sagiandi

Egészségünk megőrzése a természet erejével

Gyengéd bőrápolás a Kneipp termékeivel 2. rész

2018. február 01. - sagiandi

Az ember testét és lelkét egységében lehet csak gyógyítani. Ki kell alakítani egy olyan aktív, kiegyensúlyozott, egészséges biológiai ritmust, amely jó közérzetet, életvidám hétköznapokat biztosít számunkra. Ahol a pihenésnek, a kikapcsolódásnak, olykor rövid semmittevésnek is meg van a maga helye, hogy pszichénk törékeny egyensúlya fennmaradjon. (Sebastian Kneipp)

img_3835_1.JPG

Bőrünket, testünk külvilággal közvetlenül érintkező védőköpenyét a XXI. századi környezeti ártalmak, UVB-sugárzás és az erős tisztálkodószerek nagy kihívások elé állítják. A Kneipp termékek segítenek megvédeni a bőrünket, gyógyító hatásuknak köszönhetően egy-egy fürdőzés alkalmával gyorsan levezethetjük a mindennapi feszültséget, megszabadulhatunk lelki problémáinktól és helyreállíthatjuk belső egyensúlyunkat.

Kneipp szabad légutak fürdőkristály

szabadlegutak.png

A Kneipp sókristályok a magas természetes termál‐tengerisó tartalmuknak köszönhetően egyedülállóak Európában. A só mentes kémiai adalékanyagoktól és a környezeti behatásoktól, továbbá természetes nyomelemeket tartalmaz. A sókristályok speciális struktúrája miatt az esszenciális olajak könnyen rátapadnak, amelyek kellemes, aromadús illatot biztosítanak. A Kneipp fürdőkristályok természetes tisztaságú termálsóját az Európában egyedülálló Saline Luisenhall ősi eredetű sókészletéből nyerik évszázados hagyományokat követve.

A Kneipp Szabad légutak fürdőkristály eukaliptusz taralmának köszönhetően tisztítja a légutakat, átmelegíti a testet és egy jóleső fürdő készíthető vele.  Értékes éterikus eukaliptusz olajat tartalmaz. Az eukaliptusz illóolaja azon kevés illóolajok közé tartozik, amelyek a vírusokat is ölik. A levelek kivonatával sebeket, keléseket kezelnek, emellett közismert fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő. A brazíliai népi orvoslásban több eukaliptusz fajt meghűlés, nátha és egyéb, lázzal járó légúti fertőzések kezelésére használnak. Az eukaliptuszligetek illatos levegője aromaterápiára még a fenyvesekénél is egészségesebb. Meleg, verőfényes napokon a levegő egy köbméterében akár 2,5 mg illóolaj is lehet.
Hogy használtam?
Öntöttem ¾ kupaknyi fürdőkristályt a 36-38 fokos fürdővízhez és megvártam amíg feloldódott. Az optimális hatás eléréséhez 10-20 percnyi fürdőzés ajánlott, de nekem a legtöbb esetben jól esett a 30 perc is.  Kb. 8-10 fürdőhöz elegendő az 500 grammos üveg. Főleg megfázásos időszakokban nyújt kiváló segítséget, ugyanis egy-egy fürdőzés alkalmával tökéletesen átjárja a légutakat és biztosítja a szabad légzést. 

kneipp2_1.jpg
A mandulavirág kivonatának érzéki illata nemcsak a testre, hanem minden érzékszervünkre pozitív hatással van. A hidegen préselt mandulaolaj vitaminokban gazdag, bőrtápláló hatású, könnyen felszívódó növényi olaj, melynek jótékony hatását a jojoba és az avokádó olajok fokozzák. A jojoba olajnak nevezett növényi viasz magas vitamintartalmával a bőr rugalmasságát biztosítja és szerepet játszik annak regenerálódásában is. Az avokádó, magas olaj- és lanolin tartalmának következtében könnyen felszívódik, sok benne a vitamin és az ásványi só, és hatékony védelmet nyújt az ibolyán túli sugarakkal szemben. Mindkét terméket nagyon megkedveltem a tesztelés alatt. Az aromatusfürdővel élmény volt minden egyes zuhanyzás, kellemes illatot varázsolt a bőrömre, és gyengéd összetevői tökéletes ápolást és felfrissülést eredményeztek. A testápoló gyorsan beszívódott, tökéletesen hidratálta és hosszú időre puhává varázsolta a bőrömet és növelte annak rugalmasságát. Nem zsíros, selymes állagú, könnyedén eloszlatható a bőrön. Száraz, érzékeny bőrűek kimondottan javaslom, hiszen nem okoz semmiféle irritációt.

