sagiandi

A szánkózás csupa móka és kacagás

Összecsukható fa szánkó tesztje - a SportSarok webáruház kínálatából

2018. január 15. - sagiandi

Az idei első fehér varázslat a fővárosban is utolért bennünket. Imádjuk a havat és imádunk szánkózni, nem mulasztunk el egyetlen alkalmat sem, hogy ne használjuk ki a természet eme páratlan csodáját, hiszen csodálatos élmény nemcsak a gyerekeknek, hanem a felnőtteknek is a szállingózó hópelyhek között a szabadban lenni. Fel is kerekedtünk, hogy megtaláljuk a legmegfelelőbb helyet egy jó kis szánkózással egybekötött téli sétához.

img-5795.JPG

Mivel a Népligetben mindig szépen megmarad a hó és nincs tömeg sem, ezért nekünk ez a legkedveltebb szánkózós helyszínünk. Kisfiam már reggel óta lázban égett és még a mateklecke elkészítése is a megszokottnál gyorsabban ment. Így aztán ebéd után útra keltünk és célba vettük a Népligetet. El kell mondjam nektek, ahogy egyre nagyobb a kisfiam, úgy változnak a szánkózási szokásai. Tavaly óta fordult a kocka és Ő húz engem, és nem én őt. Na persze azért ha elfárad, akkor cserélünk! :) De nagyon lovagias gyerkőc, habár emögött taktika is lapul, ugyanis rendszeresen úgy irányítja a szánkót, hogy annak borulás legyen a vége. Aztán mikor anya a hóban köt ki, jöhetnek a jól irányzott hógolyók és az "ellenség" máris legyőzve! Ilyen és ehhez hasonló mókák történnek velünk, de persze építünk hóembert is és a hóangyal készítés is kihagyhatatlan tevékenység. Felnőttként nekem is jól esik újra gyereknek lenni, és játszótársként együtt mozogni, alkotni és kacagni a kisfiammal.

img-5832.JPG

A hétvégi szánkózáshoz a SportSarok webáruház szuper öszecsukható szánkóját próbáltuk ki. Nekem nagyon szimpatikus, hogy összecsukható a szánkó, mert így könnyen szállítható, nem foglal el nagy helyet, és egy mozdulattal kinyitható! A szánkó igényes kivitelezésű, minőségi fa padozattal van ellátva. Az autó csomagtartójában kényelmesen elfér, de akár kézben is könnyen szállítható, mivel a súlya mindössze kb. 4 kg. A szánkó terhelhetősége pedig 75 kg. Pici gyerkőcök esetében tudunk háttámlát is tenni rá, amely külön megvásárolható tartozék a webáruházban.

img-57691.jpgA kinyitása végtelen egyszerű, hiszen ahogy kinyitjuk, a biztonsági retesz máris bepattan. Összecsukásnál pedig szintén csak egy mozdulat a biztonsági zár meghúzása, majd lehet is összecsukni a szánkót.

img-5828.jpg

img-5826.jpg
Nem is gondolnánk, de ezek a vicces téli mókák nagyban segítik gyermekünk teljesítményorientált világunkban való helytállását, tanulását, testi-lelki fejlődését. A friss levegőn való tartózkodás serkenti az agy működését. A hóba rajzolás, írás vagy forma kitaposása fejleszti az íráshoz szükséges részképességeket és a mozgáskoordinációt. Erősödnek a kézizmok a hóember, hógolyó gyúrástól, a fej és a kéz összedolgozik, de a kiselsősök esetében is nagy segítség, hiszen ha írásnál nem kerekíti elég szépen a betűket a gyerkőc, akkor a hógolyó készítés vagy a hóban való írás segítségükre lehet. És nem utolsó sorban az alkotás öröme, a sikerélmények mind mind segítenek egy pozitív énkép kialakításában, mellyel támogatjuk gyermekeink önbizalmát. 

img-5787.jpg

img-5823.jpg

A szánkó nem luxus, csak egyszer kell megvenni, és hosszú évekig hű társunk lesz. Több generációt is kiszolgál, hiszen minőségi alapanyagokból készült, így akár évtizedekig is számíthatunk rá. A rengeteg téli élmény pedig örökre megmarad gyermekünk emlékezetében, és még hosszú évek/évtizedek után is szívesen mesél a közös, vidám téli kalandjainkról.

Ne habozzatok sokáig, mindig érdemes egy minőségi és praktikus szánkóra beruházni, hiszen nem csak egy tárgyat vásároltok, hanem maradandó élményekhez juthattok általa Ti is és gyermekeitek is!

Ajánlom figyelmetekbe a SportSarok webáruház kínálatát, ahol nemcsak kedvező árakkal, hanem szuper akciókkal is kedveskednek a vásárlóknak!

Szeretettel,

Ságiandi

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sagiandi.blog.hu/api/trackback/id/tr8913577243

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Andrea Andi Horváth 2018.01.18. 14:12:18

De jo nektek itt még nincs hó Szupeerek vagytok ;)
süti beállítások módosítása