sagiandi

Epres gyümölcstorta

A Sikeres Háziasszonyok konyhájából

2018. június 04. - sagiandi

img_2686.JPG

Hozzávalók a tésztához:
4 tojás
4 kanál porcukor
4 kanál #nagyititka búza finomliszt

Hozzávalók a krémhez:
20 dkg #rama margarin
15 dkg porcukor
1 #droetker vaníliás cukor
1 eper ízű pudingpor
2 dl tej
0,5 kg eper
1 tasak #droetker tortazselé

Elkészítés:
Tészta

4 tojás sárgáját habosra kikeverünk 4 kanál porcukorral. A 4 tojás fehérjét kemény habbá verjük. Majd óvatosan fakanállal a 4 tojás habját és a 4 kanál lisztet a masszához keverjük. Előre kivajazott gyümölcstorta formába  öntjük, majd megsütjük, 180 fokon. (kb. 20 perc, de szúrópróbával ellenőrizzük!)

Krém
A 20 dkg margarint kikeverjük a 15 dkg porcukorral és a vaníliás cukorral. A pudingport egy tányérba tesszük, majd ráöntünk 1 dl tejet és simára keverjük. A másik 1 dl tejet meglangyosítjuk, aztán hozzáöntjük a kikevert pudingot és felfőzzük. Levéve a tűzről addig keverjük, amíg ki nem hűlt. Végül a margarinos krémmel összedolgozzuk. 

Rákenjük a kihűlt tésztára és eperrel díszítjük. A tortazselét a tasak hátulján található leírás szerint elkészítjük, majd a tortára öntjük. Hűtőszekrénybe tesszük.  Kb. fél óra múltva tálalható.

A hozzávalókat a Mágnáskert Csemegében szereztem be.

Jó sütögetést és jó étvágyat kívánok! 

Szeretettel,

Ságiandi

A bejegyzés trackback címe:

https://sagiandi.blog.hu/api/trackback/id/tr2414017186

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kissné Dézsi Anett 2018.08.08. 08:44:01

Már most meg tudnám enni ☺️☺️ nagyon fincsinek néz ki!
süti beállítások módosítása