Hozzávalók
4 tojás sárgája
14 dkg Rama margarin
14 dkg porcukor
fél citrom leve
20 dkg Nagyi titka finomliszt
fél tasak Dr.Oetker sütőpor
sárgabarack lekvár
15 dkg darált dió
1 citrom reszelt héja
Elkészítés
A 4 tojás sárgáját a Rama margainnal, a porcukorra és a fél citrom levével habosra keverem. A 20 dkg lisztbe a sütőport beleszitálom, majd hozzákeverem a masszához. Hewa sütőpapírral bélelt tepsibe teszem a masszát, majd baracklekvárral megkenem (ízlés szerinti mennyiségben).
A 4 tojás fehérjét 15 dkg porcukorral felverem, majd 15 dkg darált diót keverek hozzá és egy citrom reszelt héját. Ezt a masszát a lekvár tetejére simítom.
Előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 25 perc alatt megsütöm. Szúrópróbával ellenőrzöm. Miután kihűlt a tészta, tetszőleges méretre szeletelem.
A hozzávalókat a Mágnáskert Csemegében szereztem be.
Jó sütögetést és jó étvágyat kívánok!
Szeretettel,
Ságiandi