sagiandi

Chia puding párolt fahéjas szilvával

A Sikeres Háziasszonyok konyhájából

2018. augusztus 29. - sagiandi

Kedvenc chia pudingom Alpro kókusztejből készül, egy kis juharsziruppal megbolondítva, és meleg párolt szilvával felturbózva. Készítsétek el Ti is ezt a mennyei finomságot, melynek a receptje végtelenül egyszerű, ám a végeredmény annál nagyszerűbb!

chia2.jpg

Chia puding
Hozzávalók:
2 evőkanál chia mag
10 evőkanál (150 ml) #Alpro kókusztej
1/4 teáskanál vanília kivonat (opcionális)
1-2 teáskanál juharszirup vagy más édesítőszer (opcionális)

Párolt szilva
Hozzávalók:
450  szilva 
1/4 csésze cukor, de helyettesíthető édesítőszerrel
3 darab szegfűszeg
1 rúd fahéj (vagy egy mokkáskanál őrölt fahéj)
1 evőkanál víz 

Topping:
Áfonya frissen vagy fagyasztva vagy aszalva
Kókusz pelyhek
Párolt szilva

A chia puding elkészítése
Keverjük össze a chia magot és a kókusztejet egy kis tálban vagy üvegben. Adjunk hozzá a vanília kivonatot és a juharszirupot és keverjük jól össze. Hagyjuk szobahőmérsékleten fél órát pihenni, vagy tegyük a hűtőbe egy éjszakára. A pihenés előtt még keverjük össze ismét, hogy elkerüljük a csomósodást.

chia3.jpg

A párolt szilva elkészítése
A szilvát hosszában négy részre szeleteljük. Egy közepes serpenyőben összekeverjük a feldarabolt szilvát, cukorral, 1 evőkanál vizzel (opcionális), hozzáadjuk a szegfűszegeket és a fahéjat. Közepes lángon, időnként megkeverve pároljuk, amíg a szilva elkezdi ereszteni a levét és lágyul, de arra ügyeljünk, hogy ne essen szét. Ez  kb. 5-10 perc. Utána kissé hűtsük le. 

Tegyük a chia pudingot egy kis tálba, tetejére halmozzunk a  meleg párolt szilvából, tegyünk a levéből is egy keveset. Megszórhatjuk a tetejét még áfonyával és kókuszpelyhekkel is. 

chia1.jpg

Élvezzük! :)

A hozzávalókat a Mágnáskert Csemegében szereztem be.

Jó étvágyat kívánok! 

Szeretettel,

Ságiandi

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sagiandi.blog.hu/api/trackback/id/tr3114207967

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tunde Laszlo 2018.10.11. 11:39:06

Ez nagyon egészséges finomság, köszönöm, hogy olvashattam, le is jegyzeteltem magamnak ;)
süti beállítások módosítása