sagiandi

Méregtelenítsünk sófürdővel!

Berber Beauty teszt - 1. rész

2018. március 12. - sagiandi

berber1.jpgA sófürdő ereje és hatása abban rejlik, hogy fél órára kivonjuk magunkat a hétköznapi rohanásból, elcsendesedünk és csak magunkra figyelünk. Bizonyára nektek is minden más fontosabb a mindennapok során, mint az, hogy picit "én-időzzetek". Viszont ne hanyagoljátok el magatokat, foglalkozzatok a saját belső békétek megteremtésével és fenntartásával! A tisztító sófürdő nemcsak salaktalanító tulajdonsága miatt segíti a gyógyulási folyamatokat, de relaxáló hatása is az öngyógyító mechanizmusokat támogatja. Könnyebbnek fogjuk érezni magunkat a sófürdő után, amely még a fogyókúrában is a segítségünkre lesz.

A sós fürdő lehetővé teszi, hogy a só a bőr felső rétegébe felszívódjon és ott megkösse a vizet. Ezáltal fenntartható a bőr természetes védőrétege, s így nem szárad ki. A sós fürdők teljes biztonsággal ajánlottak még a száraz bőrűeknek is, mert a bőr külső szarurétegében megkötődik a víz. Ezáltal a bőr természetes védőrétege megmarad. Az ozmózis útján a méreganyagok felszabadulnak, az ásványi anyagok pedig a bőrön át felszívódnak. Az ilyen fürdő csökkenti a savasságot a testünkben és kiegyensúlyozza a bőr pH értékét. A tengeri só puhává és feszesebbé teszi bőrt, elősegíti a sejtek regenerálódását, emellett fokozza a nyirok- és vérkeringést, így a szövetekben felhalmozódott salakanyagok is gyorsabban távoznak a szervezetből. 

Miben segít a sófürdő?

  • Salaktalanítás
  • Méregtelenítés
  • Homeosztázis aktiválása
  • Neurodermatitisz
  • Pikkelysömör kezelése, psoriasis
  • Bőrpanaszok száraz illetve zsíros bőr
  • Stressz oldás
  • Kimerültség
  • Alvás zavarok javítása 
  • Túl savasodás

A Berber Beauty sófürdőzés koreográfiája:

1. A fürdőhöz készülj fel, intézd úgy, az a 40 - 60 perc legyen csak a Tiéd! Tiszteld meg Magad, készíts oda a fürdőkád széléhez egy illatos mécsest és kapcsolj be egy kellemes relaxáló zenét!

2. Minden teljes kádfürdővízbe tegyél kb. 1 kg, (de min. 1/2 - 1 kg) Mediterrán Kristályos Natúr Tengeri Fürdősót. Általában a szakirodalom azt javasolja a sókoncentráció legyen 1 % -os, így biztosítva leginkább a kellően bázikus közeget a tisztuláshoz, sejtszinten emlékeztetve testünket a magzatvíz lúgos közegére. A sófürdő természetes ellensége a gombáknak, fertőzéseknek, gyulladásoknak, ezek viruló közege a savas, ezért a  Bázikus Sófürdők rendszeres használatától szervezetünk immunrendszere megerősödik és testünk sokkal ellenállóbb lesz a különböző külső támadásokkal szemben.

3. A  sófürdő első, "passzív" részében, csak tisztán a tengeri sós vízben ücsörögjünk kb. 20-30 percet, közben wellness dörzskesztyűvel szorgalmasan töröljük, alaposan dörzsölgessük át bőrünket, megkezdve ezzel az elhalt hámréteg eltávolítását.

4. Ezt követően kezdődhet az igazi "aktív" fázis, amikor alaposan leradírozzuk a bőrünket, majd ha van rá lehetőségünk iszappal vagy agyaggal bekenjük magunkat, s legvégül hozzáöntünk a fürdőhöz 1 kupaknyi aromaolajat. Ebben az illatos vízben még további 5-10 percet pihenünk, hogy aztán teljesen hidratáltan, megtisztulva, illatosan és kiegyensúlyozottan lépjünk ki a fürdőkádunkból, mint annak idején Aphrodité a habokból!

feng-sui.png

30 perces sófürdő hatás olyan intenzív érzés a szervezetnek, ami leginkább egy egész napos böjthöz hasonlítható.  Érezni fogjuk már az első néhány sófürdő után, hogy kellemesen elfáradunk, ugyanis ez a bázikus-lúgos közeg 'kihúzza' a mérgeket, savas lerakódásokat bőrünk pórusain keresztül.

Szív és keringési panaszok esetén legyen valaki a közelben, aki a fürdő alatt figyel a fürdőzőre!

A Berber Beauty 2011 óta kínálja a bázikus termékek széles körű palettáját, amely elérhető a webáruházban.

Kellemes időtöltést és eredményes megtisztulást kívánok!

Szeretettel,

Ságiandi

Forrás: Berber Beauty

A bejegyzés trackback címe:

https://sagiandi.blog.hu/api/trackback/id/tr5513733280

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása