sagiandi

A gyermekek érzékeny bőrének megfelelő ápolása

ABC Derm a Biodermától

2018. április 19. - sagiandi

A BIODERMA hosszú ideje arra használja bőrgyógyászati szakértelmét, hogy a babák és a kisgyermekek számára igazán biztonságos és kellemes higiéniát biztosító termékcsaládokkal gazdagítsa a gyermekgyógyászatot. Minden terméket sajátosan alakítanak ki úgy, hogy az egyezzen az ABC Derm Bőrgyógyászati Biztonsági Előírással, a babák és gyermekek finom bőrének figyelembevételével.

img_9982_1.jpg

„Selymes, mint a baba bőre” – szól a közkedvelt hasonlat. Minek köszönhető ez a különös finomság? A csecsemők, gyermekek bőrének szerkezete eltér a felnőttekétől. A hámréteg vékonyabb, a faggyúmirigyek működése (az első élethetektől eltekintve) minimális. A bőr turgora (vízmegkötő képességen alapuló feszessége) csecsemő és gyermekkorban a legnagyobb. Azonban ugyanazon tényezők, melyek a bababőr különleges finomságáért felelősek, annak fokozott sérülékenységét, érzékenységét is okozzák.

Ebben a cikkben a BIODERMA ABC Derm termékcsaládjának 2 tagját mutatom be nektek: a fürdetőt és a testápolót. Mivel a kisfiam bőre rendkívül érzékeny, ezért  körültekintően választom ki azokat a bőrápoló készítményeket, amelyeket a napi tisztálkodás során használunk. Régóta kedveljük a Bioderma termékeit, ezért bátran ajánlom nektek is a figyelmetekbe!  

img_7360.JPG

Fürdetés -  ABC Derm Fürdető

Ahogy cseperedik gyermekünk „világ-felfedező” akcióival párhuzamosan  egyre koszosabb is lesz, ugyanakkor élvezni kezdi a fürdőzést és a  pancsolást. Azonban tartsuk szem előtt, hogy kisgyermekkorban legfeljebb 20 perc fürdésidő javasolt. A fürdés gyakoriságát és tartamát az évszak (hőmérséklet, ruházkodás), az egyéni szokások is nagymértékben befolyásolják. Nyáron a meleg, az izzadás és a kültéri programok (homokozás, futkározás) gyakoribb fürdést, néha napközben ismételt langyos zuhanyozást is szükségessé tesz. Télen az amúgy is szárazabb bőrt a hosszas kád-fürdőzés tovább szárítja, ilyenkor napi tisztálkodásra inkább a rövid zuhanyozást érdemes választani. Fontos a megfelelő fürdetőszer megválasztása. Érzékeny bőrű csecsemők és kisgyermekek bőrének tisztítására a Bioderma - ABC Derm Fürdetőt javasolom, amely  speciálisan az érzékeny bőrű gyermekek számára lett kifejlesztve, parabénmentes, „szappanmentes”, hipoallergén és megfelelő pH értékű, nem tartalmaz allergén tulajdonságú illatanyagokat, és nem csípi a szemet. Fontosnak tartom még kiemelni, hogy az ABC Derm Fürdető kíméletes és nem lipidmentesítő tisztítóalapjának köszönhetően figyelembe veszi az összes bőrtípus és haj egyensúlyát, még a legérzékenyebbekét is. Tehát biztonsággal használható már újszülött  (nem koraszülött) gyermekek esetében is. A kisfiam bőrére nagyon jó hatással van a fürdető, nem szárítja ki a bőrét, viszont ápolja és nyugtatja.

Testápolás - ABC Derm Hidratáló krém

A legkíméletesebb fürdetés mellett is, a legtöbb csecsemő és kisgyermek bőre száraz. Ezért szükség lehet különböző testápolók használatára. A krémek és tejek vizesebb állagúak, könnyebben beszívódnak rendszeres testápolásra javasoltak. A Bioderma Hidratáló krém fiziológiai PH értékével óvja a babák  és a kisgyermekek érzékeny bőrét, rendkívül finom hidratáló elemeinek köszönhetően. Jó beszívódó képességű, ezért a kisfiamat egy percig sem zavarta, hogy esténként testápolót használtunk. Nagyon fontos, hogy testápoló hipoallergén legyen. A bőr szárazságától függően kell használni a testápolót, de mivel Bertold bőre nagyon száraz, ezért mi minden este bekentük vele, fürdés után. A többes számot nyugodtan el is hagyhatom, hiszen Ő már nagy fiú, és egyedül intézi ezeket a dolgokat. Viszont nagyon következetes és tudom, hogy egyetlen este sem hagyja ki a testápolást. Ami úgy gondolom figyelemre méltó tulajdonság, főleg egy kisfiú esetében. Ez pedig igazolja is egyben, hogy ezek a termékek valóban hatásosak és nyugtatják ápolják az érzékeny bőrt, használatuk során megszűnik a viszkető érzés, és mint tudjuk a jóhoz hamar hozzá lehet szokni.

Bátran ajánlom a Nektek is az ABC Derm termékeket. Biztosak lehettek benne, hogy a legjobb ápolást és védelemet fogják nyújtani ezek a termékek a gyermekeiteknek.

A BIODERMA termékeivel megóvhatjátok az egész család bőrének egészségét. A tudatos bőrápolás így hamar beépül a gyermekeink napi rutinjába is, ami azért is fontos, mert kicsi gyerekkorban megtanulják a helyes bőrápolást.

A termékek elérhetők a patikákban és webpatikákban.

Szeretettel,

Ságiandi

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sagiandi.blog.hu/api/trackback/id/tr8613848788

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása