sagiandi

VAPE védelem a kullancsok és a rovarok ellen

2018. május 27. - sagiandi

Mielőtt napfényes álmodozásba ringatna bennünket a közeledő nyár gondolata, ne feledkezzünk meg arról, hogy a természetjárás közel sem veszélytelen szenvedély ma már. De nemcsak a túrázások alkalmával leselkedhetnek ránk veszélyek, hanem a parkokban és a saját kertünkben is találkozhatunk kullancsokkal és szúnyogokkal. Hogyan tudunk hatékonyan védekezni ellenük? Ebből a cikkből most kiderül! 

img_2422.JPG

A kullancsok és szúnyogok száma az utóbbi időben jelentősen megnőtt, ráadásul egész évben terjesztik az általuk hordozott – emberre és állatra egyaránt veszélyes – fertőző betegségeket. Az erdők, a városok parkjai, a strandok, sőt, saját kertjeink sem biztonságosak. A kullancsok főképpen az agyhártya-, illetve agyvelőgyulladást okozó vírust hordozzák, és minden ötödik állatban megtalálható a Lyme-kór baktériuma is. Fontos tudni, hogy a  Lyme-kór ellen nem létezik védőoltás
Ma már a szúnyogok sem csupán nyáresti ejtőzésünk nyugalmát zavarják. Ők is számos betegség hordozói lehetnek. Ilyen a nyugat-nílusi láz, a malária vagy a tularémia. Ha a szúnyogcsípéseket elvakarjuk, helyükön orbánc vagy ótvar is kialakulhat. Pánikra azonban nincs okunk: a tudatos egyéni védekezés jó eséllyel megoldja a problémáinkat.

img_2634.JPG

Már hosszú évek óta a VAPE termékeit használjuk, ha kirándulni megyünk mindig viszünk magunkkal szúnyog- és kullancsriasztót; az otthonunk védelméről pedig elektromos párologtató készülék gondoskodik.

Milyen készítményt használunk a szabadban és mi alapján választunk?

Vásárlás előtt mindig elolvasom a vásárlói tájékoztatót és megnézem, hogy milyen hatóanyagokat tartalmaz a készítmény. A dietil-toluamid hatóanyagot tartalmazó szerek hatékonyak, mégis kíméletesek a bőrhöz, így érzékeny bőrűek, kisgyermekek bőrén is használhatjuk őket. Ilyen például a VAPE Derm Herbal szúnyog és kullancsriasztó spray. Kellemes eukaliptusz illata frissítő a nyári melegben. A kirándulások alkalmával mi mindig ezt használjuk, mivel a használatával 3 órára tarthatjuk magunktól távol a szúnyogokat és kullancsokat. Figyelem: A várandósok ne kenjék közvetlenül magukra, és ez természetesen a csecsemőkre is vonatkozik. vape-derm-szunyogkullancsriaszto-szaraz-spray-100ml.jpg

Mivel tudunk még védekezni a szúnyogok és a kullancsok ellen?

A szabadban ügyeljünk a megfelelő ruházkodásra! Ruházatunk legyen zárt, ugyanakkor szellős. 
A megfelelő öltözet mellett használjunk testre (és a ruhára) permetezhető riasztószereket!
Pontosan tartsuk be a riasztószerek használati utasítását! Ha lejár a hatóidejük, ne felejtsük el megismételni a kezelést!
A 12 év alatti gyermekek védelméről nekünk kell gondoskodnunk. Ne engedjük, hogy ők fújják be magukat riasztószerekkel! Ügyeljünk, hogy a permet ne kerüljön a kezükre vagy a nyálkahártyájukra. A tenyerünkbe fújt permettel, krémmel kenjük be a szabadon hagyott bőrfelületeket, illetve spray-vel a ruhájukat is.
Szúnyogok ellen hatékony kiegészítő védekezés kültéren a riasztó spirálok, illetve beltéren a szúnyogháló vagy elektromos szúnyogirtók használata. 
Természetjárás, séta, kerti munkák után mindig kérjünk meg valakit, hogy alaposan vizsgálja át bőrünket, nem bújt-e meg rajta valahol egy kullancs!
Olvasd el a  kullancs kiszedés 10 parancsolatáról szóló posztot https://goo.gl/QGoGzV !

Mivel gondoskodom az otthonunk védelméről?

Otthonunk védelme érdekében pedig a VAPE Liquido diffusore elektromos párologtartó készüléket használjuk, amely utántölthető szúnyogírtó folyadékkal tartja távol még éjszaka is a szúnyogokat. Így nyugodt és zavartalan a nyitott ablaknál történő alvás is. Leginkább azt szeretem benne, hogy illatmentes, így semmilyen kellemetlen illat nem zavarja az éjszakai pihenést. Zárt térben elpusztítja a közönséges és a tigris szúnyogokat is. Hatását az üzembe helyezést követően kb. 30 perc után kezdi el kifejteni. Mindig éjszaka használjuk, mivel napi 8 órás üzemidővel javasolt. Egy flakon tatalma 60 éjszakára (480 óra üzemelésre) elegendő. Fokozottan figyelni kell, hogy kisgyermek ne férjen hozzám, és ne játsszon a készülékkel. 

vape_diffusore_liquido.JPG

A VAPE termékeket keressétek a Mágnáskert Csemegében !

Vigyázzatok Ti is a családotok egészségvédelmére VAPE termékekkel!

Szeretettel,

Ságiandi

A bejegyzés trackback címe:

https://sagiandi.blog.hu/api/trackback/id/tr6814005498

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása