Hozzávalók a tésztához:
4 tojás
4 kanál porcukor
4 kanál #nagyititka búza finomliszt
Hozzávalók a krémhez:
20 dkg #rama margarin
15 dkg porcukor
1 #droetker vaníliás cukor
1 eper ízű pudingpor
2 dl tej
0,5 kg eper
1 tasak #droetker tortazselé
Elkészítés:
Tészta
4 tojás sárgáját habosra kikeverünk 4 kanál porcukorral. A 4 tojás fehérjét kemény habbá verjük. Majd óvatosan fakanállal a 4 tojás habját és a 4 kanál lisztet a masszához keverjük. Előre kivajazott gyümölcstorta formába öntjük, majd megsütjük, 180 fokon. (kb. 20 perc, de szúrópróbával ellenőrizzük!)
Krém
A 20 dkg margarint kikeverjük a 15 dkg porcukorral és a vaníliás cukorral. A pudingport egy tányérba tesszük, majd ráöntünk 1 dl tejet és simára keverjük. A másik 1 dl tejet meglangyosítjuk, aztán hozzáöntjük a kikevert pudingot és felfőzzük. Levéve a tűzről addig keverjük, amíg ki nem hűlt. Végül a margarinos krémmel összedolgozzuk.
Rákenjük a kihűlt tésztára és eperrel díszítjük. A tortazselét a tasak hátulján található leírás szerint elkészítjük, majd a tortára öntjük. Hűtőszekrénybe tesszük. Kb. fél óra múltva tálalható.
A hozzávalókat a Mágnáskert Csemegében szereztem be.
Jó sütögetést és jó étvágyat kívánok!
Szeretettel,
Ságiandi