Hozzávalók
Tésztához:
8 tojás
9 evőkanál kristálycukor
6 evőkanál #nagyititka búza finomliszt
2 evőkanál holland kakaópor
1 evőkanál darált kávé
1 tasak #droetker sütőpor
Krémhez:
6 dl tej
2 csomag #droetker tejszín ízű pudingpor
20 dkg #rama margarin
2 csomag #droetker vaníliás cukor
1 evőkanál holland kakaópor
1 tábla étcsokoládé
Elkészítés
8 tojás sárgáját, 9 evőkanál cukorral kikeverem és közben 1 dl olajat teszek hozzá. Ezután 6 evőkanál lisztbe sütőport szitálok, majd két evőkanál kakaót és egy evőkanál darált kávét teszek hozzá. Végül a 8 tojás felvert habját. A tésztát megsütöm 170 fokos sütőben, közben szúrópróbával ellenőrzöm a tészta állapotát.
Krém
6 dl tejben, a 2 csomag tejszín ízű pudingport felfőzök. A 20 dkg margarinból, 2 csomag vaníliás cukorból, 20 dkg porcukorból kikeverem a krémet. Amikor kihűlt a puding, akkor a krémhez keverem. A kihűlt tésztát középen ketté vágom. A krémet elfelezem. A fehéret az alsó tésztára kenem. Ráteszem a tészta másik felét. A maradék krémbe 1 evőkanál kakaót teszek, ezt a tészta tetejére kenem. Végül étcsokoládé reszelékkel díszítem.
A hozzávalókat a Mágnáskert Csemegében szereztem be.
Jó sütögetést és jó étvágyat kívánok!
Szeretettel,
Ságiandi