Gyermek termékek

kneipp_1.JPG

A Kneipp Naturkind színes, illatos, játékos élményt nyújt gyermekeknek. A fürdőkristályok, habfürdők, tusfürdők és samponok elrepítik a kicsiket a vikingek, kalózok, hercegnők, csodaboszik világába! Amíg a gyerkőc egy jót pancsol, Te tudod, hogy jó kezekben van, hiszen a Kneipp Naturkind termékcsalád minden terméke paraffin és szilikonmentes, gazdag natúr összetevőkben és tele van növényi olajokkal, melyek a gyermekek bőrét játék közben is  ápolják. 

Kalóz habfürdő

A szuper zöld színű habfürdő gyümölcsös alma illata és hatalmas habhegyei kalandra hívják a kis kalózokat. Az értékes körömvirág kivonat táplálja, a természetes jojobaolaj megvédi a kiszáradástól a gyermekek érzékeny bőrét. Bertold kisfiam egyik kedvence ez a finom illatú habfürdő. Imád a habokból különbőző formákat építeni,  majd kacagva egy fújással lerombolni azokat. 

Focibajnok habzó fürdőkristály

Az enyhén habzó ragyogó kék víz és a gyümölcsös szeder illat hamar meghódította a kisfiamat egy fárasztó nap után. A természetes szeder kivonat és az értékes szilvamag olaj táplálja az érzékeny bőrt és véd a kiszáradástól. Egy-egy futkározós nap után igazi felüdülés Bertoldnak elmerülni a finom szeder illatban és ráhangolódni az esti pihenésre.

Álomutazó színes fürdőkristály

A fürdősó természetes levendulaolaja segít álomba merülni és nyugodt éjszakát biztosít a kis kópéknak. A kék és a piros folyadék gyönyörű lila színűre festi a fürdővizet. A kellemes levendula illat pedig megnyugtatja a gyermekeket és ápolja a bőrüket.

A Kneipp környezetvédő- és újrahasznosítást támogató vállalati filozófiát követ és tagja a németországi „Emberek és állatok jogaiért" szervezetnek. Növényi ápoló hatóanyagokkal, tartósítószerek nélkül (pl. parabének), színező anyagok nélkül, paraffin-, szilikon- és ásványi olajok nélkül, tapasztalt természetgyógyászok és bőrgyógyászok által kifejlesztve és ellenőrizve készíti termékeit. Bőrbarát jellege egyetemi klinika által igazolt. 

A termékek elérhetők a Kneipp Magyarország webáruházában illetve a drogériákban.

Jó szívvel ajánlom nektek is a termékeket!

Szeretettel,

Ságiandi

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sagiandi.blog.hu/api/trackback/id/tr1613623666

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kissné Lupaneszku Anasztázia 2018.02.01. 19:56:42

Imádom a levendulát ilyen fürdősót veszek az unokáimnak biztos tetszeni fog nekik az illata és a szìne is

Regina Rimóczi 2018.02.04. 19:03:42

Az Álomutazó színes fürdőkristály nagyon megfogott. Vagyis inkább a kislányomat.Meg is ígértette velem, hogy olyat vennem kell neki.

domimamája 2018.02.11. 16:10:12

Nagyon szeretem a Kneipp termékeket! Főleg így télen, mikor jól esik elmerülni egy kád forró vízben.

sagiandi 2018.02.24. 13:43:47

@domimamája: Ezzel én is így vagyok! :)

sagiandi 2018.02.24. 13:44:20

@Regina Rimóczi: Majd meséld el nekünk, hogy tetszett a kislányodnak! :)

Regina Rimóczi 2018.02.24. 14:51:56

@sagiandi: Szia. Egyszerűen imádja a fürdőkristályokat.Persze minden este használjuk így már nagyon fogyóban van. Jöhet az utánpótlás.
süti beállítások módosítása