olajos terület. 

Az Avril natúrkozmetikai márka célkitűzései, hogy bio és természetes összetevőkből kiváló minőségű termékeket állítson elő. Minimalizálja a csomagolóanyagok használatát, ezzel is csökkentve a környezetterhelést. Használatával biztosak lehetünk benne, hogy nem terheljük bőrünket kőolaj származékokkal, parabénekkel, génmódosított összetevőkkel, szilikonnal, szintetikus színezék és illatanyagokkal, állati összetevőkkel, nanoanyagokkal. 

Ha Ti is szívesen kipróbálnátok ezeket a termékeket, akkor látogassatok el a Natorel webáruházba!

Jó szívvel ajánlom a termékeket!

Szeretettel,

Ságiandi

A bejegyzés trackback címe:

https://sagiandi.blog.hu/api/trackback/id/tr9112821960

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása