Hozzávalók
Tésztához:
6 tojás
6 evőkanál kristálycukor
4 evőkanál #nagyititka búza finomliszt
2 evőkanál holland kakaópor
1 tasak #droetker sütőpor
Krémhez:
3 dl tej
1 csomag #droetker vanília ízű pudingpor
20 dkg #rama margarin
20 dkg porcukor
2 csomag #droetker vaníliás cukor
1 espresso kávé
Elkészítés
6 tojás sárgáját, 6 evőkanál cukorral kikeverek. Ezután 4 evőkanál lisztbe sütőport szitálok, majd két evőkanál kakaót. Végül a 6 tojás felvert habját. A tésztát megsütöm HEWA sütőpapírral kibélelt tepsiben, 180 fokon, közben szúrópróbával ellenőrzöm a tészta állapotát. Miután megsült, feltekerem és hagyom kihűlni.
Krém
3 dl tejben, 1 csomag vaníliás ízű pudingport felfőzök. A 20 dkg margarinból, 2 csomag vaníliás cukorból, 20 dkg porcukorból kikeverem a krémet. Amikor kihűlt a puding, akkor a krémhez keverem és hozzáadom az espresso kávét is. A tésztáról lehúzzuk a sütőpapírt, majd a belsejét megkenjük a krém 3/4-ed részével, feltekerjük, majd a külsejét a maradék krémmel bevonjuk. Végül villával mintákat rajzolunk a süteményre.
A hozzávalókat a Mágnáskert Csemegében szereztem be.
Jó sütögetést és jó étvágyat kívánok!
Szeretettel,
Ságiandi