sagiandi

Napvédelem ásványi anyagokkal

TropicSkinCare SPF30 naptej teszt

2017. augusztus 02. - sagiandi

trop2.jpg

img_8817_4.JPG

Milyen a jó naptej? Nehéz kérdés. Olyan nagy a választék, rengeteg márkából válogathatunk, a faktorszámokról nem is beszélve. De mégis mik azok a legfontosabb szempontok amely alapján én naptejet választok? Számomra a legfontosabb, hogy hatékony védelmet nyújtson a káros UV-sugárzás ellen. Továbbá gátolja a leégést és a bőr idő előtti öregedését, intenzíven hidratálja a bőrömet, és ne okozzon irritációt.

A szemszínből, a leégés gyorsaságából, a barnulási sebességből és a bőrünk alapszínéből már kiválasztható a bőrtípusunk, amivel kicsit közelebb vagyunk a megfelelő faktorszámú naptej kiválasztásához. Ebben a táblázatban láthatjátok, hogy miből lehet megállapítani, kinek milyen a bőrtípusa (az egyes típusra erősebb, a négyesre a leggyengébb naptej elég). Forrás: index.hu

napozas_tabla.png

Én a 2. típusba tartozom, többször előfordult már, hogy leégtem, ezért is választom ki körültekintően, hogy melyik naptejet használom. Azt is figyelembe kell venni, milyen területre megyünk nyaralni, mennyi ott az aktuális UV-sugárzás, és minél magasabb a sugárzás, annál magasabb faktorszámú naptej kell.

A fehér bőrűek számára a strandolás vagy napozás felér egy tortúrával, hiszen a nyári melegben nincs is jobb a hűs vízben csobbanni, de sokszor már előre arra gondolok, hogy csak le ne égjek. Sokféle terméket kipróbáltam már az évek során, hogy védjem a bőröm, de eddig vegyes tapasztalataim voltak.  

A TropicSkinCare SPF30-as naptejét teszteltem kisfiammal az adriai nyaralásunk alatt. Ez a termék teljeskörű UVA és UVB védelemmel elátott, vízálló, ásványi naptej, ami megakadályozza a bőr idő előtti öregedését és hatékony védelmet nyújt a nap káros sugarai ellen. 

Ez a naptej az egész család számára biztonsággal használható, a gyerekek is nyugodtan használhatják ugyanis nincs benne illóolaj.

trop3.jpg

A naptejet nagyon könnyű eldolgozni, köszönhető a tökéletes nanorészecskéknek, a bőr hidratált és puha marad használatával. A termék felvitele után, azonnali védelmet nyújt. 

trop1.jpg

Különleges összetevői: 

Ausztrál kakadu és illawarra szilva ami a bőrt azonnal és hosszú távra hidratálja, antioxidánsokban gazdag, ami megvédi a bőrt a szabadgyököktől.

Kahai olaj, ami a benne található esszenciális zsírsavaknak köszönhetően megvédi a bőrt. Ezt a különleges olajat, az amazóniai közösségek már évszázadok óta használják. Ebben az olajban magas koncentrációban találhatunk E-vitamint, ami magasabb minden más természetes olaj E-vitamin tartalmánál.

Roucou olaj, 100-szorosan magasabb béta-karotinban, mint a sárgarépa, ami szintén hatékony védelmet biztosít az UV sugárzással szemben.

Amit még fontos kiemelni, hogy  a fényvédőknek két alapvető csoportja van: kémiai és fizikai  

A kémiai elnyeli az UV sugarakat, ezáltal szabadgyököket képez a bőr mély rétegeiben, ami bőrrákot és idő előtti bőröregedést okozhat. A másik nagyon káros összetevő az oxybenzone. Oxybenzone egy gyakran használt összetevő, ami felborítja a hormonháztartást és káros hatással van a környzetre. A Tropic naptejeiben természetesen ez nem fordul elő!

A leggyakoribb fizikai fényvédők a titanium dioxid és a cink oxid, amelyek lényegében nem szívódnak be a bőrbe, hanem a bőr felszínén maradva verik vissza/szórják szét a napsugarakat. A fizikai fényvédők az UVA és az UVB sugarak ellen is védenek, hátrányuk viszont, hogy  kozmetikailag „kellemetlenek” (fehér réteget hagynak a bőrön). Hosszabb napon tartózkodás esetén ajánlatos 2 óránként újra kenni a fényvédőt. 

Összegezve:

A termék krém állagú, nem ragadós, ami igazán ideális hiszen én rosszul vagyok attól, ha a strandon rám ragad a homok. Ásványokat tartalmaz, ezért fizikai fényvédő. Ez annyit jelent, hogy mintha ruhát vennél magadra, védőburkot képez a bőröd és az ártalmas napsugarak között. Mivel fizikai fényvédőről van szó, ezért azonnal a felvitel után hat! A termék vízálló, ennek ellenére mi azért két óránként újra bekentük magunkat a biztonság kedvéért. Először mindig 15 perccel strandolás előtt kentük fel, és 2 óránként ismételtük meg, de miután kijöttünk a vízből rögtön újra kentük magunkat. A naptej teljes védelmet nyújtott, egyikőnk bőre sem égett le. A termék 200 ml-es kiszerelésben kapható. Az egy hetes nyaralás alatt használtuk minden nap a teljes testfelületre, és  a tubusban még körülbelül így is a fele megmaradt. Kellemes gyümölcsös és picit kókuszos illata van, amely nem erős illat. Könnyen kenhető, és nem képez erős fehér színt a bőrön.

A termékeket soha nem tesztelik állatokon, minden termék növényi eredetű, és nem használtak semmiféle állati eredetű anyagot a készítés során. Nem tartalmaz genetikailag módosított összetevőket. Paraffin, vazelin, parabén, petrolkémiai és adalékanyagoktól mentes termék, nem tartalmaz gyakori allergén összetevőket, mint amilyen a parfüm és a mesterséges színezőanyagok. Magas vitamin és antioxidáns tartalmú összetevőkből készült, ami szépíti és egészségesebbé varázsolja a bőrt.

A termékekről itt olvashattok bővebben:  www.tropicskincare.hu 

Jó szívvel ajánlom nektek is a Tropic Skincare termékeit!

Szeretettel

Sagiandi

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sagiandi.blog.hu/api/trackback/id/tr9412684855

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása