Tészta
50 dkg Nagyi titka finomliszt
10 dkg vaj, vagy Ráma margarin
15 dkg cukor
1 tasak vaníliás cukor
1 dl tej
1 tasak szalagáré (szalalkáli)
2 tojás
Krém
6 tojás
3 tasak HAAS csokoládé ízű pudingpor
7 púpozott evőkanál porcukor
12 dl tej
15 dkg vaj vagy Ráma margarin
Elkészítés
A szalagárét feldoldjuk a tejben, majd a többi hozzávalóval együtt tésztát gyúrunk. A tésztát 4 egyenlő részre osztjuk, és alaposan belisztezett deszkán egyenként késhegyni vastagságú lapokat nyújtunk. A lapokat vajjal kikent tepsi hátán megsütjük. A 6 tojás sárgájából, a pudingporból, porcukorból a tejjel sűrű krémet főzünk. Még melegen belekeverjük a vajat és a tojások felvert habját. A krémmel megtöltjük a tésztalapokat, és ha kihűlt a sütemény tetejét vaníliás porcukorral hintjük meg. Másnap négyzet alakú szeleteket vágunk.
Sütési tudnivalók
Elektromos sütőben 180 fokon, légkeveréses sütőben 160 fokon, gázsütőben 2. fokozaton. A sütési idő kb. 10-15 perc.
A hozzávalókat a Mágnáskert Csemegében szereztem be.
Jó sütögetést és jó étvágyat kívánok!
Szeretettel,
Ságiandi