sagiandi

Az érzékeny fejbőr ápolása

BIODERMA Nodé hajápoló termékcsalád teszt

2018. március 26. - sagiandi

Ahány ember, annyiféle hajmosási szokás. Van aki naponta vagy minden másnap megmossa a haját, de vannak akik hetente vagy még ritkábban mosnak hajat. Egyik módszerre sem lehet egyértelműen kijelenteni, hogy helytelen, vagy helyes, a hajmosás gyakorisága ugyanis a haj, illetve a fejbőr típusától, pillanatnyi állapotától és igénybevételétől függ. Ebben a cikkben az érzékeny fejbőr szakszerű ápolását mutatom be nektek.

img_9172.JPG

A szakértők egyenesen azt ajánlják, hogy csak akkor mossunk minden nap hajat, ha erősen zsíros és/vagy korpás a fejbőrünk. Szintén alkalmazható a napi hajmosás nagyon rövid haj esetén, illetve azoknál, akik fokozottan izzadnak vagy magas páratartalmú helyen élnek. Másnaponkénti hajmosás javasolt azoknak, akiknek vékonyszálú, rövid és egyenes a hajuk, míg a vastagszálú, göndör hajat akár több napig is mosatlanul lehet hagyni. Sokat segít a rendszeres és alapos fésülködés. Nagyon fontos a megfelelő termék kiválasztása, mindig vegyük figyelembe hajunk típusát, és fejbőrünk állapotát. 

Az utóbbi időben észrevettem, hogy a hajtövem gyorsan zsírosodik, míg a hajvégek kimondottan szárazak és töredezettek. Sokszor éreztem, hogy fáj a fejbőröm és sok esetben viszketést is tapasztaltam. A legutóbbi hajfestéskor megkértem a fodrászt, hogy az elvékonyodott hajvégeket vágja le, és ezt követően elmentem egy hajdiagnosztikára is. Itt egy gép segítségével megvizsgálták a fejbőrömet, illetve a hajhagymák állapotát és szerkezetét is. Megtudtam, hogy faggyúmirigy túlműködésem van, a fájó fejbőr érzést sok minden okozhatja, többek között a stressz, a kevés folyadék bevitel vagy a hajfestékre való allergia. Valóban az utóbbi időben kevesebbet ittam és talán a hajfesték is okozhatta ezeket a tüneteket. Mivel a panaszok rendszeressé váltak, ezért elérkezett a pillanat, hogy megváltoztassam a hajápolási szokásaimat.

Ekkor hívtam segítségül a Bioderma Nodé termékcsaládját, amely az érzékeny és irritált fejbőrre lett kifejlesztve. A rendszeres használat során a sampon és a balzsam enyhítette az irritációt, valamint lágyságot és ragyogást kölcsönözött a hajamnak.

img_9122.jpg

A hajmosások számát nem csökkentettem, általában minden másnap megmosom a hajam, de ha úgy alakul akkor akár naponta is. Viszont a hajmosási szokásaim megváltoztak. Most már nem  meleg/forró vízzel mosok hajat, hanem csak langyos vizet használok, ugyanis a meleg víz fokozza a faggyúmirigyek működését. A hajszárítás előtt a hajam törölközőbe csavarom, majd miután jól felitattam a vizet a hajamról, a hajszárító leggyengébb fokozatával szárítom meg a hajam. A forró levegőt szintén kerülni kell, hiszen ez is a faggyúmirigyek túlműködéséhez vezethet. Odafigyelek a megfelelő táplálkozásra, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag ételeket eszem, és köztük sok a vasat tartalmazó étel, mint például a spenót vagy a sóska. Ami pedig legkevésbé sikerül,  próbálok minél többet pihenni. 

Nodé nyugtató sampon

img_9084.jpg

A nyugtató sampont lágy, nem lipidmentesítő tisztító alappal látták el, amely az optimális tolerancia érdekében megóvja a haj és a fejbőr biológiai egyensúlyát. A D-panthenol bőrgyógyászati hatóanyag enyhítő és hidratáló tulajdonságaival segít csökkenteni a fejbőr irritációját. Nedvszívó tulajdonságai és a bőrfelszín helyreállításában betöltött szerepe javítja a szaruréteg hidratációs szintjét, amely által meggátolja a diszkomfortérzet kialakulását az irritált fejbőrön. A D.A.F. szabadalmaztatott természetes komplex növeli a fejbőr toleranciaküszöbét a nagyobb komfortérzet biztosítása érdekében. Ideális azoknak akik naponta mossák a hajukat, hiszen kiválóan nyugtatja a fejbőrt és csökkenti az irritációt. A rendszeres használat során észrevettem, hogy a fejbőröm nem viszket, és a hajtöveimben tapasztalt fájdalom is megszűnt.

Nodé nyugtató hajkondícionáló maszk

img_9100.jpg

A samponnal előzőleg megmosott, törölközőszáraz hajamra vittem fel, a hajtövektől a végekig, majd 2-3 percig a hajamon hagytam. Lemosás előtt gyengéd mozdulatokkal átfésültem a hajam. A balzsam kiválóan hidratálja és védi a vékonyszálú hajamat. Emellett a fejbőrre is jótékony hatással van, hiszen megszűnt a viszketés és a fájó érzés is, mióta használom. 

Mindkét termék parabénmentes  és hipoallergén.

A Nodé termékcsalád biológiailag aktív összetevői és különböző textúrái révén kínál megoldást a haj és fejbőr speciális kezelésére. Hatóanyag kombinációi révén extrém ellenállóképességet biztosít. A BIODERMA 1977-ben fejlesztette ki első szabadalmát a NOn DEtergent samponokat az érzékeny fejbőr védelmére. A Nodé napjainkra bőrgyógyászati fogalommá vált az érzékeny, korpára hajlamos fejbőr kezelése terén.

Nekem beváltak a termékek, ezért ajánlom nektek is! A termékeket megtaláljátok a patikákban, aki pedig online szeret rendelni, annak ajánlom figyemébe a Dermashop.hu weboldalt! 

Szeretettel,

Ságiandi

A bejegyzés trackback címe:

https://sagiandi.blog.hu/api/trackback/id/tr7713781314

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Edit Csonka Németh 2018.03.28. 08:14:36

Ahogy olvastam,jó termék család lehet,nekem is ez a problémám a hajammal,hogy nagyon száraz a hajvégeim,illetve a hajtövemnél hamar zsírosodik.Köszönöm a termék bővebb leírását,megnézzem patikába,és kipróbálom.

sagiandi 2018.06.05. 15:23:22

@Edit Csonka Németh: Kedves Edit! Érdemes kipróbálni, biztosan nem fogod megbánni! Ha esetleg már van tapasztalatod szívesen elolvasom! :)
süti beállítások módosítása