sagiandi

Erősítsük immunrendszerünket homoktövissel!

Homoktövis.hu készítmények tesztelése

2018. március 02. - sagiandi

Napjainkban egyre inkább tapasztalható, hogy az emberek figyelmének középpontjába  az egészséges táplálkozás és a természetes gyógymódok kerültek. A vadon termő gyümölcsfélék mellett a homoktövis is egyre nagyobb figyelmet kap, mivel nincsenek nemkívánatos mellékhatásai. A Német Táplálkozástudományi Társaság (DGE) tápanyagtáblázataiban, a homoktövis mint élelmiszer kiemelkedő helyen szerepel a magas táplálkozásfiziológiai értéke miatt. Több, mint 250 biológiailag aktív összetevőt tartalmaz.

sea-buckthorn-face-mask.jpg

A homoktövis termése gazdag könnyen emészthető szénhidrátokban, szerves savakban, ásványi anyagokban, bioaktív összetevőkben és vitaminokban, köztük az antioxidánsnak számító C és E- vitaminokban. A C-vitamin erősíti az immunrendszert és alkalmas a megfázásos, illetve lázas betegségek gyógyítására. A magas antioxidáns-tartalmú élelmiszerek lassíthatják az öregedési folyamatokat, és olyan súlyos betegségek ellen védhetnek, mint például a rák egyes formái. A homoktövisben különféle fitoszterolok, köztük az ergoszterol, a sztigmaszterol és a lanoszterol mutathatók ki, amelyek jelentősen hozzájárulnak a koleszterinszint csökkentéséhez.

A Homoktövis.hu webáruházban széles skálán válogathatunk minőségi homoktövis termékek közül, megismerkedhetünk Prof. Dr. Dörnyei József kutató által kifejlesztett,  nemesített homoktövisből és egyéb gyógynövényekből készült – magas flavonoid- és vitamintartalmú-komplexumokkal, valamint egészségtámogató étrendkiegészítő (húsolaj, magolaj) termékekkel. A téli hónapok alatt lehetőségem adódott kipróbálni néhány terméket a webáruház kínálatából és a tapasztalataimat illetve a termékek ismertetőjét ebben a cikkemben foglaltam össze. 

Életerő Homoktövis kapszula és tabletta

img_7775_masolata.jpg

A tabletta nemesített homoktövislé kivonatból (Hippophae rhamnoides) készül, kíméletes eljárással. A kapszula nemesített, homoktövis (Hyppophae Rhamnoides L.) gyümölcs húsából készül kíméletes eljárással. Fogyasztása hozzájárul a szervezet karotin, E-vitamin szükségletének fedezéséhez és kiegészíti a többszörösen telítetlen zsírsav bevitelt. Támogatja a szervezet természetes védekező rendszerének normál működését és vigyáz bőrünk egészségére. A nemesített homoktövis gyümölcs húsolaj fogyasztása hozzájárul a szervezet karotin, E-vitamin szükségleteinek fedezéséhez és kiegészíti a többszörösen telítetlen zsírsav bevitelt.

FLAVONAX 100 – Gyümölcs-zöldséglé színanyag-koncentrátum, étrend-kiegészítő 

img_7778.jpg

A készítményben lévő antioxidáns anyagok (polifenolok, karotinoidok) egyrészt jelentős szabadgyökfogó tulajdonsággal bírnak - így hozzájárulnak a szervezetünkben zajló kóros oxidatív, ezáltal az öregedési folyamatok gátlásához-, másrészt elősegítik az antioxidáns vitaminok (pl.: C-, E-vitamin) regenerálódását szervezetünkben. A termék összetevői: bodzalé-, feketeáfonyalé-, feketeszederlé-, céklalé-, kékszőlőlé-, aronialé koncentrátumok, homoktövis- gyümölcshúsolaj, lékoncentrátum és homoktövis bogyólé, hibiscus extrakt, fruktóz. Nap 2x egy kiskanálnyi adag fogyasztása javasolt. Rendszeres fogyasztásával megfelelő támogatást biztosíthatunk immunrendszerünknek, a téli időszakban sokkal ellenállóbbá tehetjük szervezetünket a vírusokkal szemben. 

Tapasztalataim és benyomásaim a termékekről:
A termékeket több mint 2 hónapja szedem, és ez alatt az időszak alatt nem voltam beteg. Sokszor írtam már, hogy gyenge az immunrendszerem, ezért sokkal könnyebben betegszem meg és lassú a felépülésem is a betegségekből. Szerencsésen megúsztam a legutóbbi vírusos időszakot (le is kopogom gyorsan) nem voltam beteg, se influenzás, de még köhögésről vagy enyhe megfázásról sem tudok beszámolni. Ez a "betegségmentes" időszak megerősített abban, hogy valóban nemcsak mendemonda ennek a növénynek a jótékony hatása.

 "Terézia mama kertje": Erdei Som lekvár

img_8462.jpg

A bejegyzés végére pedig egy igaz ínyencséggel készültem. Terézia mama somlekvárja a vadon termő, őshonos som húsából cukor hozzáadásával készített és tartósított ízletes, pikáns krém. Előnye, hogy hőkezelést nem kap, így a som gyümölcsének értékes beltartalmi anyagai nem károsodnak. Színe élénkpiros vagy bordó, szilárd, könnyen kenhető, savanykás, kellemes aromájú termék. Mint a lekvárok általában, üvegben tárolva évekig eláll. Alapanyaga a nyers somgyümölcs (Cornus mas), adalékanyaga a kristálycukor. A vadasan készített húsok, a lekváros sütemények és a reggelik elmaradhatatlan tartozéka ez C vitaminban és karotinban gazdag finomság.

Ha Ti is természetes készítményekkel szeretnétek megőrizni az egészségeteket, akkor ajánlom figyelmetekbe a Homoktövis.hu webáruház termékeit!

Szeretettel,

Ságiandi

A bejegyzés trackback címe:

https://sagiandi.blog.hu/api/trackback/id/tr3513709772

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása