sagiandi

Az élet napos oldala - kockázatok nélkül

Fényvédelem a Biodermával

2018. május 18. - sagiandi

Napjainkban egyre több szó esik a fényvédelem fontosságáról, ami a gyerekekre fokozottan érvényes, hiszen a vékonyabb bőrük és fejletlen védekezőképességük miatt ők még érzékenyebbek a napfény káros hatásaival szemben. A szabadban, a napon való játék a gyermekkor egyik legkedveltebb foglalatossága, ezért a gyermekek finom bőrének a lehető legbiztonságosabb védelemre van szüksége. A szülő felelőssége, hogy a gyermeke  bőrére olyan fényvédő terméket használjon, amelyet kifejezetten az ő szükségleteihez igazodva fejlesztettek ki. Ebben a cikkemben szeretném felhívni a szülők figyelmét a fényvédelem fontosságára és arra, hogy a gyermekek bőrének védelme különös odafigyelést igényel. 

img_e0855_1.JPGVégre itt a tavasz és vele együtt a napsütés, egyre többet vagyunk a gyerekekkel a szabadban, a játszóterek is megteltek gondtalanul és vidáman játszadozó gyermekekkel. Annak érdekében viszont, hogy gyermekeink valóban csak a gondtalan és napos oldalát tapasztalják meg a jó időnek, fontos odafigyelnünk a megfelelő fényvédelemre. A Bioderma egy országos kutatásban, több száz  válaszadóval mérte fel, hogy milyen információkkal rendelkeznek az emberek Magyarországon a fényvédelemről. A válaszok alapvetően rámutattak arra, hogy az emberek jelentős része tisztában van a fényvédelem fontosságával, illetve az is kiderült a felmérésből, hogy a gyermekek érzékeny bőrére megfelelő fényvédő krémeket  használnak. Ebben a cikkben röviden összefoglaltam a legfontosabb tippeket és tanácsokat, melyekkel igyekszem segítséget nyújtani abban, hogy gondtalanul élvezzétek a nyári napsütést gyermekeitekkel!

Tipp: Tavasszal és nyáron érdemes követni az UV indexet, amely a bőrre ható UV-dózis fizikai mennyiségét mutatja meg, Magyarországon egy 0-10-ig terjedő skálán. Minél magasabb az értéke, annál nagyobb a valószínűsége, hogy – hatékony védelem nélkül – az UV sugárzás károsodást vált ki a bőrben vagy szemben. Magas értékek esetén mindenképpen kerülni kell a közvetlen napfényt.

img_e0794_1.JPG

Hogyan védjük gyermekünk bőrét? 

  • Fontos tudni, hogy nem csupán a nyári napsugarak károsak, hanem már április, május hónap folyamán is komoly veszélynek vannak kitéve a kicsik.
  • Minden gyermeknek kerülnie kell a napsugárzást a déli időszakban, 11 és 15 óra között. Ekkor ugyanis az UVA- és UVB-sugarak sokkal rövidebb utat tesznek meg a föld légkörében, így intenzitásuk lényegesen nagyobb. Még a magas fényvédő faktorú napozó termékek sem szűrik ki 100%-ban az UV-sugarakat, s ez mélyen, egészen a bőr epidermális rétegéig terjedően sejtkárosodást okozhat.
  • A csecsemőket óvni kell a közvetlen napsugárzástól.
  • Az UV-sugárzás még felhős napokon is erős lehet, mivel a sugarakat a felhők visszaverik a föld irányába.
  • Alapszabály, hogy a levegőzést, a játszóterezést és a sétát nem a legmelegebb órákra időzítjük – 10-15 óra között-, amikor az UV sugárzás a legerősebb, hanem reggelre vagy késő délutánra, amikor a hőmérséklet is sokkal kellemesebb. 
  • A babákat és kisebb gyerekeket óvni kell a közvetlen napsugárzástól, ezért a magasabb védelem érdekében lehetőség szerint adjunk rájuk egy világos színű pólót és egy kis sapkát is, mert ezáltal még inkább védve lesznek a káros napsugarak negatív hatásaitól. Ne feledkezzünk meg a baba szemeinek védelméről sem, a kisebbekre kalapot, a nagyobbakra már jó minőségű, gyereknek készült napszemüveget is adhatunk.
  • Strandoláskor válasszunk olyan fényvédőt, ami vízálló, minimum SPF 30-as faktorral rendelkezik, valamint UVA és UVB ellen is véd. A fényvédőt már 20-30 perccel azelőtt alkalmazni kell, hogy nap éri a gyermeket, ugyanis ennyi idő szükséges a megfelelő hatás kialakulásához. Ha azonban víz éri vagy fokozottan izzad, újra be kell kenni.img_e0665_1.JPG

A patikákban a legmegbízhatóbb Bioderma fényvédő termékekhez tudunk hozzájutni, továbbá a patikusoktól tanácsokat is tudunk kérni, hiszen a Bioderma az aktuális innovációkkal kapcsolatban folyamatos tájékoztatást nyújt számukra. A bőrtípustól, a napfény mennyiségétől (év- és napszak szerint) és a földrajzi körülményektől függően a BIODERMA Photoderm termékcsaládja sajátosan a szükségleteink számára kifejlesztett megoldást ajánl, mely megvédi a bőrt a Nap káros hatásaitól. A Photoderm termékcsaládja révén a BIODERMA  úgy kíván hozzájárulni a bőr egészségéhez, hogy a piacon található legjobb UVA/UVB kiegyenlítő terméket ajánlja, innovatív textúrával. Kizárólagos BIODERMA-innovációként a Cellular Bioprotection® szabadalom, mely a termékcsalád összes tagjában megtalálható*, védelmet nyújt a bőrsejtek és a DNS számára. Ezek a fényvédő termékek más fényvédőkhöz képest csak annyi összetevőt és hatóanyagot tartalmaznak, amennyi feltétlenül szükséges a bőrnek a fényvédelemhez. A termékek összetevőikkel és hatásukkal a bőr természetes működését utánozzák és DNS szinten hatnak. 

A bőr nem felejt, ezért szülőként fokozottan felelősek vagyunk gyermekünk egészségéért, bőre szépségéért. Minél többször leég a gyermek, a bőr annál többet veszít természetes védekezőképességéből, annál nagyobb lesz a valószínűsége, hogy anyajegyek, pigmentfoltok alakulnak ki később rajta. A bőrre fokozottan igaz, hogy a legfontosabb a megelőzés! 

Óvjátok gyermekeitek bőrét!

Szeretettel,

Ságiandi

A bejegyzés trackback címe:

https://sagiandi.blog.hu/api/trackback/id/tr8213977160

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása