Kedvenc chia pudingom Alpro kókusztejből készül, egy kis juharsziruppal megbolondítva, és meleg párolt szilvával felturbózva. Készítsétek el Ti is ezt a mennyei finomságot, melynek a receptje végtelenül egyszerű, ám a végeredmény annál nagyszerűbb!
Chia puding
Hozzávalók:
2 evőkanál chia mag
10 evőkanál (150 ml) #Alpro kókusztej
1/4 teáskanál vanília kivonat (opcionális)
1-2 teáskanál juharszirup vagy más édesítőszer (opcionális)
Párolt szilva
Hozzávalók:
450 szilva
1/4 csésze cukor, de helyettesíthető édesítőszerrel
3 darab szegfűszeg
1 rúd fahéj (vagy egy mokkáskanál őrölt fahéj)
1 evőkanál víz
Topping:
Áfonya frissen vagy fagyasztva vagy aszalva
Kókusz pelyhek
Párolt szilva
A chia puding elkészítése
Keverjük össze a chia magot és a kókusztejet egy kis tálban vagy üvegben. Adjunk hozzá a vanília kivonatot és a juharszirupot és keverjük jól össze. Hagyjuk szobahőmérsékleten fél órát pihenni, vagy tegyük a hűtőbe egy éjszakára. A pihenés előtt még keverjük össze ismét, hogy elkerüljük a csomósodást.
A párolt szilva elkészítése
A szilvát hosszában négy részre szeleteljük. Egy közepes serpenyőben összekeverjük a feldarabolt szilvát, cukorral, 1 evőkanál vizzel (opcionális), hozzáadjuk a szegfűszegeket és a fahéjat. Közepes lángon, időnként megkeverve pároljuk, amíg a szilva elkezdi ereszteni a levét és lágyul, de arra ügyeljünk, hogy ne essen szét. Ez kb. 5-10 perc. Utána kissé hűtsük le.
Tegyük a chia pudingot egy kis tálba, tetejére halmozzunk a meleg párolt szilvából, tegyünk a levéből is egy keveset. Megszórhatjuk a tetejét még áfonyával és kókuszpelyhekkel is.
Élvezzük! :)
A hozzávalókat a Mágnáskert Csemegében szereztem be.
Jó étvágyat kívánok!
Szeretettel,
Ságiandi