A hétvégén a konyhámba is beköszöntött az ősz és a család egyik nagy kedvencét, gesztenyés kiflit sütöttem. A sült gesztenyét, illetve a gesztenyéből készült ételeket és desszerteket nagyon szeretjük, próbálok mindig változatosan sütni-főzni, ezért picit újítani is szoktam a megszokott recepteken. Most is így tettem és a töltelékbe csempésztem egy kevés házi meggy lekvárt is.
Gesztenyés kifli recept
Hozzávalók tésztához
25 dkg #rama
25 dkg porcukor
2 egész tojás
2 evőkanál tejföl
50 dkg #nagyititka búza finomliszt
1 csomag #droetker sütőpor
Hozzávalók a töltelékhez
50 dkg gesztenyemassza
darabos házi meggylekvár a massza lazításhoz, ízlés szerint.
Elkészítés
A margarint kikeverem a porcukorral, majd a két egész tojás is hozzákeverem. Beleteszek két evőkanál tejfölt, a végén pedig 50 dkg lisztet és a sütőport jól összegyúrom. 4 egyenlő részre osztom a tésztát. Kisodrom és háromszögeket vágok a tésztából, majd megtöltöm a töltetékkel és felcsavarom. A kifliket #Hewa sütőpapírral bélelt tepsibe helyeztem, majd 180 fokos előmelegített sütőben, 7-8 perc alatt készre sütöm. Még forrón vaníliás porcukorba forgatom, kihűlés után pedig tálalom.
A hozzávalókat a Mágnáskert Csemegében szereztem be.
Jó sütögetést és jó étvágyat kívánok!
Szeretettel,
Ságiandi