sagiandi

Amerikai csokis keksz Milka csokival

2018. március 25. - sagiandi

A legismertebb amerikai keksz a csokis keksz, a története pedig 70 éves múltra tekint vissza. Mint sok minden másnak, ennek a finomságnak is egy véletlen okozta a létrejöttét. Valahol Amerikában egy cukrászmester bekeverte a keksztésztát, s ahogy sürgött-forgott a konyhában egy óvatlan pillanatban  levert egy csokidarabkákkal megrakott dobozt az egyik polcról. A csokidarabkák pedig a tésztába hullottak... A mester nem akarta, hogy kárba vesszen a finom massza, így megsütötte. És milyen jól tette! 

milkakeksz.jpg

A csokis keksz készíthető fehér-, tej- vagy étcsokoládéból, kerülhet magába a tésztába is olvasztott csokoládé vagy kakaó, a csokidarabkák mellett makadámdió vagy más csonthéjas, esetleg a reform jegyében egy kis zabpehely is helyt kaphat. A tálalásnál pedig gyakorta kerítenek a markánsabb példányok mellé egy-egy gombócnyi vaníliafagylaltot.

Nálunk nagy kedvenc már évek óta a csokis keksz, villámgyorsan elkészíthető és bizony pillanatok alatt el is fogy.
Az utóbbi időben mindig Milka csoki darabkákat teszek bele, így a kedvenc tejcsokoládénkkal még fantasztikusabb az ízélmény!

milka3.jpg

Amerikai Csokis Keksz 
Milka tejcsokival

Hozzávalók:
15 dkg vaj
10 dkg porcukor
2 tojás
15 dkg Milka tejcsokoládé 
1 tk.  Dr. Oetker sütőpor
20 dkg Nagyi  titka finomliszt
1 csomag Dr. Oetker vaníliás cukor

Elkészítés:
A vajat, cukrot, vaníliás cukrot és a tojást kikeverem. A csokit felaprítom, majd a masszához keverem. A lisztet elkeverem a sütőporral, majd a masszához vegyítem. 
A gáztepsibe egy HEWA szilikonos sütőpapírt fektetek, majd diónyi kupacokat halmozok rá. Arra ügyelni kell, hogy kellő távolságra legyenek egymástól a kis kupacok, ugyanis sütés közben szétterülnek.
180 fokon 10-15 perc alatt készre sütöm. Nyugodtan megduplázhatjátok a hozzávalókat, ha szeretnétek belőle pár napra tartalékolni. :)

milkakeksz2.jpg

A hozzávalókat a Mágnáskert Csemegében szereztem be.

Jó sütögetést és jó étvágyat kívánok! 

Szeretettel,

Ságiandi

A bejegyzés trackback címe:

https://sagiandi.blog.hu/api/trackback/id/tr7713779486

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Péter Éles 2018.04.03. 08:15:48

Ez szuper, kipróbálom!
süti beállítások módosítása